Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22

Agronomas T.Gurskas pataria: kaip taisyklingai pasodinti vaismedį (2 dalis)

Kai jau išsirinksite tinkamą vaismedį, tuomet beliks jį pasodinti. Šis darbas nėra itin sudėtingas, tačiau reikia žinoti tam tikras taisykles.

Žemiau galite žiūrėti 1 dalį, kurioje T.Gurskas pasakojo, kaip išsirinkti tinkamą vaismedį:

Agronomas Tautvydas Gurskas sako, jog pirmiausia būtina surasti tinkamą vietą naujam sodinukui. Jis tikina, kad ta vieta gali būti net gėlyne, ne tik jūsų pievelėje.

„Labai svarbu žinoti, ar reikės sodinukui kuolo, ar ne – tą galite sužinoti peržvelgę specialią lentelę. Tad vėliau, kai kasite duobę, pirmiausia įdėkite kuolą, o tik po to sodinkite“, – sako agronomas.

Dar vienas itin svarbus dalykas, nuo kurio priklauso, ar jūsų sodinukas gerai augs, – sodinimo gylis. Jį įvertinti turite atsižvelgdami į poskiepio vietą. Jeigu sodinate kaulavaisius, poskiepis turi būti po žeme arba keli centimetrai virš žemės, o kalbant apie sėklavaisius, tai jų poskiepis turi būti 3–5 cm virš žemės.

Ką dar turėtumėte žinoti apie vaismedžių sodinimą? Kurioje vietoje turėtų būti vaismedžio kuolas? Kaip taisyklingai pasodinti? Kodėl reikia nuskabyti lapus? Atsakymus rasite vaizdo įraše.

VIDEO: Rudens darbai su 15min ir Tautvydu Gursku: kaip sodinti medelį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius