Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai paruošiama organizmo valymo „šluota“

Būkime atviros, ne visuomet pavyksta laikytis sveikos mitybos taisyklių: susigundome saldainiuku ar šokolado gabalėliu, o kartais sukertame didžiausią mėsainį ar picą... Taigi neturėtumėte pernelyg nustebti, kad organizmas į tai reaguoja atitinkamai.
Linų sėmenys
Linų sėmenys / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Kvietys Grūdai

Kad artėjantis pavasaris prasidėtų geresne savijauta, tam tereikia „iššluoti“ organizmą. Štai paprastas ir labai greitai paruošiamas receptas. Be abejo, jis vienas „neiššluos“ iš jūsų organizmo visko, ką sukaupėte per žiemą, bet gali būti puiki įžanga į sveikesnį gyvenimą.

 

Reikės:

• 5 valg. š. daigintų kviečių grūdų,

• 5 valg. š. kviečių sėlenų,

• 5 valg. š. linų sėmenų.

 

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite daigintų kviečių grūdus, sėlenas ir linų sėmenis. Trintuvu sutrinkite viską iki vientisos masės. Suberkite į stiklainį.

2. Ryte tuščiu skrandžiu suvalgykite po 1–2 šaukštus šios smulkintos masės, tuo pat metu užgerdama stikline drungno (maždaug kūno temperatūros) vandens.

 

Kaip ši organizmo „šluota“ veikia?

Šis daigintų kviečių, sėlenų ir linų sėmenų „koktelis“ padeda iš žarnyno pašalinti maisto likučius ir visas nereikalingas medžiagas. Be to, linų sėmenys yra puikus sorbentas, todėl atlieka panašią funkciją, kaip, pavyzdžiui, aktyvintosios anglys. Tačiau svarbiausia, kad ši žarnyno valymo „šluota“ pagreitina ir pagerina virškinimą, pašalina toksinus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius