Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: 3 paprasti dalykai gali padėti jaustis laimingesniems

Ericas Zimmeris, apklausęs daugiau kaip 200 psichologų, dėmesingo įsisąmoninimo technikų mokytojų, gyvenimo trenerių, sako, kad laimė yra daugiau nei tiesiog pozityvus mąstymas.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Vida Press nuotr.

„Mes patys pasirenkame, kaip gyventi, elgtis ir mąstyti, kaip sutelkti dėmesį ir kokiu žmogumi norime būti“, – sako E.Zimmeris, One You Feed kūrėjas.

Taigi, kokie 3 dalykai gali padėti pasiekti laimės? Apklausos duomenys atskleidžia, kad gyvenimas geresnis gali tapti dėl paprastų dalykų – tai yra meditacija, naršymo telefone apribojimas ir abėcėlės žaidimas.

Kasdienė meditacija padeda išlikti susitelkusiems, empatiškiems net tada, kai meditacijai galime skirti vos kelias minutes per dieną. „Laimės pojūtis remiasi supratimu, todėl svarbu treniruoti šį raumenį“, – tikina E.Zimmeris.

Laimės pojūtį sumažina ir nuolatinis sėdėjimas prie telefono ir naršymas jame, perdėtas TV žiūrėjimas, pavyzdžiui, kai pasineriame į serialus. „Mes turime natūralų norą atitrūkti ir tam padeda mūsų telefonai, ir tai nėra visada blogai. Tačiau reikėtų susitelkti į tai, kas jums rūpi“, – pabrėžia jis.

E.Zimmeris kalba ir apie abėcėlės žaidimą, kadangi, jo nuomone, šis žaidimas itin tinka žmonėms, kurie turi daug negatyvių minčių. „Žaidimas paprastas – tiesiog vardykite daiktus, kurie prasideda raide A, ir keliaukite iki Z. Tai padeda smegenų veiklai ir yra naudingiau nei tik pozityvus mąstymas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius