Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 12 /2019 10 21

7 paprasti būdai, kurie padės sukurti prabangų virtuvės vaizdą

Iš visų kambarių ir patalpų, kur dekoro triukai gali padaryti didžiausią vizualinį poveikį, virtuvė užima pirmąją vietą, sako dizainerė Elaine Griffin. „Taip yra todėl, kad virtuvinės spintelės yra standartinio dydžio, su standartinių durelių pasirinkimais“, – housebeautiful.com sako specialistė. Kitaip tariant, jos yra nuobodžios, ir jūsų užduotis jas atgaivinti, naudojantis savo biudžetu.
Virtuvės vizualizacija
Virtuvės vizualizacija / 123RF.com nuotr.

Tačiau spintelės nėra vienintelis patogumas, kurio patobulinimas yra labai svarbus, sako E.Griffin. Žemiau ji pateikia sąrašą taisyklių, padėsiančių jūsų virtuvei atrodyti prabangiai.

Pradėkite nuo teisingo išplanavimo

Kai išplanavimas yra pagrindinis rūpestis, visa kita yra labai lengva, sako E.Griffin. Darbo trikampis – atstumas tarp viryklės, kriauklės ir šaldytuvo – turėtų būti kaip įmanoma mažesnis. Ir pagal šią taisyklę (nors yra ir išimčių) šaldytuvas turėtų būti arčiau įėjimo, kadangi dažniausiai tai yra pirminis einančiojo į virtuvę taikinys.

Rinkitės aukštį

„Verkiu, kai pamatau 92 cm aukščio spinteles kur nors kitur nei žemose patalpose, – sako E. Griffin. – 107 cm modeliai yra žymiai geresni (be to, papildomi centimetrai reiškia papildomą lentyną daiktų laikymui).

Lofto tipo patalpose (lubos 3 metrų aukštyje arba aukščiau) viena ant kitos sustatytos spintelės suteikia daugiau vietos daiktų laikymui“, – teigia dizainerė.

Išlaisvinkite fantaziją vienintelėje vietoje

Po spintelių, plytelės prie kriauklės ir viryklės pritraukia daugiausiai dėmesio, tad pasistenkite, kad būtų verta. Kai kalbame apie plyteles prie kriauklės ir viryklės, E.Griffin turi tik vieną vienintelį patarimą: „Išlaisvinkite savo fantaziją. Tai yra didžiulė galimybė išreikšti savo stilių ir asmenybę neiššvaistant daug pinigų, kadangi tos zonos yra pakankamai mažos ir nereikalauja daug medžiagų jų įrengimui.“

Tačiau nepamirškite ir detalių

Technika yra tarsi jūsų virtuvinių spintelių auskarai ir palieka nemažą įspūdį. Tai ypač galioja nuomojamoms patalpoms, kur virtuvinės įrangos pakeitimas gali labiau nei bet kas kitas pagerinti virtuvės išvaizdą, sako E.Griffin.

Apšvietimas yra labai svarbu

Įėję į virtuvę, pirmiausiai pažiūrime į lubas ir šviestuvus. „Beveik. Kiekvieną. Mielą. Kartą“, – sako E.Griffin. Būtent dėl šios priežasties, įspūdingi šviestuvai yra būtini virš virtuvinės „salelės“, pusryčių stalo bei kriauklės.

Tai nėra vieta ir laikas būti praktiškam, tačiau turėsite nustatyti vizualinę šviestuvų hierarchiją, sako moteris. Viena zona bus „žvaigždė“, o kitos – „antro plano veikėjai“; taip jūsų virtuvė neatrodys kaip kalėdinė eglutė.

Nebijokite grindų plytelių

Virtuvės grindys yra labai svarbi jos dalis, sako E.Griffin. Medinės grindys – jos turėtų būti tokios pačios, kaip ir likusioje namų dalyje – yra natūralus sprendimas atviro išplanavimo patalpose, tačiau 30-ties cm keraminės plytelės gali jūsų virtuvei suteikti prabangią išvaizdą, jei išdėsite jas įstrižai, rekomenduoja moteris.

Galvokite apie ilgaamžiškumą

Kadangi apdaila greit nesusidėvės, rinkitės geriausios kokybės kriauklę, kokią tik galite sau leisti. Kita vertus, vandens čiaupą rinkitės pagal kainą, apdailą ir formą – būtent tokia eilės tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius