-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lydyto sviesto privalumai: kuo naudingas sveikatai ir kodėl itin tinka grilio patiekalams ruošti

Iš Indijos į Lietuvos virtuves atkeliavęs lydytas sviestas gali patraukti ne vieno namų virėjo dėmesį, kurį dažniausiai atkreipia įdomūs faktai apie šio produkto gamybą, jo skonį bei įvairiapusę naudą žmogaus organizmui.
Lydytas (ghi) sviestas
Lydytas (ghi) sviestas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Sviestas Riebalai

Prekybininkai tikina, kad lydytą sviestą galima naudoti kaip pagalbininką kepant ne tik paprastoje keptuvėje, bet ir itin aukštoje temperatūroje, kas tampa vis aktualiau artėjant grilio sezonui. Be to, šis produktas gali puikiausiai pagardinti košes, kepinius bei įvairius troškinius ar sriubas.

Išsiskiria ypatingu prieskoniu

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė tikina, jog per pastaruosius metus ypač išaugo žmonių susidomėjimas sveika mityba. Anot jos, tai lygiai taip pat skatina juos dažniau eksperimentuoti su sveikesnėmis produktų alternatyvomis.

„Negalėjome nepastebėti, jog pandemijos metu pirkėjai pradėjo aktyviau ieškoti sveikesnių ir iki šiol galbūt neišbandytų produktų. Tikimės, jog ši tendencija tik dar labiau stiprės. Šiuo metu mūsų parduotuvėse klientai gali rinktis iš 9 skirtingų lydyto sviesto rūšių. Siekdami įkvėpti žmones eksperimentams su naujais produktais, toliau plėsime prekių asortimentą“, – teigia E.Dapkienė.

Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pasakoja, kad lydytą sviestą rekomenduojama išbandyti ne tik dėl naudos žmogaus organizmui, bet ir dėl jo išskirtinio bei su kitais aliejais nesulyginamo skonio. Anot jos, iš karvės pieno gaminamas sviestas pasižymi saldžiu, riešutiniu prieskoniu. O beruošiant jį savo virtuvėse, po visus namus pasklinda malonus karamelinis aromatas.

„Iš tikrųjų lydytas sviestas yra labai vertinamas sveikuolių. Kaip ir kokosų sviestas, jis pasižymi maistinių medžiagų įvairove, tačiau jame išskirtinai gausu naudingųjų omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų bei tokių vitaminų kaip A, E ir D, kurie pasirūpina bendra mūsų savijauta ar netgi imuniteto stiprinimu.

Paprasto sviesto naudingosios medžiagos sudega jau pasiekus 177 °C laipsnių temperatūrą, o lydyti riebalai maistingumą išsaugo iki 252 °C.

Šis sviestas pakantus aukštesnei temperatūrai

Be to, dėl specialios sviesto gamybos iš jo sudėties yra pašalinamas karvės piene esantis ir alergijas keliantis baltymas – kazeinas. Tai gali tapti tikru džiaugsmu laktozės netoleruojantiems žmonėms, kurie galbūt jau eilę metų nevartoja pieno produktų“, – pasakoja B.Baratinskaitė.

Fotolia nuotr./Ghi sviestas.
Fotolia nuotr./Ghi sviestas.

Pašnekovė priduria, kad lydytas sviestas gali praversti ir grilio sezono metu. Gaminant jį, iš pieno riebalų yra pašalinamas visas vanduo – būtent dėl šio proceso vėliau sviestą galima naudoti, kepant daug aukštesnėje temperatūroje nei įprastai.

Anot jos, paprasto sviesto naudingosios medžiagos sudega jau pasiekus 177 °C laipsnių temperatūrą, o lydyti riebalai maistingumą išsaugo iki 252 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius