-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (VI dalis)

Vieni dejuoja, kad galvos skausmas yra tikras vargas, kiti sunkiai pakelia dantų gėlimą, o treti stengiasi, kad neužkluptų kojų skausmas. Šįkart – būtent dėmesys kojų sveikatai. Į Ji24.lt skaitytojų klausimus atsako kraujagyslių chirurgas Donatas Inčiūra.
Pėdos
Pėdos

Taip pat skaitykite:

I dalis – Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus

II dalis – Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus

III dalis – Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus

IV dalis – Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus

V dalis – Kojų sveikata: kraujagyslių chirurgas atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus


Klausimas

Ar konkrečiais moksliniais tyrimais yra įrodytas koks nors neigiamas šildomų grindų nuolatos eksploatuojamose patalpose poveikis kraujagyslių būklei ir bendrai organizmo savijautai? Ačiū, Povilas.

Atsakymas

Apie tokius tyrimus ir tokius įrodymus nesu girdėjęs.


Klausimas

Sveiki, nėštumo metu man buvo trombozė kirkšnies giliosiose venose. Dabar nefunkcionuoja kirkšnies giliosios venos vožtuvai, papilvėje ir kirkšnyje išryškėjusios paviršinės venos. Kirkšnyje jaučiu skausmą. Koja netinsta.

Ar daromos operacijos, kurių metu būtų galima „atgaivinti“ neveikiančius giliųjų venų vožtuvus? Koks jų sėkmingumas? Dirbu sėdimą darbą, ar turėčiau mūvėti kompresines kojines?

Atsakymas

Šiuo metu kojų giliųjų venų vožtuvų operacijos Lietuvoje neatliekamos dėl blogų atokiųjų rezultatų. Kompresines kojines turėtumėte mūvėti. Dėl gydymo rekomenduočiau kreiptis į kraujagyslių chirurgą.


Klausimas

Laba diena, man 55 metai. Jau daugiau kaip metai kenčiu nuo skausmo pėdų viršuje, ypač kairės kojos. Matosi iškilusi tarsi kremzlė ar kaulas. Skausmai ypač suaktyvėja vasarą, darosi sunku vaikščioti, lankstyti koją. Skausmas pasireiškia ir daugiau pavaikščiojus, ir net naktį, ramybės būsenoje. Avalynę stengiuosi avėti patogią, žema pakulne. Jurga.

Atsakymas

Dėl pėdų skausmų ir deformacijų turėtumėte kreiptis į gydytoją ortopedą traumatologą.


Klausimas

Man skauda pakinklį dešinės kojos, po kelio  sąnario šlaunies apatine dalimi, bei tos pačios kojos  pėdos lenkimo vietoje išorėje. Sunku atsistoti, stojantis nejaučiama jėgos, suskauda stojantis. Reikia prasivaikščioti, kad skausmas mažėtų šiek tiek minėtose vietose. Kas tai galėtų būti ir kur man kreiptis? Tą jaučiu apie mėnesį. Ačiū už patarimą. Remigijus.

Atsakymas

Remiantis Jūsų išvardytais simptomais (skauda stojantis, nejaučiama jėgos, praeina pavaikščiojus), rekomenduočiau kreiptis į neurologą. Jei neurologas atmes stuburo patologiją, neurologinę ligą, tada reiktų kreiptis į ortopedą traumatologą dėl galimos klubo, kelio sąnarių artrozės. Išaiškinti susirgimą padėtų klinikinis ištyrimas ir papildomi tyrimai.


Klausimas

Prieš porą metų pastebėjau, kad mano kojų kraujagyslėse susiformavo nedideli guziukai, kurie ypač išryškėja stovint. Kojų neskauda, bet esu dar labai jauna – 18 m., ir bijau, kad tai nebūtų venų liga. Nuo ko tai galėjo atsitikti? Ar verta imtis kokių nors priemonių? Evelina.

Atsakymas

Venų varikozė (išsiplėtimas) gali prasidėti nuo paauglystės. Venų varikozės priežastys gali būti įgimtos (venų sienelės audinio silpnumas, blogai išsivystęs raumeninis sienelės sluoksnis) ir įgytos (traumos, buvusi venų tromozė ir t.t.). Rekomenduočiau kreiptis į kraujagyslių chirurgą, kuris tikrai atsakys į Jūsų klausimą, ar reikia imtis kokių priemonių.


Klausimas

Norėčiau užduoti klausimą dėl kojų tinimo. Man 25 metai, nemanau, kad tokio amžiaus jau galėtų prasidėti problemos su venomis, tačiau visgi kojos tinsta.

Vakarais lieka nuo kojinių žymės ir matosi sutinusios kojos, venų dar tikrai nesimato arti. Kas galėtų lemti man šitą požymį? Šlapintis dažnai neinu – tačiau ir skysčių negeriu tiek, kad dažnai reikėtų eiti. Gal vertėtų susirūpinti ir kreiptis pas kokį gydytoją? Indrė.

Atsakymas

Pirmiausia Jums reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Kojos gali tinti dėl širdies funkcijos nepakankamumo, inkstų funkcijos nepakankamumo, baltymų trūkumo, limfinės ar veninės kojų kraujotakos sutrikimų ir t.t. Detalūs tyrimai ir kitų specialistų konsultacijos padės nustatyti kojų tinimo priežastį.


Klausimas

Man 44 metai. Vasarą man stipriai kaista pėdos, tai nešioju kuo atviresnę avalynę (šlepetes, sandalius). Važiuodamas autobusu nusiaunu avalynę. Motinai, kuriai dabar 70 metų, – tas pats, tik jau galunės kojų patinę, sunkiai apsiauna avalynę.  Ačiū. Egidijus.

Atsakymas

Pėdų kaitimas gali būti neurologinis simptomas. Rekomenduočiau kreiptis į neurologą.


Klausimas

Man 32 metai. Paauglystėje ir jaunystėje daug sportavau, kol gydytojai pasakė, kad turiu stuburo slankstelių susiaurėjimą. Bet klausimas kitas... Man (nuo 16 metų) už kelio (arba ant čiurnų) matėsi didelės venos (0,5 cm pločio), bet tai pas mano giminės vyrus ir moteris įprasta.

O dabar klausimas – jei nueinu daugiau kaip 4 km. pėsčiomis kartais man pradeda skaudėti šiose vietose, bet skausmas toks, kad atrodo sklinda iš pačio kaulo (labai kaustantis), o ne iš raumenų, dažniausiai iš dešinės kojos.

Atsakymas

Jei poodyje yra matomos mazguotos venos, kurių diametras siekia daugiau nei 3 mm yra laikoma, kad tai yra venų variozė. Jei giminėje tai įprasta, vadinasi ši liga yra paveldima. Sunku pasakyti nematant, turėtumėte kreiptis į kraujagyslių chirurgą.

Jei Jums kartais skauda blauzdas (raumenis ar yra „labai kaustantis skausmas iš pačio kaulo“) po didelio fizinio krūvio (4 km ėjimo), tai yra normalu. Jei Jums nustatytas stuburo slankstelių susiaurėjimas, jis gali lemti kojų skausmą, tirpimą ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius