Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 02

15 komandų mokantis Uosis meta iššūkį Lietuvos augintiniams: parodyk savo talentą – laimėk naują „iPhone“ ir „PetCity“ dovanų kuponus!

Lietuva yra talentingų augintinių kraštas – artėjant Pasaulinei augintinių dienai mūsų mylimi keturkojai ir dvikojai šeimų nariai turės progą atskleisti savo sugebėjimus pirmą kartą Baltijos šalyse rengiamame talentų konkurse „PetFaktorius“.
Uosis, vilnietės Deimantės Jakštonytės geriausias draugas jau trylika metų.
Uosis, vilnietės Deimantės Jakštonytės geriausias draugas jau trylika metų. / Asmeninio albumo nuotr.

„PetFaktoriaus“ ambasadorius – gražiu lietuvišku vardu pavadintas Uosis, vilnietės Deimantės Jakštonytės geriausias draugas jau trylika metų. Žaismingas, judrus šuo pasižymi ypatingu imlumu šeimininkės komandoms.

„Kartu su Uosio atėjimu į mūsų šeimą atradau naują savo pomėgį – pradėjau domėtis šuniukų dresūra. Skaičiau knygas, žiūrėjau įvairias vaizdo pamokas internete. Netrukau pastebėti, kad Uosis itin imlus mano komandoms. Mokosi greitai, degančiomis akimis ir vizgančia uodega. Aišku, geriausiai mokytis sekasi „už skaniuką“, – pasakoja D.Jakštonytė.

VIDEO: Šuniuko Uosio triukai

Šiuo metu jau senjoras Uosis puikai išmano 15 komandų – tvarkingai žygiuoja šalia šeimininkės lauke, ateina pakviestas vardu, moka „atsisėsti“ ir „atsigulti“, uždėdamas letenas ant šeimininkės plaštakų ir nuleisdamas galvą „sukalba maldelę“, žino komandą „tarnauti“, duoda „labas“, nusilenkia atsiguldamas ant priekinių kojyčių.

Mėgstamiausios D.Jakštonytės komandos – „susitvarkyk žaislus“, kurią išgirdęs Uosis susineša savo žaislus į tam skirtą dėžutę, ir „taikinys“, kai pribėgęs prie akmens keturkojis jį paliečia letena.

„Pastebėjau, kad tam, jog augintinio talentas skleistųsi, būtina šeimininko kantrybė ir kokybiškas laikas, skiriamas augintiniui. Pagrindinis principas – surasti bendrą kalbą su savo draugu, nes kiekvienas jis individualus. Reikia atitaikyti metodiką, savo augintiniui tinkančią ir pasiteisinančią labiausiai“, – pastebi D.Jakštonytė.

Asmeninio albumo nuotr./Uosis, vilnietės Deimantės Jakštonytės geriausias draugas jau trylika metų.
Asmeninio albumo nuotr./Uosis, vilnietės Deimantės Jakštonytės geriausias draugas jau trylika metų.

Na, o talentingų augintinių, pasak D.Jakštonytės, Lietuvoje gyvena labai daug. „Mano Uosis – senjoras, įrodantis, kad ir vyresnio amžiaus augintiniams reikia protinės veiklos, užsiėmimo su šeimininku. Bet tokių kaip Uosis rastumėte bene kiekvienoje Lietuvos šeimoje! Kiekvienas augintinis yra kažkuo ypatingas ir apdovanotas. Tuo iš naujo įsitikinu kiekvieną dieną“, – pasakoja „PetCity“ veterinarijos klinikos gydytojo asistente dirbanti D.Jakštonytė.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Jakštonytė su Uosiu.
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Jakštonytė su Uosiu.

Būtent laimingų augintinių centras „PetCity“ organizuoja konkursą „PetFaktorius“, kurio ambasadorius Uosis kviečia atskleisti augintinių išskirtinius talentus. Šiame „PetFaktoriuje“ pirmąjį kartą susirungs talentingiausi visų trijų Baltijos šalių keturkojai – augintinių centrai „PetCity“ rinks talentingiausius augintinius Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Konkurse dalyvauti gali visi mylimi augintiniai, nepaisant jų veislės, rūšies, amžiaus ar asmeninių sugebėjimų. Galbūt jūsų šuo moka įdomesnių komandų negu Uosis? Arba jis vaikšto ant dviejų kojų, meistriškai atlieka džiaugsmo šokį jums grįžus namo arba šiltai jus apkabina?

Gal jūsų katė riaumoja kaip liūtas, o jūrų kiaulytė nuotraukoms pozuoja kaip profesionalus fotomodelis? Arba vieną dieną turite chameleoną, o kitą – jau nebe, nes jis moka meistriškai nuo jūsų pasislėpti?

O galbūt auginate poliglotę papūgą, turite ypatingai mielą žirgą arba figūrinio plaukimo „čempionę“ auksinę žuvelę?

Talentingų keturkojų paieškos prasidės spalio 2 dieną ir truks iki lapkričio 15 dienos. Kadangi kiekvieno augintinio šeimininko telefone yra gausu vaizdo akimirkų su nuostabą, šypseną ar juoką keliančiais augintinio vaizdais, kviečiame šiomis akimirkos vaizdo failu arba nuoroda jo atsisiuntimui pasidalinant el. paštu petfaktorius@petcity.lt

Jūsų užfiksuotos vaizdo akimirkos bus patalpintos į „PetFaktoriaus“ konkurso polapį 15min portale https://www.15min.lt/projektas/petfaktorius.

Šiame polapyje ir vyks balsavimas, kuriame visų balsuojančiųjų komisija rinks nugalėtojus. Balsuoti leidžiama vieną kartą iš vieno įrenginio.

„Mes neabejojame, kad visi augintiniai turi išskirtinių talentų. Tik kokybiškas laikas su augintiniu padeda šį talentą atrasti ar atskleisti. Tad mūsų konkurse yra laukiami visi augintiniai, savo šeimininkų akimis turintys talentų, nesvarbu, kokie jie bebūtų – labai rimti ir „atidirbti“, o gal priešingai – spontaniški ir labai juokingi. Konkurse laukiamas kiekvienas“, – kviečia „PetCity Lietuva“ marketingo vadovė Viltė Kunevičiūtė.

„PetFaktoriaus“ prizininkų trejeto laukia solidūs prizai. Konkurso nugalėtojas ir prizininkai paaiškės lapkričio 16 dieną. Daugiausia balsų surinkusio augintinio šeimininkui atiteks išmanusis telefonas „iPhone14“ bei prekių rinkinys jūsų augintiniui, antrosios vietos laimėtojui – 200 Eur vertės, trečiosios vietos – 100 Eur vertės „PetCity“ kuponas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius