Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 28

5 būdai atnaujinti miegamąjį vos per 30 min.

Apskaičiuota, kad lovoje vidutiniškai praleidžiame apie 33 savo gyvenimo metus! Šis skaičius pralenkia daugelį kitų gyvenimo ritualų, tačiau iš patirties galima pastebėti, kad miegamojo erdvei ne visada skiriame tiek dėmesio, kiek savo darbo aplinkai, svetainei, virtuvei ir dažnai netgi voniai.
Interjero stilistė: I.Bagdonaitė, patalynė: www.dreamonhome.lt
Interjero stilistė: I.Bagdonaitė, patalynė: www.dreamonhome.lt / D.Dubauskaitės nuotr.

O ką jeigu savo poilsio šventovei padovanotume daugiau savo kūrybiškumo, meilės ir rūpesčio?

Šiais laikais turint solidesnį biudžetą galima padaryti kone bet ką. Tačiau ar be didelių išlaidų galima sukurti tokią erdvę, į kurią norėsis grįžti ir kuri padės jums tinkamai pailsėti?

Štai penki „DREAMON“ išbandyti būdai, kaip ekonomiškai atnaujinti erdvę, kurioje realiai praleidžiame kone daugiausiai savo vienintelio gyvenimo laiko.

Drabužiai. Tai iš tiesų nieko nekainuoja, o efektas yra kone trigubas. Miegamajame nei ant kėdės, nei ant lovūgalio, nei ant žemės ar kito išradingai panaudoto objekto neturėtų būti jokių rūbų, taip pat besimėtančių kojinių. Kai visa tai nukeliauja į spintą, miegamasis tampa ne tik ervdesnis, bet jame atsiranda ir daugiau oro bei, žinoma, tvarkos. Ir tai išvis nieko nekainuoja!

Kvapas. Nepadės joks, net ir brangiausias namų kvapas, jei erdvėje trūksta deguonies. Taigi šviežio oro gūsį į miegamąjį derėtų įsileisti kasdien. O efekto pasitiprinimui verta išbandyti eterinių aliejų: levandų, sandalmeždio, jazminų ir pan. Įlaškinkite 10-15 lašų į siauragerklę tarą su migdolų (ar panašiu) aliejumi. Taip pat, nors ir brangesnė alternatyva, tačiau veiksminga: namų kvapai, žvakės su eteriniais aliejais, patalynės purškalus su natūraliais ingredientais.

Menas. Kartais nauja sienų spalva ar netgi naujas baldas nepakeičia aplinkos taip, kaip namuose atsiradęs meno kūrinys. Tai gali būti tapytas paveikslas, reprodukcija ar didelio formato nuotrauka (gali būti ir jūsų daryta iš jums malonaus gyvenimo epizodo) – priklausomai nuo skonio ir finansų. Ir jeigu ne taip lengvai galite pakeisti vaizdą už lango, tai tikrai gana paprastai galite pakeisti vaizdą ant sienos, kurį matote vos prabudę. Beje, miegamojo iliustracijos turėtų būti kaip įmanoma mažiau emociškai perkrautos, todėl artimųjų nuotraukos tegu „nakvoja“ kitame kambaryje.

Augalai. Jei negalime gyventi arti gamtos, tai galime jos atsinešti pas save į namus. Žaluma miegamajame – tai ir ramybė, ir daugiau deguonies, ir tiesiog gražu. Geriausiai miego šventovę harmonizuoja alavijas, dracena, pelargonija. O lelijų, paparčių, daugumos vijoklinių augalų šioje erdvėje geriau vengti.

Patalynė. Žinoma, lengviausia atnaujinti miegamąjį įsigijus naują patalynę, tačiau tikrai tai nėra ekonomiškiausias variantas. Todėl vis labiau populiarėja skirtingų patalynės dalių atnaujinimas. Pavyzdžiui, užtenka įsigyti pagalvių užvalkalus su raštais, kurie puikiai derės prie jau turimos vienspalvės patalynės. O ieškantiems subtilesnio atsinaujinimo, minimalizmo mėgėjams, galima pakeisti esamą monochrominę paklodę išraiškingesne, žaismingesne, spalvingesne. Ją matysite tik jūs – bet argi tai ne dalis žavesio?

ATRASKITE NAUJUS DERINIUS:

Ar žinojote, kad:

  • Paklodę reiktų skalbti kas savaitę, o po miego neskubėti kloti lovos – verčiau ją atidengti ir leisti paklodei, pagalvei ir čiužiniui išsivėdinti (pavyzdžiui, tol, kol prausiatės).
  • Norint išnaikinti patalynėje besikaupiančias bakterijas, kūno ląsteles, ją patartina skalbti 60 laipsnių vandens temperatūroje.
  • Antklodė (sintetinė ar pūkinė) turėtų būti skalbiama bent kelis kartus per metus, o atnaujinama maždaug kas penkis metus. Pagalvės – kas metus ar du.

www.dreamonhome.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius