-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 11

15 būdų panaudoti kavą ir jos tirščius

Neapsiribokite tuo, kad kavos paskirtis vien tik puodelyje. Iš tikrųjų jos panaudojimų būdų buityje galime suskaičiuoti ne vieną ir ne du. Kai kurie jų ir veiksmingi ir pravartūs. Kokie? Siūlome sužinoti.
Kava
Kava / Fotolia nuotr.

1. Suteikite malonų aromatą namams, spintai, šaldytuvui, rankoms

Kava puikiai sugeria kvapus, taigi įberkite jo šiek tiek į indelį ir padėkite norimoje vietoje. Na, o jeigu mėgstate gaminti, greičiausiai patyrėte, jog į rankas kaip mat susigeria nemalonūs aromatai, tokie kaip žuvies, česnako, svogūnų. Po gaminimo rankas gerai įtrinkite kavos tirščiais ir tuomet perplaukite vėsiu vandeniu.

2. Pašalinkite įbrėžimus nuo tamsių baldų

Pasiruoškite labai stiprios juodos kavos, suvilgykite atvėsusioje vatos tamponėlį ar šluostę ir gerai įtrinkite įbrėžimus. Kava suteiks tamsaus atspalvio, tad jie taip neberėš akies. Šis būdas tinka atnaujinti ir odinius gaminius.

3. Pašalinkite riebalus ir nešvarumus nuo puodų, keptuvių, įrankių

Kelis šaukštelius kavos įberkite į valomą indą ir ja nušveiskite prilipusį purvą, riebalus ir pan. Vėliau  beliks perskalauti.

4. Išvenkite pelenų dulkių

Jeigu reikia išnešti krosnelės ar židinio pelenus, dažniausiai kyla tikras dulkių debesis. Kaip to išvengti? Pabarstykite juos drėgnais kavos tirščiais – jie padės sumažinti kylančias dulkes.

5.  Pasidarykite smeigtukų pagalvėlę

Iškirpkite audinio skiautelę, ją susiūkite ir pripildykite kavos. Svarbiausia, kad audinys būtų kuo tankesnis.

6. Patręškite augalus

Augalai, mėgstantys rūgštesnę dirvą, tikrai bus patenkinti, gavę natūralių trąšų. Taigi, kavos tirščiais puikiai tinka tręšti rožes, azalijas, kamelijas, rododendrus, visžalius augalus. PLAČIAU APIE NATŪRALIAS AUGALŲ TRĄŠAS SKAITYKITE ČIA.

7. Suminkštinkite mėsą

Pridėkite šviežios kavos šaukštelį į marinuojamą mėsą. Mėsa ne tik taps minkštesnė, bet ir įgaus dūmo skonio bei kvapo.

8. Pasidarykite dažus

Stipri kava gali puikiai atsiskleisti dažų pavidalu. Ja galima marginti popierių, o per Velykas netgi nuspalvinti kiaušinius.

9. Pasidarykite muilo

Tiksliau tariant, įberkite keletą kavos šaukštų į įprastinį skystą muilą, kuriuo naudojatės ir gerai išmaišykite. Toks muilas puikiai pašalins nešvarumus ir nušveis rankas po sodo, virtuvės darbų ir pan.

10. Naudokite patiekalams gardinti

Kavos žiupsnelis gali tapti slaptu, tačiau neįtikėtinai skonį pagerinančiu ingredientu. Įberkite šiek tiek kavos į aitriųjų paprikų troškinį, ledus ar šokoladinį tortą – tikrai nenusivilsite.

11. Naudokite kompostui

Kavos tirščius galite berti į komposto krūvą – žemė taps derlingesnė, kadangi kavoje yra kalio ir magnio. Taip pat patariama prieš sėjant morkų sėklas sumaišyti su kava – esą tai padės išvengti kenkėjų ir lervų.

12.  Pasidarykite kitokį „mėnulio“ smėlį

Sumaišykite puodelį tirpios kavos su puodeliu druskos ir 1-2 puodeliais krakmolo. Pripilkite šilto vandens iki reikiamos (tirštos) konsistencijos, ir turėsite puikią lavinamąją, lipdyti skirtą priemonę savo mažyliams. DAR VIENĄ MĖNULIO SMĖLIO RECEPTĄ RASITE ČIA.

13. Atgaivinkite burnos kvapą

Tereikia kelių kavos pupelių – jas palaikykite burnoje 10-15 minučių ir viskas: gaivus kvapas garantuotas. Beje, teigiama, kad kava balina dantis ir šalina apnašas  – tereikia juos nušveisti kavos tirščiais ir gerai praskalauti burną. DAUGIAU PATARIMŲ GAIVIAM BURNOS KVAPUI IEŠKOKITE ČIA.

14. Nušveisite viryklę

Greičiausiai teko pastebėti, kad nešvarumai ant viryklės atsiranda ne dienomis, bet valandomis. Užbėrusios kelis šaukštus kavos ne tik lengvai juos pašalinsite, bet ir suteiksite malonų aromatą. Tokiu pačiu būdu gerai iššveisite ir kriauklę, tiesa, reikėtų stengtis, kad kavos tirščiai nepatektų į vamzdžius – daugelis skundžiasi, kad jie tampa didžiausia užsikimšusių vamzdžių problema.

15.  Atsikratysite prastų kačių įpročių

Jeigu augintinės pamėgo krėsti pokštus ir reikalus atlieka ne ten, kur pridera, pabarstykite kavos tirščių ir citrusinių vaisių žievelių masės jų mėgstamose nederamose vietose.  Sako, kad tai du aromatai, kurių katės tiesiog negali pakęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius