Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 20

13 kasdienių dalykų, kuriuos darėte neteisingai

Visus kasdienius darbus mes atliekame taip, kaip esame įpratę, savaime, ir net nesusimąstome, kad juos įmanoma supaprastinti ir optimizuoti. Pateikiame keletą gudrybių, kurios gali palengvinti gyvenimą ir sutaupyti šiek tiek laiko.
Moteris lygina drabužius
Moteris lygina drabužius / Fotolia nuotr.

Kaip telefoną įkrauti greičiau

Nusėdusi telefono baterija įsikraus daug greičiau, jeigu įjungsite skrydžio režimą. Kartais, kai neturite šiam veiksmui daug laiko, tai žinoti labai naudinga.

Kaip pasirinkti toninio kremo spalvą

Kai renkatės toninę veido priemonę, spalvą testuokite ne ant veido arba riešo, bet ant kaklo. Būtent taip geriausiai ją atitaikysite.

Kaip atskirti raktus

Kartais raktai būna tokie panašūs, kad net ir seniai juos turėdami supainiojame, mindžikuodami prie durų, kol atsirenkame iš jų teisingą. Jeigu esate įpratę visus raktus sukabinti ant vieno žiedo, puikus būdas juos pažymėti – nuspalvinti galvutę ryškiu skirtingų spalvų nagų laku. Beliks tik atsiminti, kokiai spynai jie skirti.

Vida Press nuotr./Moteris duše
Vida Press nuotr./Moteris duše

Dušas

Labai didelis kiekis dušo želė, apskritai dažnas muilinančių priemonių naudojimas kenkia mūsų odai, ją sausindamas. Todėl kartais užtenka nusiprausti tiesiog vandeniu.

Kaip lengvai nulupti virtą kiaušinį

Jeigu norite, kad išvirtas kiaušinis lengvai nusiluptų, prieš virimą į vandenį įberkite šaukštelį sodos. Tiesa, atsargiai su dangčiu, kadangi užvirus vandeniui vanduo dėl sodos burbuliuos stipriau.

Lyginimas be lygintuvo

Jeigu nemėgstate lyginti, ši gudrybė jums tikrai patiks. Tiesa, tam reikia skalbimo mašinoje turėti džiovinimo funkciją. Įmeskite į skalbimo mašiną tris gabaliukus ledo ir 15 minučių įjunkite džiovinimo režimą. Garai, kurie susidarys džiovinimo metu, natūraliai išlygins skalbinius. Svarbu: neperkraukite skalbimo mašinos ir nedėkite drabužių iš kieto audinio.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Telefonas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Telefonas

Telefono apsauga nuo drėgmės ir smėlio

Jeigu norite paplūdimyje apsaugoti savo telefoną nuo drėgmės ar smėlio, paprastas maišelis nelabai padės, net jeigu pasistengsite jį gerai sulankstyti. Šiam tikslui naudokite specialų vakuuminį maišelį.

Kaip naudoti klaviatūros kojytes

Dvi mažos sulankstomos klaviatūros kojytės skirtos tam, kad geriau matytume klavišus. Tačiau jeigu spausdinate aklai, naudoti kojyčių nepatariama, kadangi alkūnėms patogiau, kai klaviatūra nepakelta.

Kaip pašalinti lūpų dažų dėmes

Veiksmingai pašalinti lūpų dažus nuo drabužių jums padės paprastas plaukų lakas. Negailėdami užpurkškite lako ant ištepliotos vietos ir palikite 10 minučių. Tuomet patrinkite šią vietą sudrėkinta kempinėle ir įmeskite drabužį į skalbimo mašiną.

Shutterstock nuotr./Lūpų dažai
Shutterstock nuotr./Lūpų dažai

Kaip greitai atšaldyti gėrimą

Didelį dubenį pripildykite per pusę vandens ir ledo. Įberkite druskos (2 valgomieji šaukštai litrui vandens). Įdėkite gėrimą su tara taip, kad jis visas būtų paskendęs skystyje ir lede. Jau po dviejų minučių gėrimas taps vėsesnis 8–10 laipsnių.

Antras plastikinio butelio gyvenimas

Nupjaukite arba nukirpkite viršutinę butelio dalį (maždaug ketvirtadalį arba penktadalį butelio). Ši detalė puikiai tiks užsandarinti maišeliui, kuriame suberti birūs produktai. Perverkite maišelio viršų per butelio kaklelį, nulenkite maišelio karštus žemyn ir užsukite dangtelį. Ir saugiai galite jį įsimesti į kuprinę ar rankinę.

Kaip tolygiai pašildyti maistą mikrobangų krosnelėje

Prieš šildydami maistą mikrobangų krosnelėje, lėkštėje jį paskirstykite žiedo forma, t. y. palikite vidurį tuščią. Taip jis pašils tolygiai.

Kaip teisingai kameroje laikyti ledus

Jeigu norite, kad ledai šaldymo kameroje nebūtų kieti kaip akmuo, o išliktų maloniai minkšti, juos laikykite vakuuminiame maišelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius