Daugiau straipsnių

Lyg nutapytas: išskirtinė Dianos katino išvaizda atima žadą

Asta Kaušakienė
GYVENIMAS žurnalistė
Šaltinis:

Gražuolis katinas Maziulis gyvena Kaune ir, sutikite, tikrai išsiskiria savo ypatinga ir įspūdinga išvaizda. O šeimininkė Diana Grosienė atvirauja, kad jos augintinis pasižymi ir meiliausiu charakteriu, kaip sako, „jis kaip šuo, tik vedžioti nereikia“.

Išskirtinis Dianos katinas

Ji dalinasi ir tuo, kad Maziulis turi pomėgį ėsti visas gėles, tad namuose negali būti jokių augalų. Yra buvę netgi taip, kad jis apkramtė kaktusą ir tik vienintelių orchidėjų neliečia.

„Maziulį pirmą kartą pamačiau feisbuko grupėje ir užteko vieno žvilgsnio, kad pavergtų mano širdį. Jo akys iš pradžių buvo mėlynos, o vėliau, kai jau sutartą dieną atvažiavau pasiimti, negalėjau patikėti tomis gintarinėmis akimis. Kadangi katinas ilgaplaukis ir dar balto kailio, jį tenka dažniau maudytis. Maudytis jis nebijo ir jam tai nekelia streso – net džiovintuvu leidžiasi džiovinamas, tik šukuotis nelabai mėgsta. Tačiau jis turi daug kantrybės ir iškenčia, kol iššukuosiu. Ne visada pavyksta tai atlikti iš pirmo karto, tad šukuoju per kelis kartus. Jo kailiukas reikalauja tikrai daug priežiūros ir jeigu nešukuočiau, susidarytų sąvėlos“ , – priežiūros ypatumais dalinasi šeimininkė.

Ji pasakoja, kad katinas dėl savo išskirtinės išvaizdos sulaukia nemažai dėmesio, o dažnas dar ir paklausia, ar tikrai tokios spalvos natūralios. „Tikrai natūralios, tačiau jis ne tik gražus, bet ir nuostabaus charakterio – man jis toks vienintelis“, – sako Diana.

Maziulis dar ir mėgsta krėsti įvairiausias išdaigas – pavyzdžiui, moka pats atsidaryti stalčius ir už jų užlįsti į nišą, taip pat jam labai patinka žaisti ir to nuolat reikalauja iš savo šeimininkės. „Nesvarbu, ar savaitgalis, ar darbo diena, jis kiekvieną rytą mane pažadins – lyg žadintuvas. Kartais jo prašome, kad leistų mums pamiegoti, bet kur tau – kaskart ateina pasiglaustyti“, – juokiasi Diana.

Veisėja Reda Slipkuvienė dalinasi, jog visa vada, iš kurios yra ir Dianos katinėlis, išsiskyrė panašiais atspalviais. „Nors dėmelės buvo išsimėčiusios nevienodai, tačiau vyravo panašūs rusvi, tiksliau kone oranžiniai atspalviai. O štai ankstesnė tų pačių tėvų vada buvo visiškai kitokia ir vyravo juodos bei baltos spalvos. Katinų genetika tikrai nenuspėjama ir spalvos kinta, – kaip sakau, spalvų kombinaciją sudėlioja gamta. Labai džiaugiuosi, kad Dianos katino spalvos tokios ryškios, nes kartais užaugus augintiniams jos pasidaro pastelinės, o šios vados kačiukai visi ryškūs, oranžiniai ir išsiskiriančiomis akimis“, – dalinasi pašnekovė.

Ji priduria, kad vienoje vadoje jau yra pasitaikęs panašaus atspalvio katinėlis, o dar vienas jo išskirtinis bruožas buvo skirtingų spalvų akys.

R.Slipkuvienė prideda, kad šios veislės kačių – ilgaplaukių škotų nulėpausių charakteriai yra skirtingi, tačiau bendra tendencija ta, kad tai gana ramūs katinai, tačiau jeigu jau jie pradės žaisti, turės veiklos, nuraminti juos bus ne taip paprasta, todėl išdaigų galite tikrai sulaukti.

„Šios veislės katinai labai draugauja su vaikais – jie niekada neįbrėš, neįkąs, todėl puikiai tinka šeimai. Pas mane šiuo metu gyvena keturios katės ir visos jos tokios skirtingos – vienos kaip kūdikiai, o kitos – visai kitokios“, – juokiasi Reda.