Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 03

4 įspūdingi nauji dokumentiniai filmai, kuriuos būtina pamatyti šį lapkritį

Nuo senovės Egipto, inžinierių iki sunkiai dirbančių brangakmenių kasėjų – štai apie ką šio mėnesio dokumentinės TV premjeros, kurias būtinai turite išvysti.
MAIN_14 įspūdingi nauji dokumentiniai filmai, kuriuos būtina pamatyti šį lapkritį
MAIN_14 įspūdingi nauji dokumentiniai filmai, kuriuos būtina pamatyti šį lapkritį / Viasat nuotr.

Požemių brangakmenių medžiotojai

Pasiruoškite nepakartojamai kelionei į nuostabų centrinio Kvinslando safyrų medžiotojų pasaulį; aklas šio neįtikėtino brangakmenio troškimas skatina visko mačiusių kalnakasių grupę peržengti savo pačių ribas. Įsikūrę nuostabiame gamtos kampelyje, jie susiduria su ekstremaliu oru, grėsmingais pavojais, didžiulėmis mašinomis ir rizikingais nuotykiais; viename iš turtingiausių safyro telkinių žemėje nufilmuotas serialas – apie penkių įgulų triūsą. Kiekvienas kalnakasys pasižymi unikaliu požiūriu – kai kurie jų kasa tunelius giliai po žeme, kiti kasinėja atvirose kasyklose, kuriose iškasamos giliausios duobės. Kiekviena diena yra kova... Kiekvienas akmuo – sunkiai iškovota pergalė. Narsios šio neįtikėtino brangakmenio paieškos priverčia ištvermingą kalnakasių būrį peržengti savo galimybių ribas seriale „Požemių brangakmenių medžiotojai“, kurio premjera – nuo lapkričio 3 d., ketvirtadieniais, 21.00, per Viasat Explore.

Viasat nuotr./Požemių brangakmenių medžiotojai
Viasat nuotr./Požemių brangakmenių medžiotojai

Senovinė inžinerija

Antrąjį serialą taip pat įkvėpė senovės žmonių išradingumo nulemti pasiekimai. Šįkart domėsimės tiek iškiliais inžineriniais pasiekimais, tiek tais, kurie, deja, liko nepastebėti. Sužinosime apie gamtos išteklių, tokių kaip auksas ir vanduo, įtaką ir tai, kaip senovės civilizacijos įveikė kliūtis ir išnaudojo aplinką. Taip pat pažvelgsime į ginklų istoriją ir tai, kaip ji įtakojo karą, sužinosime kaip išmokome skaičiuoti laiką, keliauti po pasaulį ir kurti vis sudėtingesnes technologijas. Nusikelsime atgal į praeitį ir sužinosime apie pastatų ir puikių konstrukcijų istoriją, nuo išradingo iglu iki romėnų architektūros stebuklo – Koliziejaus. Visas įdomiąsias serijas žiūrėkite nuo lapkričio 15 d., kiekvieną ketvirtadienį 22.00 – tik per Viasat History.

Viasat nuotr./Senovinė inžinerija
Viasat nuotr./Senovinė inžinerija

Hieroglifikos paslaptys

Prieš du šimtus metų jaunas prancūzų mokslininkas Žanas Fransua Šampoljonas padarė tai, kas neįmanoma: „nulaužė" hieroglifų kodą, kurį daugiau nei tūkstantmetį gaubė paslaptis. Jo dekodavimo dėka galėjo atgimti visa civilizacija, palaidota po Egipto smėliu; šiame dviejų dalių dokumentiniame filme susitinkame su egiptologų komanda Egipto pietuose netoli Luksoro. Juos sudomina gausiai išpuoštas kapas, didžiausias Egipte ir didesnis nei faraonų. Tai kunigo, vardu Padiamenopas, kapas. Gavę išskirtinę progą susipažinti su archeologinės misijos esme, tapsime naujausių atradimų liudininkais: galėsime atskleisti kunigų, raštininkų, dailininkų, graverių ir skulptorių, kūrusių šį didingą paminklą, paslaptis. Dokumentinis serialas „Hieroglifikos paslaptys“ nuo lapkričio 6 d. 22.00, per Viasat History.

Viasat nuotr./Hieroglifikos paslaptys
Viasat nuotr./Hieroglifikos paslaptys

Laukinė Lotynų Amerika

Pietų Amerika, Centrinė Amerika ir Meksika kartu sudaro unikalų ekologinį vienetą; Andai ir Amazonės baseinas įsikūrę šalia sausiausios dykumos, didžiausių ledynų bei niekam nežinomų pasaulio miškų bei džiunglių. Šiame seriale atskleidžiamas Pietų Amerikos laukinės gamtos turtingumas, pasakojami ryškiausi įvykiai ir ilgiausiai saugotos paslaptys. Tai ryškiausias portretas, apimantis biologinės įvairovės buveines, kuriose gyvena nuo pačių didžiausių iki mažiausių, nuo spalvingiausių iki tobuliausiai užsimaskavusių, nuo vienišų medžiotojų iki tūkstantinių migruojančių paukščių pulkų, nuo vikriausių plėšrūnų iki nuodingiausių gyvačių.

9 dalių dokumentinis serialas „Laukinė Lotynų Amerika“ per Viasat Nature nuo lapkričio 7d. šiokiadieniais, 20.00.

Viasat nuotr./Laukinė Lotynų Amerika
Viasat nuotr./Laukinė Lotynų Amerika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius