Daugiau straipsnių

5 būdai atsikratyti augintinių plaukų namuose ir ant baldų

Šaltinis:

Būdami augintinių „tėvais“, mes mylime savo geriausius draugus, bet tas kailis! Kailį mylėti sunkiau, ypač, kai plaukų atrandame pačiose netikėčiausiose vietose ar tiesiog – visur, kur įmanoma.

Kaip išvengti augintinių plaukų namuose?

Saugoti sofą nuo augintinių plaukų gali atrodyti neįveikiama užduotis, be to, tai iš tiesų reikalauja nuolatinio darbo. Laimei, yra daug nebrangių priemonių ir išmanių būdų, kuriuos galite išmėginti, rašoma bhg.com.

„Susipažinkite“ su savo sofa (ar kitais baldais)

Jeigu augintinis mėgsta įsitaisyti ant sofos ir ten lieka kalnas pūkų, pirmiausia išsiaiškinkite, kaip baldas turėtų būti prižiūrimas. Skirtingų audinių baldams galioja skirtingos priežiūros taisyklės. Vienos sofos gali būti valomos tik sausu, kitos drėgnu būdu ir pan., tad prieš imdami valymo priemones į rankas įsitikinkite, kad šios nesugadins baldų audinių.

Dulkių siurblys – pagalbininkas Nr.1

Geriausias būdas pašalinti naminių gyvūnėlių plaukus nuo sofos yra ir pats paprasčiausias. Dulkių siurbliu išsiurbdami sofą kuo puikiausiai surinksite palaidus augintinių plaukus, pašalinsite pleiskanas bei kitus gyvūnų nešvarumus, kurie sukelia alergiją ir nemalonius kvapus.

Būtinai pasitelkite siurblio priedus, kurie gali palengvinti šį darbą, pavyzdžiui, specialius antgalius, kurie padės išvalyti ir sunkiausiai pasiekiamas vietas.

Naudingi įrankiai, kuriuos pravartu turėti namuose

Nedideli plaukų šalinimo įrankiai, pavyzdžiui, lipnūs voleliai ir baldų šepečiai, yra dar vienas svarbus ginklas jūsų kovos su kailiu arsenale. Šiuos įrankius galima naudoti, kad palaikytumėte švarą ir tvarką – taip išvengsite didelio plaukų susikaupimo iki kol panaudosite dulkių siurblį.

Atsižvelgdami į situaciją pasirinkite tokio dydžio volelį, kuris padės darbą atlikti greičiau. Daugkartiniai baldų šepečiai ir voleliai naudojami taip pat, kaip ir lipnūs voleliai – tereikia perbraukti jais per sofą, kad greitai ir lengvai surinktumėte augintinių plaukus.

Tiesa, vietoj lipnaus popieriaus juose naudojami mikropluoštai, kurie pritraukia ir surenka plaukus. Daugkartinio naudojimo plaukų šalinimo priemonės yra ekonomiškas sprendimas nei lipnūs voleliai, be to, dėl jų susidaro mažiau atliekų.

Kaip pašalinti gyvūnų plaukus įprastais namų apyvokos daiktais?

Nebūtina įsigyti specialių priemonių naminių gyvūnėlių plaukams šalinti, nes tą patį darbą atliks kai kurie įprasti namų apyvokos daiktai – lipnūs voleliai ir baldų šepečiai. Vienas pigiausių ir paprasčiausių būdų pašalinti augintinių plaukus nuo sofų ir kitų minkštų baldų – užsimauti guminę buitinę pirštinę ir tiesiog perbraukti ranka per paviršių.

Taip plaukai susikaupia į gumulą, kurį galima surinkti ir išmesti į šiukšliadėžę. Šiek tiek sudrėkinta pirštinė gali padėti šiam procesui, tačiau būtinai susipažinkite su sofos valymo ypatumais, kad įsitikintumėte, jog audinys gali būti saugiai veikiamas vandens. Panašiai kaip guminę pirštinę galima naudoti šiek tiek drėgną indų kempinę, kad nuo sofos būtų surinkti augintinių plaukai.

123RF.com nuotr./Augintiniai
123RF.com nuotr./Augintiniai

Prieš skalbdami pašalinkite plaukus nuo užvalkalų, pagalvių ir antklodžių

Prieš skalbdami užvalkalus, pagalvėles, antklodes ir kita, atkreipkite dėmesį į naminių gyvūnų plaukų sankaupas. Prieš mesdami pūkuotus daiktus į skalbyklę, išvalykite audinį voleliu, šepečiu, pirštine arba kempine.

Skalbimo metu naudojami produktai taip pat gali padėti pašalinti naminių gyvūnėlių plaukus. Skalbimo mašinoms skirtos plaukų gaudyklės pritraukia ir sulaiko kailį, kai jis atsipalaiduoja nuo audinio, be to, gali būti naudojamos pakartotinai, todėl jos yra ekonomiškas ir ekologiškas pasirinkimas. Naudojant skalbimo priemones, pavyzdžiui, actą arba audinių minkštiklį, taip pat galima pašalinti kailį nuo skalbinių.

Įsigykite gyvūnų plaukų priežiūros priemonių

Vienas iš geriausių dalykų, kuriuos galite padaryti, kad jūsų sofa (palyginti) būtų be kailio, – reguliariai šukuoti savo augintinį. Pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju arba kirpėju, kad išgirstumėte rekomendacijas, kaip dažnai jūsų augintinio kailis turėtų būti šukuojamas, plaunamas ir prižiūrimas namuose ir profesionaliai. Tai yra svarbi jūsų augintinio kailio priežiūros dalis, kad jis neliktų ant jūsų baldų!