-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05

5 žingsniai, kaip nebrangiai atnaujinti vonios kambarį

Šmurkštelite į vonios kambarį, skubiai nusiprausiate, žvilgtelite į veidrodį ir išėjusi skubiai uždarote duris? Jau seniai ši patalpa nebeteikia džiaugsmo? Patariame jums, kaip nebrangiai atnaujinti ir pagyvinti vonios kambarį.
Vonios interjeras
Vonios interjeras / Fotolia nuotr.

1 žingsnis. Viską iššveiskite. Įeikite į vonios kambarį ir atidžiai apsidairykite. Ką matote? Nuo kalkių nuosėdų papilkėjusius vandens maišytuvus, spalvą praradusias plyteles, aptaškytą veidrodį? Greičiausiai buvote primiršusi, kad vonios kambariui grožio suteikia švara. Taigi kuo skubiau čiupkite kibirą, kempinę ir pasiraitokite rankoves. Nemanykite, kad išsikuopti galėsite tik su brangiais cheminiais valikliais ir plovikliais. Plyteles nuvalysite vandens ir citrinos tirpalu. Klozete esančias sunkiai nuvalomas nuosėdas ištirpinsite actu – įpilkite acto ir leiskite jam atlikti savo darbą. Na, o vonią ir kriauklę pabandykite iššvarinti citrinų sulčių ir sodos mase. Veidrodį puikiai išvalysite drėgna šluoste. Kad neliktų vandens juostų, nusausinkite jį sausu rankšluostėliu. Jeigu vonioje jau blizga tai, kas turi blizgėti, laikas žengti kitą žingsnį.

2 žingsnis. Pakeiskite veidrodį arba pakabinkite dar vieną. Kad vonios kambarys ne tik spindėtų, bet ir atrodytų erdvesnis, galite pasikabinti naują didesnį veidrodį. Jis gali padėti išspręsti ne vieną vonios interjero trūkumą: padidinti mažą erdvę, padvigubinti šviesos kiekį, suteikti patalpai jaukumo. Prie vienos sienos ant grindų pastatykite didelį pailgą įrėmintą veidrodį. Jis atliks ne tik estetinę, bet ir praktinę funkciją – jame galėsite iš visų pusių apžiūrėti save... Šviesos kiekį padvigubinsite prieš senąjį veidrodį pastatę arba pakabinę kitą veidrodį.

Interjero dizaineriai siūlo atnaujinti senąjį veidrodį. Kaip? Įrėminkite jį prie pasirinktos spalvos vonios dekoracijų priderintais rėmais. Galite rinktis medinius, plastikinius, metalinius, dekoruoti jį akmenėliais, kriauklelėmis ir pan. Dar vienas originalus pasiūlymas – vieną vonios sieną nukabinėti įvairios formos skirtingais veidrodžiais.

Fotolia nuotr. / Vonios interjeras
Fotolia nuotr. / Vonios interjeras

3 žingsnis. Kalbame apie atviras medines, plastikines, medžiagines ar metalines kelių skyrių lentynas. Jos gali būti pastatomos arba pakabinamos. Jeigu vonios kambaryje yra koks nors valiklių ir ploviklių buteliukais užverstas kampas, atlaisvinkite jį ir įkurdinkite pasirinktos medžiagos ir aukščio baldą. Toliau pasitelkite savo fantaziją – į lentyną galite sudėti vienspalvius rankšluosčius, priderintus prie tokios pačios spalvos kilimėlių ar kitų vonios dekoracijų. Į lentynas taip pat galite sustatyti kokias nors dekoracijas: smilkalus, kvapias žvakeles, levandų ryšelį, jei kuriate Provanso stilių, rugių pluoštelį, jei patalpoje dominuoja kaimiški motyvai. Beje, lentynos gali atlikti dekoratyvaus sandėlio funkciją: čia dailiai išdėliokite visus turimus muilus, stiklines kremo talpas, kvepalų buteliukus ir pan.

Vonios interjeras
Shutterstock nuotr. / Vonios interjeras

4 žingsnis. Pakeiskite dušo užuolaidą ir kilimėlį. Net jeigu iki šios vonios kambaryje nenaudojote dušo užuolaidos, pats laikas įsigyti ją. Skylių sienose gręžti nereikės – dabar galite nusipirkti tarp sienų įspraudžiamą karnizą. Juk užuolaidos ne tik puošia, bet ir atlieka apsauginę funkciją – vonios kambario grindys bus švaresnės ir po kiekvienų maudynių nereikės valyti telkšančių balų. Nepamirškite prie pasirinktos užuolaidos priderinti kilimėlio. Jeigu vonios kambarys ne dviejų kvadratinių metrų arba toje pačioje patalpoje yra ir klozetas, drąsiai galite pakloti du tokios pačios spalvos ir tekstūros tik skirtingų formų kilimėlius. Itin jaukiai atrodo ilgo plauko vonios kilimėliai. Juos, beje, labai patogu skalbti – tereikia įmesti į skalbyklę ir nustatyti 40 °C temperatūrą.

Fotolia nuotr. / Vonios interjeras
Fotolia nuotr. / Vonios interjeras

5 žingsnis. Išneškite visus nereikalingus daiktus. Tai ne sandėlis, norisi pasakyti užsukus į krūvomis valiklių, ploviklių, gaiviklių, šluotų, semtuvėlių, kibirų ir vonelių nukrautą vonios kambarį. Atsikratykite stereotipų! Šie daiktai nebūtinai turi stovėti vonioje, juk tikrai ne kasdien naudojate. Vietoj jų ant grindų galite sustatyti įvairaus dydžio žvakes – specializuotose parduotuvėse paieškokite neįprastų itin aukštų žvakių. Į atsiradusią laisvą vietą taip pat galima pastatyti kėdę, kuri ne tik puoš vonią, bet ir atliks praktinę funkciją – ant jos galėsite pasikabinti rankšluostį prausdamasi arba susidėti drabužius, kuriuos vilksitės išlipusi iš vonios. Tik pasistenkite, kad šis baldas įprastai nebūtų apkrautais drabužiais ar kitais daiktais.

Beje, pasistenkite šluosčių, kuriomis valote dulkes, nekabinti ant maišytuvų ar vonios krašto – išdžiovinkite jas ant radiatoriaus ir sudėkite į kokią nors spintelę.

Shutterstock nuotr. / Vonios interjeras
Shutterstock nuotr. / Vonios interjeras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius