-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 19

Apklausa: kas vonios kambaryje labiausiai erzina ir kaip tą siūlo spręsti specialistai?

Ar kada savęs tiesiai šviesiai paklausėte, kas jus vonios kambaryje ne tik džiugina, bet ir erzina? Vokietijos plieninių vonių, dušo padėklų ir praustuvų įmonė „Kaldewei“ kartu su apklausos agentūra „Forsa Survey“ šį klausimą uždavė vokiečiams.
„Kaldewei“ nuotr./Plieninė vonia iš serijos „Cayono“ gali tilpti ir nedideliame vonios kambaryje
„Kaldewei“ nuotr./Plieninė vonia iš serijos „Cayono“ gali tilpti ir nedideliame vonios kambaryje

Iš šios apklausos paaiškėjo ne tik labiausiai erzinančių dalykų sąrašas. Pasirodo, daugumos jų galima paprasčiausiai išvengti pasirinkus tinkamą inovatyvią santechninę įrangą.

Ir net jei esate pilnai patenkintas savo vonios kambariu, kodėl komforto ir patogumo lygio nepakėlus į naują dimensiją?

Higiena, paprasta priežiūra ir saugumas

Daugiau kaip pusė apklaustųjų vonios kambaryje pirmenybę teiktų inovacijoms ir aukštos kokybės medžiagoms, kurias malonu liesti, nesudėtinga prižiūrėti, saugu ir higieniška naudotis. 22 procentai apklaustųjų mano, kad priversti skirti per daug dėmesio vonios kambario priežiūrai. Net trečdalis respondentų įvardino, kad turi problemų su kalkėmis, o 15 procentų – pelėsiu. 19 procentų kreiptų dėmesį į saugumą ir rinktųsi medžiagas su neslidžiais paviršiais.

Ką patartų gamintojai?

  • Daugiausia priežiūros rūpesčių sukelia būtent dušo zona. Kokybiškų plieninių dušo padėklų privalumas tas, kad jų paviršius padengiamas specialiu apsauginiu emalės lydiniu, o aukščiausią jos storio standartą – net 3,5 milimetrų yra nustačiusi „Kaldewei“. Ant tokio paviršiaus nelieka net degimo ar pelenų žymių, kas ypač aktualu viešbučių vonios kambariams.
„Kaldewei“ nuotr./„Kaldewei“ dušo padėklų paviršius per visą plotį vientisai padengiamas specialia vos matoma neslidžia medžiaga be jokių jungiamųjų siūlių „Secure Plus“, plieninis dušo padėklas „Conoflat“
„Kaldewei“ nuotr./„Kaldewei“ dušo padėklų paviršius per visą plotį vientisai padengiamas specialia vos matoma neslidžia medžiaga be jokių jungiamųjų siūlių „Secure Plus“, plieninis dušo padėklas „Conoflat“
  • Skiriasi akrilinių ir plieninių padėklų priežiūra. Akrilinių padėklų paviršius nėra lygus, todėl valymas pareikalaus daugiau kantrybės ir pastangų. Plieninių plokščių „Kaldewei“ dušo padėklų paviršius per visą plotį vientisai padengiamas specialia vos matoma neslidžia medžiaga „SecurePlus“, kuri yra be jokių jungiamųjų siūlių – valyti gerokai paprasčiau. Tiesa, dušo zonoje populiarios ir keraminės plytelės, tačiau, tokiu atveju, nereikėtų pamiršti, kad jų „achilo kulnas“ – cemento siūlės, kurių valymui kruopštumo ir kantrybės nebūna per daug.
  • Beje, prieš porą metų „Kaldewei“ pristatė ir naujos kartos plieninius praustuvus, kurių paviršius taip pat padengtas specialiu emalės sluoksniu.

Dušo padėklai be barjero

Dušo padėklai su barjerais pateko į labiausiai erzinančių vonios kambaryje dalykų sąrašą – į tai dėmesį atkreipė net 75 procentai respondentų. Bet tai nereiškia, kad dušo padėklų apskritai reiktų atsisakyti.

„Kaldewei“ nuotr./Naujos kartos plieniniai praustuvai gali būti skirtingų dydžių ir formų, serija „Centro“
„Kaldewei“ nuotr./Naujos kartos plieniniai praustuvai gali būti skirtingų dydžių ir formų, serija „Centro“

Ką patartų gamintojai?

  • Geriau rinktis ne akrilinį, bet plieninį dušo padėklą, kuris yra ne tik tvirtas, bet ir neįtikėtinai plonas – vos kelių milimetrų storio padėklas praktiškai susilieja su grindų paviršiumi. Už tokių grindyse montuojamų padėklų neklius ne tik kojos, bet ir žvilgsnis: plieniniai padėklai gali būti įvairių spalvų, nesunkiai derinami prie horizontalių ir vertikalių paviršių. Tarkime, plokšti „Kaldewei“ plieniniai dušo padėklai turi 13 skirtingų matinių atspalvių, todėl spalviškai interjere tinka prie medžio, akmens masės ir kitų atspalvių.

Per mažai vietos

Lyg ir nieko naujo – didžiajai daliai apklaustųjų vokiečių labai svarbus vonios kambario dydis. Ši apklausa dar kartą paneigė mitą, kad dauguma vakariečių gali sau leisti erdvius vonios kambarius. Net 43 procentai teigė, kad jų vonios kambarys jiems tiesiog per mažas. 62 procentai norėtų turėti ir vonią, ir dušo zoną, nes dabar dėl vietos stygiaus priversti rinktis, o trečdalis apsidžiaugtų radę daugiau vietos vonios reikmenų susidėjimui.

Ką patartų gamintojai?

  • Nors gamintojai negali fiziškai padidinti kiekvieno vonios kambario, jie siūlo skirti daugiau dėmesio išplanavimui ir kruopštesniam kokybiškos santechnikos įrangos pasirinkimui. Praustuvai, vonios ir dušo padėklai gali būti skirtingų išmatavimų ir formų, o tinkamai suplanavus ir nedideliame vonios kambaryje gali tilpti ir vonia, dušo zona.
  • Tarkime, plieninių padėklų išmatavimai svyruoja nuo 70x80 cm iki 100x180 cm. Be to, mažai kam žinoma, kad toks padėklas užima mažiau grindų ploto nei panašių išmatavimų padėklas su barjeru. Tačiau efektyviausiai išnaudoti kiekvieną centimetrą vonios kambaryje gali padėti kvalifikuotų santechninės įrangos specialistų patarimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius