-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visa tiesa apie kokosų aliejų

Nuostabus ir nepakartojamo kvapo, odą puoselėjantis kokosų aliejus dar ir dabar daugumai yra lyg nepakartojamas atradimas. O juk jis jau nuo seniausių laikų itin populiarus tropinėse šalyse, be to, tinka tiek besisukančioms virtuvėje, tiek besirūpinančioms savo grožiu.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus / Fotolia nuotr.

„Kokosų aliejus turi daug sočiųjų riebalų, todėl anksčiau buvo patariama vartoti jį atsargiai. Šiandien sotieji riebalai aliejuje vertinami kiek kitaip – jie nėra tokie kenksmingi, kaip buvo manoma“, – sako dietologė Brooke Alpert.

Šiuo metu ekspertai teigia, kad mūsų kūnas kur kas lengviau įsisavina kokosų aliejų nei, tarkime, alyvuogių, todėl kad juose aptinkami skirtingi trigliceridų tipai. Kokosų aliejus taip pat teigiamai veikia virškinamąjį traktą ir suteikia energijos. Svarbu paminėti ir tai, kad šis aliejus turi tam tikrų sočiųjų riebalų, kurių yra motinos piene, ir jau dešimtmečius pasitelkiami dėl prastos mitybos nusilpusiems mažyliams primaitinti.

Dar viena svarbi šio aliejaus ypatybė – jis lengvai prieinamas. Iš tikrųjų kokosų aliejus nėra labai brangus ir daug kam tinkamas naudoti. Tarkime, kietos konsistencijos galite tepti ant duonos kaip sviestą, skystą naudoti blynams ar kitiems patiekalams kepti ir kt. Specialistai sako, kad kokosų aliejus – tai puikus pasirinkimas tiek siekiantiems gyventi sveikiau, tiek veganams ar žaliavalgiams.

„Kokosų aliejų galima naudoti net esant labai aukštai temperatūrai. Tai vienas tinkamiausių aliejų kepti patiekalams keptuvėje“, – tikina dietologė B. Alpert ir The Morrison Center įkūrėjas dr. Jeffrey A. Morrisonas. Tiesa, verta nepamiršti, kad perkaitintas kokosų aliejus, kaip ir bet kuris kitas aliejus, ne tik pakeičia patiekalo skonį – jame susidaro kenksmingos medžiagos, kurios neigiamai veikia mūsų organizmą.

Dr. J. A. Morrisonas sako, kad kokosų aliejus puikiai gali pretenduoti į vieno sveikiausių aliejų sąrašo viršūnę: „Keli valgomieji šaukštai aliejaus, sumaišyti su rytiniu kokteiliu, – puikus pasirinkimas. Be to, kokosų aliejus mažina cholesterolio ir kūno riebalų kiekį, kovoja su Alzheimerio liga ir netgi spuogais, padeda numesti svorio, sukelia sotumo jausmą.“

Ir tai dar ne viskas. Kokosų aliejus – lyg lobių skrynia! Jis pasižymi antibakteriniu, antivirusiniu, uždegimą malšinančiu poveikiu, minkština ir drėkina odą, apsaugo ją nuo išdžiūvimo ir, svarbiausia, nuostabiai kvepia. „Galite naudoti jį kūnui, veidui, drėkinti lūpas šaltuoju sezonu, puikiai tinka ir kūdikiams. Taigi kokosų aliejus – tai ypač universali priemonė“, – siūlo dr. J. A. Morrisonas.

PASIGAMINKITE KOKOSŲ SVIESTO!

PLAČIAU APIE TAI SKAITYKITE STRAIPSNYJE „PASIDARYKIME PAČIOS: NUOSTABUS KOKOSŲ SVIESTAS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius