Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 27

5 būdai, padėsiantys išsaugoti džinsų spalvą

Neveltui sakoma, kad džinsai – patogiausias, universaliausias ir niekada iš mados neišeinantis drabužis.
Mažoji džinsų kišenėlė
Mažoji džinsų kišenėlė / Vida Press nuotr.

Tačiau kaip juos prižiūrėti, kad spalva neišbluktų akimirksniu? Vadovaukitės šiais patarimais, išdėstytais žemiau.

„Užtvirtinkite“ spalvą

Jau seniai praėjo tie laikai, kai džinsai nudažydavo kitus skalbinius ar net kūną. Tačiau tai nereiškia, kad netinkama mūsų priežiūra neturi įtakos jų spalvai.

Galite pamėginti išsaugoti spalvą – jums reikia tik nusipirkus džinsus pamerkti juos į šaltą vandenį, kuriame ištirpinti keli šaukštai valgomosios druskos ir įpilta viena stiklinė acto. Mirkykite išverstus į blogąją pusę džinsus vieną valandą ir vėliau gerai perskalaukite.

Valykite dėmes, o ne skalbkite visą drabužį

Jeigu džinsai dėmėti, neskubėkite iškart jų skalbti – išskyrus tai atvejais, jeigu jie yra visi purvini. Vieną dėmę galite pašalinti švelniais būdais, pavyzdžiui, riebalų dėmes išvalys indų ploviklis, tačiau jo nepatariama iškart pilti ant dėmės – verčiau švelniai įmasažuokite kempinėle ar švariu audiniu. Rašalo dėmes pašalins plaukų lakas arba medicininis spiritas, kremo ar benzino – bulvių krakmolas.

Sumažinkite skalbimų skaičių

Džinsai yra gana tvirto audinio ir atsparūs nešvarumams, todėl juos galite nešioti gana ilgai išvengdami nešvarumų. Keturi ar penki nešiojimo kartai tarp skalbimų – puikus pasirinkimas.

Skalbkite taisyklingai

Džinsus patariama išversti ir skalbti pasirinkus delikačią, švelniems audiniams tinkančią programą – tik taip išvengsite greito spalvos išblukimo. Venkite naudoti karštą vandenį, verčiau rinkitės kuo vėsesnį. Išlošite pasirinkę skalbimo priemones, kurios skirtos tamsiems audiniams.

Venkite džiovyklės ir saulės spindulių

Tiek džiovyklė, tiek saulės spinduliai turi įtakos spalvos išblukimui, todėl patartina nepersistengti ir džinsus džiovinti įprastu būdu, kuo toliau nuo saulės spindulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius