Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 10

10 mažai priežiūros reikalaujančių augalų, kurie papuoš jūsų sodą

Jeigu esate tik pradedantis sodininkas arba mėgstate augalus, kurie nereikalauja daug priežiūros, atkreipkite dėmesį į šiuos krūmus ar krūmokšnius. Šie augalai papuoš jūsų sodą ir nereikalaus nuolatinio laistymo bei genėjimo.
Gyvatvorės karpymas.
Gyvatvorės karpymas. / Fotolia nuotr.

Nykštukinė baltoji eglė

Pasak sodininkystės ekspertės Marianne Binetti iš „Planter‘s Place“, šis visus metus žaliuojantis krūmokšnis lėtai auga ir įgauna kūgio formą net be genėjimo. Ekspertė teigia, kad jis puikiai tinka papuošti kiemą, rašo countryliving.com.

Šilinis viržis

Šis nuolat žaliuojantis daugiametis augalas yra baltos arba violetinės spalvos ir puikiai geba prisitaikyti prie rūgštingos dirvos. Be to, tai vienas pirmųjų pavasarį žiedus skleidžiančių augalų.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Azalijų žiedai
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Azalijų žiedai

Azalija

Net jeigu jūsų nesužavėjo drąsi ir ryški šio augalo spalva, pasvarstykite štai apie ką: azalija išgyvena įvairioje aplinkoje, net žiemos metu. Geriausiai šis augalas auga daliniame pavėsyje ir gerai drenuojamoje žemėje.

Aukštasis kadagys

Kaip galima suprasti iš pavadinimo, šis visus metus žaliuojantis augalas yra aukštas ir plonas, todėl puikiai tinka formuojant tvorą arba norint suteikti kiemui daugiau aukščio.

Flower Carpet“ rožės

M.Binetti šį žemę dengiantį krūmokšnį vertina už atsparumą ligoms ir vabzdžiams – tai reiškia, kad nėra būtinybės jo purkšti.

Vytauto Šauklio nuotr./Forsitija
Vytauto Šauklio nuotr./Forsitija

Forsitija

Tai vienas keisčiausių krūmų rūšių. Pasak M.Binetti, jis puikiai tinka paryškinti ankstyvo sodo foną.

Buksmedžiai

Apsirikti su šiuo elniams, vabzdžiams bei ligoms atspariu augalu, ypač, kai jis reikalauja mažai priežiūros, neįmanoma. Viskas, ko jam reikia, tai reguliarus genėjimas žiemą ar ankstyvą pavasarį.

Vida Press nuotr./Horizontalusis kadagys
Vida Press nuotr./Horizontalusis kadagys

Mėlynasis kadagys

Šis nykštukinis visus metus žydintis krūmas puikiai papuoš sodą, ypač dėl savo mėlynų spyglių. Lėtai augantis augalas plečiasi į šonus, o ne į aukštį, todėl išstypsta vos iki 0,9 metro.

„Kadangi dauguma sodų dominuoja žalia spalva, mėlyna lapija, ypač žiemą, suteikia puikų spalvų kontrastą“, – teigia M.Benetti.

Kvapioji lindera

Kadangi šis lėtai augantis augalas toleruoja įvairią dirvą bei tiek saulę, tiek dalinį pavėsį, šio augalo priežiūra reikalauja labai mažai pastangų.

Veigelė

Saulė ir gerai drenuota dirva padeda rūpintis šiuo dailiu rožiniu, mažai priežiūros reikalaujančiu krūmokšniu, kuris paprastai žydi vėlyvą pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius