Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

Akumuliatoriniai įrankiai šluosto nosį pirmtakams: benzininiams teks trauktis

Kasmet į rinką išleidžiamos dešimtys naujų įrankių modelių ne tik palengvina darbą, bet ir leidžia sutaupyti laiko, kuris yra pinigai. „Makita“ XGT akumuliatorinių įrankių linija galia ir darbo našumu nenusileidžia savo elektriniams pirmtakams.
XGT akumuliatorinis betono pjaustytuvas savo našumu jau lenkia benzininį pirmtaką
XGT akumuliatorinis betono pjaustytuvas savo našumu jau lenkia benzininį pirmtaką / Gamintojo nuotr.

Mažiausiai darbo erdvę bei veiksmų laisvę ribojančių akumuliatorinių įrankių, gamyba, tobulinimas ir pardavimai nuolat auga. O štai benzininių įrankių gamyba kuo toliau, tuo labiau ribojama. Pvz., Kalifornijos vyriausybė, vykdydama pasaulinio atšilimo prevencijos programą, priėmė sprendimą nuo 2024 metų uždrausti benzininių vejapjovių ir lapų pūstuvų padavimą, o elektros generatorių pardavimus planuojama stabdyti nuo 2028 metų.

Kaip sako „Makita“ atstovas Lietuvoje Darius Lekevičius, poreikis pereiti prie akumuliatorinių įrankių naudojimo auga ir dėl akivaizdaus patogumo, nekalbant apie ekologiją, taršos mažinimą, tad belieka pasirinkti tinkamą akumuliatorinį įrankį.

Galingiausia linija XGT

„Makita“ benzininių produktų gamybą nutraukė 2022 metų kovo 31 dieną, bet, numatydama rinkos pokyčius, dar 2019 metais išleido galingiausią akumuliatorinių įrankių liniją XGT, kuri pajėgi įgyvendinti reikliausių profesionalių naudotojų poreikius: atlikti didelės galios reikalaujančius darbus bei užtikrinti kuo ilgesnį darbo laiką su vienu akumuliatoriaus įkrovimu. Šie įrankiai veikia su vienais galingiausių 40V XGT akumuliatoriais.

XGT akumuliatorinis tiesinis pjūklas net 35 proc. greičiau pjausto vamzdžius ir medieną
XGT akumuliatorinis tiesinis pjūklas net 35 proc. greičiau pjausto vamzdžius ir medieną

Kaip pabrėžė D.Lekevičius, XGT 40Vmax linija turi 2.0, 2.5, 4.0, 5.0Ah galimus akumuliatorių talpos variantus, kuriuos galima parinkti pagal įrankio specifiką ir dirbančiojo poreikius.

Kiek akumuliatorių reikia įsigyti prie perkamo akumuliatorinio įrankio, norint juo naudotis patogiai? Pasak „Makita“ atstovo, tai priklauso nuo paties įrankio ir darbo pobūdžio. Vaizdžiai tariant, didesnis kiekis ampervalandžių (Ah) akumuliatoriuje, kaip ir didesnis kuro bakas automobilyje, reiškia ilgesnį darbo laiką ir galią. Bet kokiu atveju, darbui be pertraukos patartina turėti 2 akumuliatorius.

Gamintojo nuotr./2000W Makita XGT akumuliatorinė žoliapjovė - trimeris profesionaliam darbui
Gamintojo nuotr./2000W Makita XGT akumuliatorinė žoliapjovė - trimeris profesionaliam darbui

Kita vertus, 40V 5.0Ah talpos akumuliatorius pilnai įkraunamas per 50 minučių – pats tas laikas pietų pertraukai“, – sakė 15min pašnekovas.

Super galios garantai

„Super galingi XGT įrankiai dirba su 2 akumuliatoriais, kurie užtikrina 80V galią įrankiui (pvz betono pjaustytuvas, atskėlimo plaktukai, perforatoriai ar profesionali sodo technika.

„Šiandien jau sukurta apie 100 skirtingų XGT įrankių modelių įvairiems profesionaliems statybos ar aplinkos priežiūros darbams, todėl, žvelgiant į ateitį, profesionaliam vartotojui jau dabar tikslinga pereiti prie naujosios daug žadančios profesionaliosios XGT linijos“, – neabejoja D.Lekevičius.

Patobulino ne tik darbo, bet ir sodo įrankius

Prieš keletą metų Lietuvoje pasirodžiusi „Makita“ akumuliatorinių įrankių serija XGT šiandien jau skaičiuoja dešimtis skirtingų darbo bei sodo įrankių. Kai kurie statybų pramonei sukurti įrankiai, tarkim, akumuliatorinis betono pjaustytuvas, patogesnis dėl lengvesnio svorio, mažesnės vibracijos ir kenksmingų išmetamųjų dujų nebuvimo. Su tokiais įrankiais dirbti kur kas saugiau – nesipainioja elektros laidas, korpusas apsaugotas nuo vandens ir dulkių. Aktyvi atatrankos kontrolė bei elektroninis stabdys patikimai sustabdo įrankio variklį per dalį sekundės, tad mažina traumų tikimybę. Ką ir kalbėti apie sumažėjusias eksploatacijos ilaidas.

Šalia super galingų ir greitų XGT gręžtuvų-suktuvų, šlifuoklių ir pjūklų „Makita“ šiais metais pristatė ir patobulintos sodo technikos profesionaliems naudotojams: grandininiai pjūklai jau greitesni ir už elektrinius, ir už benzininius, o jų darbo našumas nė kiek nenusileidžia pirmtakams. „Net 2000W galios vertės žoliapjovė/trimeris leidžia dirbti iki 60-ies minučių su vienu akumuliatoriaus įkrovimu, o gyvatvorių žirklės – genėti gyvatvores net 370 minučių. Naujojo XGT lapų pūstuvo oro greitis – toks pat kaip benzininio pirmtako“, – lygino D.Lekevičius.

Gamintojo nuotr./XGT akumuliatorinis lapų pūstuvas nenusileidžia benzininiam pirmtakui
Gamintojo nuotr./XGT akumuliatorinis lapų pūstuvas nenusileidžia benzininiam pirmtakui

Atsakymai į dažniausius klausimus

Kaip pastebi technikos pardavėjai, besidominčiųjų akumuliatorinėmis technologijomis išties daugėja, tačiau dažną pristabdo kaina. 15min pašnekovo žodžiais, „Makita“ išsprendė ir šį klausimą: visi akumuliatoriniai įrankiai turi ir komplektacijas be akumuliatorių bei kroviklių, tad vieną kartą įsigijus akumuliatorių ir kroviklį nebūtina jų pirkti papildomai, jeigu nėra tokio poreikio.

Gamintojo nuotr./Makita XGT 40V akumuliatoriniai įrankiai
Gamintojo nuotr./Makita XGT 40V akumuliatoriniai įrankiai

Vardydamas XGT serijos įrankių pranašumus „Makita“ atstovas visų pirma išskiria jų patogumą, lengvumą, tylumą bei darbo švarą. Be to, akumuliatorinių įrankių priežiūra daug paprastesnė, – jų nereikia valyti, tuštinti kuro talpų prieš sandėliuojant ir pan. Profesionalių XGT įrankių serijos akumuliatoriai pilnai pakraunami per 22-50 minučių, priklausomai nuo akumuliatoriaus talpos.

Pasak gamintojo atstovo, ličio-jonų akumuliatoriai garantuoja apie 2000 įkrovimo ciklų, nors yra pavyzdžių, kai „Makita“ ličio-jonų akumuliatoriai buvo įkrauti virš 3000 ciklų ir iki šiol puikiai veikia.

Sezono naujienos ir perkamiausi įrankiai

Kadangi „Makita“ orientuojasi į profesionalus, visų serijų šio prekės ženklo akumuliatoriniai įrankiai pasižymi ilgaamžiškumu ir patikimumu. Profesionalams, kurie su įrankiais dirba ištisą dieną, 15min pašnekovas rekomendavo rinktis galingiausios – būtent XGT akumuliatorinės serijos įrankius, nes juose įdiegtos pažangiausiomis technologijos, didinančios darbo našumą.

Kokias tris šio sezono naujienas išskirtų D.Lekevičius? pasak „Makita“ atstovo, visų pirma tai 1600W XGT akumuliatoriniai grandininiai pjūklai su IPX4 klasės atsparumu vandeniui, bešepetėliniu varikliu ir elektroniniu stabdžiu. Šių pjūklų galia prilygsta benzininiams pjūklams, kaip ir grandinės greitis – iki 25,5 m/sek.

Gamintojo nuotr./1600W galios XGT akumuliatorinio grandininio pjūklo grandinės greitis net 25,5 metro per sekundę
Gamintojo nuotr./1600W galios XGT akumuliatorinio grandininio pjūklo grandinės greitis net 25,5 metro per sekundę

Antra eksperto išskirta naujiena – 1500W XGT aukštapjovė, prilygstanti 35cm3 klasės benzininiam įrankiui. Galima rinktis tarp teleskopinio arba fiksuoto ilgio koto. Šios aukštapjovės siekia net 2,2-3,8 metrų aukštyje esančias šakas, kurias tradiciniais įrankiais sunku nugenėti.

Trečiai šio sezono naujienai „Makita“ atstovas priskyrė automobilyje nuo 12V, namuose nuo buitinio tinklo ir su 18V LXT bei 40V XGT akumuliatoriais veikiantį kompresorinį šaldytuvą, šaldantį iki -18C ir šildantį iki +60C.

„Makita“ nuotr./XGT akumuliatorinis šaldytuvas veikia tiek nuo akumuliatorių, tiek nuo elektros tinklo
„Makita“ nuotr./XGT akumuliatorinis šaldytuvas veikia tiek nuo akumuliatorių, tiek nuo elektros tinklo

Na, ir dar vienas įrankis, – ne naujiena, tačiau vis dar įspūdingos bei sunkiai su kuo nors prilyginamos galios XGT gręžtuvas-suktuvas, pasiekia net 140Nm sukimo momentą“, – pridūrė D.Lekevičius.

Gamintojo nuotr./Itin galingas Makita XGT gręžtuvas
Gamintojo nuotr./Itin galingas Makita XGT gręžtuvas

Kaip visuomet, populiariausi įrankiai yra gręžtuvai-suktuvai, kampiniai šlifuokliai ir rankiniai diskiniai pjūklai. Tai įrankiai, be kurių neišsiverčia joks meistras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius