Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 14

3 naujų „Apple“ produktų apžvalga

Nors metai kupini sunkumų, bet „Apple“ nepraleidžia savo kasmetinio rugsėjo vidurio renginio bei pristato keletą naujų įrenginių. Kartu su JustSphex išpakuosime du naujausius laikrodžius ir planšetę.
Planšetė
Planšetė / JustSphex nuotr.

Techniškas atnaujinimas ir prieinama naujiena

Nors abu naujieji laikrodžių modeliai išore bus itin panašūs – aliuminio korpusas, valdymo ratukas, dydžių pasirinkimas (40 mm ar 44 mm), „Retina“ ekranas, vandens atsparumas, – bet savo gilesnėmis techninėmis savybėmis tikrai taikysis į labai skirtingus vartotojus.

Pradėsime nuo šių metų naujienos – „Apple Watch SE“. Tai SE įrangos serijos – „Apple“ 2016 bei „iPhone 2020 SE“ – pratęsimas. Šia linija tiesiog siekiama išlaikyti tai, ko pirkėjai ir tikisi įsigydami „Apple“ produktą, – kokybę, greitį, prabangą, – tačiau už labiau prieinamą kainą.

Todėl su SE modelio laikrodžiu turėsime „iPhone 11“ pagrindu pagamintą sumažintą S5 procesorių, skirtą išmaniesiems laikrodžiams. Vien tik dėl šio parametro SE modelis bus net 20 proc. greitesnis už išstumiamą senesnį „Watch Series 3“ modelį.

Be dviejų pasirinktinų dydžių, taip pat galima bus rinktis tarp trijų skirtingų spalvų: rožinės, juodos ir baltos. „Apple Watch SE“ kaina prasideda nuo 299 Eur.

O ieškantiems naujienų ar galingesnių parametrų, siūlome rinktis naujausią „Apple Watch Series 6“. Rinkoje dažniausiai pastebėsite „Aluminum“ laikrodžio versiją, kurią būtent mums teko šiandien išbandyti.

Be to, išore laikrodis mažai skirsis nuo neseniai aptarto SE modelio, tačiau jo nugarėlėje galime pastebėti žymiai daugiau daviklių. Būtent jiems išnaudoti turime atnaujiną S6 procesorių, kuris dėl daviklių informacijos leis apskaičiuoti deguonies kiekį kraujyje (SpO2).

Taip pat dėl našesnio procesoriaus „Watch Series 6“ gali pasigirti, jog be problemų gali turėti visada veikiantį ekraną (angl. Always on display), tad pranešimus galėsite pastebėti keliomis sekundėmis greičiau negu ant SE ar senesnių „Apple Watch“ įrenginių.

„Apple“ naujausių laikrodžių savininkus nori išskirti spalvomis. Klasikinės juoda ir balta, bus dar galimi kiti variantai, tačiau norėčiau atkreipti dėmesį į raudono korpuso ir tamsiai mėlynos spalvos modelius. Pastarosios išvis dar neteko matyti ant nė vieno iš „Apple“ įrenginių.

Apple „Watch Series 6“ rasite „Topo Centro“ parduotuvėse, kaina nuo 429 Eur.

2020 metų planšetės atnaujinimas

Nors neseniai vykusioje parodoje daugiausia dėmesio gavo planšetės „iPad Air“ anonsas, šiandien sukoncentruosime dėmesį į tris daiktus, todėl pasirinkome pasižiūrėti paprastesnį „iPad 10.2“ atnaujintą modelį.

Jau iš pakuotės turinio supratau, jog čia nebus radikali naujiena, nes vis dar turime „lighting“ jungties įkroviklį. Tačiau pridedamas 20W blokelis naudoja universalią USB Type-C jungtį, ir, tikėkimės, jau kitas „iPad“ taip pat turės šį standartą.

Jau planšetės pavadinimas rodo, kad ji didesnė – 10.2 colio. Aliuminio dizainas neleidžia svoriui peržengti pusės kilogramo, ji sveria 490 gramų. Planšetę labai patogu laikyti delne.

Kadangi ši planšetė nepretenduoja į geriausio „iPad“ modelio sostą, „Apple“ nusprendė įstatyti senesnį A12 procesorių, kuris buvo senesniuose „iPhone XS“ serijos modeliuose.

Nors procesorius nėra naujas, jo šeši branduoliai leido drąsiai žaisti tokius greito veiksmo žaidimus kaip „Asphalt 9“, ir net su „Retina“ ekrano raiška. Nepastebėjau nė vieno trūktelėjimo.

Be to, šis „iPad“ gali „pasigirti“ galine 8Mpx kamera, gebančia išspausti tik 1080p30fps kokybę, o priekinė kamera yra tik 1.2Mpx, su 720p30fps galimybėmis. Na, klausimas: kas iš jūsų naudojate planšetes kaip kameras?

Bet norėčiau pagirti „Apple“, jog būtent šis modelis, ne „iPad Air“, ar „iPad Pro“, turi išlikusią ausinių jungtį. Tik dėl šios priežasties tikrai atsiras pirkėjų, mylinčių savo laidines ausines ir ieškančių tų retų šiais laikais įrenginių su 3.5mm jungtimi.

Jei jus sudomino šis 2020 m. atnaujintas „iPad“ modelis, tereikia išsirinkti spalvą (rožinis, juodas, sidabrinis) ir talpą. 32GB modelis kainuos 399 Eur, tačiau rekomenduočiau beveik iki 100 GB didesnį modelį – 128GB už 499 Eur. Taip pat yra variantas už papildomus 140 Eur rinktis mobilius duomenis palaikančią „iPad“ versiją.

Daugiau apie šiuos produktus galite pamatyti ir išgirsti vaizdo reportaže:

VIDEO: 3 naujų „Apple“ produktų apžvalga – mąstantiems apie laikrodžius bei planšetę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius