Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 10

4 efektyvūs būdai, padėsiantys išnaikinti nemalonius kvapus automobilyje

Automobilio salone labai greitai įsigeria patys įvairiausi (ir dažniausiai ne patys maloniausi) kvapai.
Moteris automobilyje
Moteris automobilyje / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Švara Kvapas Namas

Todėl jeigu rūkote, dažnai valgote greitąjį maistą, ar dar blogiau – jame netyčia išliejote gėrimus, padažus, maisto likučius, anksčiau ar vėliau tie nemalonūs kvapai pradės erzinti.

Visada galima įsigyti specialius automobilių kvapus, tačiau neretai jų aromatas itin stiprus, dirbtinis gali būti kenksmingas. Kokias natūralias priemones galite išmėginti?

Valgomoji soda

Soda jau nuo seniausių laikų žinoma kaip puikiai kvapus sugerianti priemonė. Galite jos įberti į indelį ir nuolat laikyti automobilyje. Pravers ir keli lašai mėgstamo eterinio aliejaus įlašinti į sodą. Taip pat galite išvalyti automobilio kilimėlius, tuomet apibarstyti juos soda ir palikti per naktį. Kitą rytą išsiurbkite. Džiaugsitės ir švariais kilimėliais, ir tvarkingu automobiliu be nemalonių kvapų.

Aktyvinta anglis

Ji mažai kuo savo stebuklingomis savybėmis skiriasi nuo sodos, kadangi lygiai taip pat puikiai sugeria kvapus. Naudoti aktyvintą anglį galite taip pat kaip ir sodą – suberkite ją į indą ir laikykite automobilyje. Ši priemonė yra porėta, todėl sugeria drėgmę, ore esančius kvapus ir juos savyje „užrakina“.

Citrusinių vaisių žievelės

Automobilio salone galite laikyti įvairių citrusinių vaisių žieveles, sudėtas į medžiaginį ar tinklinį maišelį arba pasigaminti citrusinių vaisių purškalą. Kaip gaminti? Supjaustykite citriną griežinėliais, sudėkite rozmarinų šakeles, įlašinkite vanilės ekstrakto ir užpilkite stiklainį vandeniu. Tuomet viską pakaitinkite, kad kvapas taptų intensyvus. Perpilkite į buteliuką su purkštuvu ir naudokite pagal poreikį.

Natūralus purškiklis

Jį pasigaminti galite labai paprastai. Jums reikia pačių įvairiausių eterinių aliejų – įlašinkite kelis lašus į nedidelį buteliuką, užpilkite vandens, gerai išplakite ir naudokite pagal poreikį. Galite rinktis tokius eterinius aliejus, kurie ramina, pavyzdžiui, levandų, mėtų arba kaip tik, suteikia energijos, pavyzdžiui, citrusinių vaisių.

„Scanpix“ nuotr./Citrinos riekelės
„Scanpix“ nuotr./Citrinos riekelės

Štai dar keli pasiūlymai:

  • Apelsinai, imbieras, migdolų ekstraktas

Kaip gaminti? Supjaustykite apelsinus ir imbierą griežinėliais, įlašinkite migdolų ekstrakto ir, viską sudėjusios į stiklainį, užpilkite vandeniu. Tuomet viską pakaitinkite, kad kvapas taptų intensyvus. Perpilkite į buteliuką su purkštuvu ir naudokite pagal poreikį.

  • Žalioji citrina, čiobreliai, mėtos, vanilės ekstraktas

Kaip gaminti? Supjaustykite žaliąją citriną griežinėliais, sudėkite čiobrelius, mėtas, įlašinkite vanilės ekstrakto ir viską užpilkite vandeniu. Galite naudoti tiek šviežias, tiek džiovintas žoleles. O jeigu neturite jų, tiks ekstraktai, eteriniai aliejai ir pan. Tuomet viską pakaitinkite, kad kvapas taptų intensyvus. Perpilkite į buteliuką su purkštuvu ir naudokite pagal poreikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius