Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 12

4 patarimai, kaip išsirinkti tinkamiausią dulkių siurblį

Beveik visi turime dulkių siurblį ir esame prie jo pripratę. Tačiau vos tik prireikia pirkti naują prietaisą, staiga paaiškėja – siurblių įvairovė tokia didelė, kad susivokti, kuris prietaisas geriausias ir tinkamiausias – didesnis iššūkis nei galima tikėtis.
Ergorapido siurblys
Ergorapido siurblys / Projekto partnerio nuotr.

Susidūrus su pasiūlos įvairove, nebūtina rinktis saugų „seną-gerą“ ir pažįstamą variantą. Jis nė kiek nepakeis jūsų namų ruošos, o štai tinkamai parinktas naujoviškas siurblys gali gerokai palengvinti buitį. Lietuvoje pastaraisiais metais itin populiarėja belaidžiai siurbliai-šluotos, vis dėlto retas žino, kaip išsirinkti tinkamiausią prietaisą. Patarimais, į ką atkreipti dėmesį perkant siurblį-šluotą, dalijasi „Electrolux“ atstovas Laurynas Skruibis.

1. Baterijos veikimo laikas

„Pagrindinis belaidžio siurblio pranašumas akivaizdus – nėra laido. Tai stipriai palengvina siurbimą, ypač patalpose, kuriose daug baldų. Energiją tokie siurbliai gauna iš pakraunamų baterijų. Todėl baterijos veikimo laikas bei galimybė ją greitai ir paprastai pakrauti – vieni svarbiausių dalykų, į kuriuos reikia kreipti dėmesį. Rekomenduočiau rinktis įrenginius su ličio baterijomis – lyginant su nikelio baterijomis, jos yra gerokai lengvesnės, pasikrauna maždaug 4 kartus greičiau ir siurbti su jomis galima ilgiau. Gerokai ilgesnis ir jų tarnavimo laikas“, – sako L. Skruibis.

2. Manevringumas

„Manevringumas – pagal šį rodiklį siurbliui-šluotai niekas negali prilygti. Tad, jeigu jau renkatės tokį prietaisą, žiūrėkite, kad gamintojai šį pranašumą būtų kuo labiau ištobulinę. Siurbti pastales, paloves, kampus ir užkampius turi būti ne šiek tiek, o daug lengviau.

Taip pat nevertėtų pamiršti ir prietaiso ergonomiškumo bei svorio. Su siurbliu-šluota galima lengvai siurbti aukštai esančias vietas, tokias kaip spintų viršus, lentynos ar lubos, tačiau su sunkiu prietaisu toks darbas greitai virs paprasčiausia kankyne“, – pasakoja L. Skruibis.

3. Papildomos funkcijos

L. Skruibio teigimu, vertėtų atkreipti dėmesį ir į papildomas prietaiso funkcijas. Ypač tas, kuriomis iš tikrųjų bus naudojamasi. Nors kai kurie sako, kad jiems užtektų siurblio tik su įjungimo-išjungimo mygtuku, tačiau vargu, ar jie atsisakytų tokių integruotų technologinių sprendimų kaip siurblio antgalyje įtaisytos LED lemputės – jos apšviečia grindis ir neleidžia nešvarumams pabėgti iš regos lauko.

Pašnekovas taip pat atkreipia dėmesį, kad dalis siurblių-šluotų gali būti greitai paverčiami rankiniais siurbliais, kuriais patogu siurbti automobilio saloną, baldus ar sunkiau pasiekimas namų vietas.

4. Išvaizda

„Electrolux“ atstovas sako, kad siurblys-šluota – tai ne ankstesnis siurblys, kurį laikėte spintoje ar tamsiajame kambaryje. Jo privalumai ir patogumas atsiskleidžia naudojant kasdien, pavyzdžiui, greit susiurbiant po valgymo likusius trupinius ar pastebėtas dulkių sankaupas. Šis prietaisas turi būti lengvai ir greitai pasiekiamas, o tai reiškia, kad jį teks laikyti atvirai. Todėl, renkantis tinkamiausią siurblį-šluotą, negalima ignoruoti išvaizdos – atkreipkite dėmesį į jo spalvą bei dizainą, juk šis prietaisas taps jūsų interjero dalimi.

Projekto partnerio nuotr./Ergorapido siurblys
Projekto partnerio nuotr./Ergorapido siurblys

Išvada

Rinkitės tą siurblį-šluotą, kuris duos jums didžiausią praktinę naudą bei leis išnaudoti visus prietaiso privalumus: mobilumas, dizainas, galimybė greitai pasiekti, greitai pasinaudoti funkcijomis ir priedais. Įvertinkite šiuos aspektus ir jums pavyks įsigyti ne tiesiog dar vieną siurblį, o prietaisą, kuris gali pakeisti ir palengvinti jūsų buities darbus bei sutaupyti jiems skiriamą laiką.

ELX_Partneris_Organizatorius_583x100

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius