-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 23

10 praktiškų patarimų, kaip greit susitvarkyti namus prieš šventes

Dovanų pirkimo, pakavimo maratoną keičia valgių gaminimo ir namų švarinimo maratonai. Sukatės kaip vijurkas? Tada metas pasinaudoti šiais patarimais, kurie padės jums sutaupyti laiko.
Šventinė ruoša
Šventinė ruoša / 123RF.com nuotr.

Nepasilikite visko paskutinei minutei – pradėkite jau dabar!

Taurės ir stiklinės

Ištraukite taures ir stiklines, kurias naudosite per šventes, ir perplaukite indaplovėje, kad blizgėtų, arba rankomis. Rankomis būtinai plaukite krištolines taures, kad joms nepakenktumėte.

Jeigu indus plaunate rankomis, tuomet į didelį dubenį įpilkite 2 stiklines pašildyto acto ir palaikykite stikliukus bei stiklines jame apie 3 minutes iš visų pusių. Praėjus nurodytam laikui, viską gerai perskalaukite vėsiu vandeniu ir gerai iššluostykite.

Stalo įrankiai

Į pusės litro vandens įdėkite kelis šaukštus valgomosios sodos, sudėkite įrankius ir užvirinkite. Tada įdėkite gabalėlį aliuminio folijos ir palikite 10–15 minučių. Po to, ištraukite įrankius, perskalaukite ir nušluostykite. Beje, sidabruoti stalo įrankiai puikiai nusivalo ir su dantų pasta – išmėginkite.

Staltiesės ir servetėlės

Kadangi jos dažniausiai guli sulankstytos, reikės išlyginti. Kad būtų lengviau tai padaryti – pakabinkite duše ir kelioms minutėms paleiskite karštą vandenį. O kai jau išlyginsite staltieses ir servetėles, nebelankstykite jų – pakabinkite taip, kad jos išliktų nesusiglamžiusios iki šventės.

Patikrinkite, ar pakaks indų

Ir kitų įrankių, stiklinių, puodelių, lėkščių ir panašiai. Pasirūpinkite, kad indų jums užtektų ir kad nei jums, nei svečiui nereikėtų jaustis nejaukiai.

Tvarkinga prieškambario zona

Pasirūpinkite, kad joje būtų erdvu ir kad svečiai turėtų kur susidėti savo daiktus, rankines, susikabinti paltus. Savo batus, šlepetes, paltus ir striukes sukabinkite į spintas, sudėkite į batų dėžę – trumpai tariant, pasiruoškite priimti svečius.

Dulkių kalnai

Neturite laiko, kada nuvalyti dulkes? Tuomet pasinaudokite specialiomis drėgnomis namų valymo servetėlėms, kuriomis greitai pašalinsite dulkes. Tiesa, šiam darbui tiks ir bet kokia šluostė, tarkime, mikropluošto. Apeikite visas tas vietas, kurias pamiršote ar kurios yra atokesnės ir kasdien nekrinta į akis.

Knygos, žurnalai ir kiti išsibarstę namų daiktai

Suraskite jiems tinkamiausią vietą, kad be reikalo neužimtų ploto. Visaip po namus išsibarstę daiktai sukuria nešvaros, netvarkos įspūdį, todėl kartais reikia visai nedaug, kad erdvės atrodytų jaukios ir kviečiančios užeiti.

Vonios kambario pinklės

Būtinai nuvalykite veidrodį, nes į jį tikrai pažvelgs visi svečiai. Tam tiks vandens ir acto mišinys, kurį užpurškus pakaks įtrinti ir vėliau nuskalauti vandeniu bei nušveisti mikropluošto šluoste.

Būkite atidūs tokiems dalykams kaip kosmetika – ją sudėkite į spintelę, tegu ji nesimėto bet kur, taip pat išplaukite muilinę, nuvalykite čiaupus, iššveiskite vonios praustuvą, išdulkinkite vonios kilimėlius. Nepamirškite kiekvienam svečiui paruošti rankšluosčius (galite naudoti ir popierinius), pasirūpinkite, kad nepritrūktų tualetinio popieriaus.

Grindys ir kilimai

Kilimus puikiai galite išvalyti pabarstę juos soda ir išsiurbę, o grindims imkitės drėgnos šluostės, kad gerai išvalytumėte dulkes ir kitus nešvarumus. Beje, soda padeda atšviežinti ir baldų apmušalus. Bet kuriuo atveju – gerai juos nusiurbkite, o jeigu turite augintinį ir lieka jo plaukelių, padėti gali guminės pirštinės. Jas apsimaukite, sudrėkinkite ir perbraukite per baldų apmušalus.

Virtuvėje

Į ją tikrai užsuks ne vienas svečias, o jeigu jūsų svetainė sujungta su virtuve, tuomet būkite dar atidesni švarai. Nepalikite kalno nešvarių indų plautuvėje – jeigu neturite laiko juos plauti, bent jau sudėkite į indaplovę. Taip pat reikėtų nušveisti viryklę, išvalyti virtuvės plautuvę, o stalviršių neapkrauti begale daiktų, kurie sukuria chaosą. Kuo mažiau detalių, tuo tvarkingiau.

Galiausiai – nepersistenkite, nes idealios švaros ir tvarkos paprasčiausiai neįmanoma sukurti. Todėl atsipalaiduokite ir pasistenkite, kad ne tik svečiai, bet ir jūs patys jaustumėtės komfortiškai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius