-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 30

3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius

Drauge su vasara ateinantys karščiai reiškia ilgus vakarus, praleidžiamus gamtoje, savaitgalius pajūryje ar ežerų apsuptyje ir, be abejo, atostogas. Tačiau ne tik tai. Šiltuoju metų sezonu kiekvieną kamuojanti aukšta oro temperatūra atneša ne tik malonumus, bet ir bemieges naktis, leidžiamas tvankiame kambaryje. Tad kaip neleisti šiems trims vasaros mėnesiams tapti kančia? Svarbiausia – laikytis kelių pagrindinių taisyklių, kurias atskleidžia Ogmios mieste įsikūrusios vilnos gaminių įmonės „Flokati“ specialistai.
3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius
3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius / Partnerio nuotr.

Dėvėti pižamą, pagamintą iš natūralių medžiagų

Vasaros karščių metu nepakeičiamais tampa natūralūs audiniai, kurie gelbėja nuo nakties metu kambaryje susitelkusios tvankumos. Specialistai rekomenduoja pižamai rinktis medvilnę, liną, bambuką arba natūralumo karalienę – vilną.

Ekspertų teigimu, šios medžiagos padeda reguliuoti tinkamą kūno temperatūrą ir sukuria aplink kūną tam tikrą apsauginį sluoksnį, dėl kurio jus mažiau vargins karštis, sugeria ir išgarina drėgmę kur kas efektyviau, nei kitos medžiagos. Na, o vilna pasižymi ir antibakterinėmis savybėmis, kurias suteikia lanolinas – natūrali avies odos išskiriama medžiaga, apsauganti nuo infekcijų –vilnoniai drabužiai neleidžia daugintis prakaito kvapą sukeliančioms bakterijoms, tad visą naktį jausitės gaivūs.

Partnerio nuotr./3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius
Partnerio nuotr./3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius

Naudoti lininę ar vilnonę patalynę

Nors dėl kambaryje tvyrančio karščio ir tvankumos bei padidėjusio prakaitavimo didžiajai daliai žmonių naktis tampa nelaukiamiausiu paros metu, šie neskuba keisti įprastos patalynės, užpildytos plunksnomis, pūkais arba vata ir prastai praleidžiančios orą, todėl gerai išsimiegoti tampa dar sunkiau.

Vasaros sezonu nepamainoma tampa natūralaus audinio patalynė. Vilna ir linas daug geriau nei kitos medžiagos sugeria ir išgarina prakaitą, sukuria nuo karščio apsaugantį sluoksnį ir dar daugiau – iš šių audinių pasiūtoje patalynėje nesiveisia dulkių erkutės bei kiti mikroorganizmai.

Partnerio nuotr./3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius
Partnerio nuotr./3 būdai, padėsiantys geriau išsimiegoti per karščius

Palaikyti stabilią kambario temperatūrą

Karštomis dienomis ypač svarbu palaikyti stabilią kambario temperatūrą, kadangi šiai viršijant 22 laipsnius kokybiškai išsimiegoti tampa itin sunku. Tai galima padaryti naudojant įvairius temperatūros valdymo prietaisus, tokius kaip kondicionieriai ar ventiliatoriai, tačiau pakanka ir gerai išvėdinti kambarį likus porai valandų iki miego.

Šie būdai leis jums pamiršti karštį ir tvankumą, tvyrančius kambaryje, ir leis lengviau kvėpuoti bei atsipalaiduoti miego metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius