Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 22

Klauskite teisininko: Ar gali antstolis palikti nustatytą areštą turtui, jei asmuo yra pasirengęs įsidarbinti ir mokėti skolas?

Skaitytojui Robertui kilo klausimas, ar antstolis gali palikti areštą turtui, jei asmuo yra pasirengęs įsidarbinti ir mokėti skolas, bei kokių neigiamų pasekmių dėl turto arešto gali atsirasti jo gyvenime. Šis klausimas yra labai aktualus daugeliui skolininkų, kurie susiduria su antstolių veiksmais ir nori išspręsti savo finansines problemas.
Areštuotas turtas
Areštuotas turtas / Shutterstock nuotr.

Šią problemą, jos poveikį, galimus sprendimus ir veiksmus, kurių reikia imtis, žemiau esančiame straipsnyje apžvelgia ir nagrinėja Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai advokatas Vincentas Zabulis ir advokato padėjėja Jolanta Dokšutė.

Karolinos Vaitonytės nuotr./Advokatas Vincentas Zabulis ir advokato padėjėja Jolanta Dokšutė
Karolinos Vaitonytės nuotr./Advokatas Vincentas Zabulis ir advokato padėjėja Jolanta Dokšutė

Gyvenime gali būti sudėtingų periodų ir žmonės gali susidurti su finansiniais sunkumais bei skolomis: laiku negrąžintas vartojimo kreditas, vaikui nemokami alimentai (išlaikymas), ar kitos skolos. Vienas iš būdų, kuriuo kreditoriai siekia atgauti skolą, yra turto areštas, kurį skiria teismas ir antstolis. Svarbu suprasti, kaip ši situacija gali paveikti tuos, kurie turi atsiskaityti su antstoliu dėl skolų, ypač kai kalbama apie vaikų išlaikymą.

Tai, kad asmuo išreiškia ketinimą dirbti ir grąžinti skolas dažnai skiriasi nuo realybės, kai asmuo realiai pradeda grąžinti skolas ir jas išmoka. Norint išbristi iš skolų gali reikėti ne tik gerų ketinimų, bet ir valios, finansinės disciplinos, įpročių pakeitimo bei nebijoti kreiptis pagalbos.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius