-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verčiame naują gyvenimo lapą: 7 žingsniai

Gyvename nuolat judančioje, užsiėmusioje ir įvairiausių rūpesčių kupinoje visuomenėje. Atrodo, kad taptume laimingesni, reikia visai nedaug. Pasaulyje juk milijonai galimybių ir neišbandytų veiklų.
Naujo gyvenimo orientyras.
Naujo gyvenimo orientyras. / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Vis dėlto kartais tam, kad ryžtumėtės pokyčiams, tiesiog stinga drąsos, net jei noras ir veržiasi pro kraštus. Tokiu atveju belieka trumpam sustoti, susimąstyti ir po truputį suprasti, kad geriausios galimybės vien dėl baimės ar neryžtingumo gali taip ir likti neišnaudotos.

Tam, kad atverstumėte naują savo gyvenimo lapą, pakanka tinkamai nusiteikti, sutelkti savo energiją teigiama linkme ir galvoti tik pozityviai. Juk naujas gyvenimas gali įkvėpti daugiau pasitikėjimo savimi, sugrąžinti prarastą džiaugsmą ir ugdyti jus kaip asmenybę.

Taigi nuo ko pradėti ir ką daryti, jei iš tiesų pasiryžote keistis ir nusprendėte atversti naują gyvenimo lapą? Su psichologais pasikonsultavęs portalas lifespan.com pateikia 7 žingsnius.

1 žingsnis: išanalizuokite savo dabartį

Nešvaistykite veltui savo laiko tikėdamiesi, kad jūsų gyvenimas pats pasikeis jums neįdėjus nė lašo pastangų. Jei nesijaučiate patenkinti dabartimi ir norite, kad ateityje jūsų gyvenimas būtų kitoks, visų pirma turite išanalizuoti save ir suprasti, kas jūsų netenkina bei ką tiksliai norėtumėte pakeisti.

Taip pat skaitykite: Gyvenimo tiesos, kurias suprantame per vėlai

Apgalvokite, kur esate dabar, kaip bendraujate su aplinkiniais, kokia jūsų laisvalaikio veikla, ar dirbate mėgstamą darbą. Kai jau žinosite, kas tiksliai jūsų netenkina, bus daug lengviau šiuos dalykus pakeisti.

2 žingsnis: klausykite savo širdies

Kai kalba pasisuka apie jūsų pačių gyvenimą, visuomet svarbiausia yra klausyti savo širdies ir pasikliauti intuicija, juk taip galėsite užsiimti jūsų širdžiai artima veikla.

Daugelis žmonių giliose savo minčių kertelėse slepia begalę neišpildytų svajonių ar minčių, kurioms neretai kelią užkerta loginiai sprendimai ir racionalus protas: tai neužtenka pinigų, tai nėra laiko, tai bijote, kad nepasiseks...

Pabandykite bent kartą iš tiesų savęs pasiklausyti, pasikliaukite savo intuicija ir nustokite galvoti apie tai, ką jums pasakys aplinkiniai, giminaičiai ar draugai. Juk gyvenimas jūsų, tad ir sprendimus priimti privalote tik jūs.

3 žingsnis: atsikratykite nepasitikėjimo savimi

Juk jei bijosite pokyčių, nebūsite pasiruošę įveikti ir gyvenimo siunčiamų išbandymų. 

Jei jau nusprendėte, kuo norite tapti ar ką norite pakeisti, belieka atsikratyti nerimo ir nebijoti visko pradėti nuo nulio. Visų pirma jums derėtų įveikti neaiškumo baimę ir atsikratyti kylančių abejonių ar nepasitikėjimo savimi. Geriausias būdas tai padaryti – susikoncentruoti į asmeninius savo pasiekimus ir įgūdžius arba šių įgūdžių ugdymą.

Metas suprasti, kad pasaulyje viskas turi savo pradžią. O nauja pradžia jūsų gyvenime suteiks jums galimybę savo pasaulį nuspalvinti kokiomis tik norite spalvomis. Juk jei bijosite pokyčių, nebūsite pasiruošę įveikti ir gyvenimo siunčiamų išbandymų. Tad susitelkite ir atraskite savyje stiprybę.

4 žingsnis: meskite sau iššūkį

Jei jau nusprendėte iš tiesų pakeisti savo gyvenimą ir žinote, ką tiksliai pakeisti norite, metas žengti toliau. Ištrūkite iš savo komforto zonos ir meskite sau rimtą iššūkį: atlikite tai, apie ką svajojote, bet niekad nesiryždavote (šokite su parašiutu ar guma, leiskitės į tolimą kelionę vieni ar užsirašykite į šokių pamokas).

Taip pat skaitykite: Geresnis gyvenimas: 10 įpročių stipriai valiai ir didesniam produktyvumui

Jei norite išties pakeisti savo gyvenimą – tai padarysite ir išmokę naują kalbą. Juk nauja kalba suteiks jums daug įdomių galimybių: galėsite bendrauti su užsieniečiais, daugiau sužinosite apie jų kultūrą ar galiausiai – tiesiog praplėsite savo horizontą.

5 žingsnis: susitelkite į savo ateitį

Protingi žmonės sako, kad jei norite būti laimingi ir mokantys džiaugtis savo gyvenimu, tuomet turėtumėte pamiršti praeitį ir labiau koncentruotis į savo ateitį. Juk praeities nepakeisi, tad kam gaišti laiką savo pasąmonėje vis prasukant nemalonius ar netgi skaudžius įvykius iš praeities.

Vida Press nuotr./Svajojanti moteris
Vida Press nuotr./Svajojanti moteris

Šią tiesą patvirtina ir mokslininkai tikinantys, kad obsesinės mintys apie praeities nesėkmes turi labai didelę neigiamą įtaką emocinei žmogaus savijautai ir jo psichologijai.

Taigi vos tik randate laisvą minutę vietoj minčių apie praeitį ir savigraužos, verčiau galvokite, kaip atvertus naują gyvenimo lapą atrodys jūsų ateitis.

6 žingsnis: atraskite naujos veiklos

Dažnai nutinka taip, kad blogi įpročiai ar veikla iš praeities neleidžia pakeisti dabartinio savo gyvenimo būdo. Tokiu atveju reikėtų pasistengti pakeisti savo požiūrį ir mintis sukoncentruoti ieškant naujų įpročių ar veiklos. Savo laisvalaikį užpildykite veikla, kuriai jaučiate didelę aistrą ir vieną dieną tai taps gan reikšminga jūsų gyvenimo dalimi.

Kuo labiau stengsitės, tuo greičiau atrasite veiklą, kuri jus traukia, o tai padarysite tik išbandę daug naujų dalykų. Tarkime, jei šokinėjimas su parašiutu jūsų netraukia, tuomet plaukite su baidarėmis ar tiesiog pasimokykite rankdarbių. Kas gali žinoti, galbūt vieną dieną jūsų naujai atrastas hobis galės virsti verslu.

7 žingsnis: pripraskite prie naujo savo gyvenimo

Gyvenimo keitimo procesas tikrai nėra toks lengvas, koks gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiuo atveju savo atrastas naujoves reikia paversti įpročiais. Moksliniai tyrimai rodo, kad tam, jog nauja veikla virstų įpročiu, turi praeiti bent trys savaitės. Tad turėkite kantrybės.

Taigi, jei nuspręsite užsiimti meditacija, jai skirti derėtų bent po 20 minučių kiekvieną dieną. Taip užprogramuosite savo pasąmonę, kad norite keistis ir vystyti save kaip asmenybę.

Taip pat skaitykite: „Prieš“ ir „po“: interjero dizainerės pertvarkytas 3 kambarių butas virto šviesia oaze

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius