Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2018 11 05

„Ar mūsų gyvenimas vertas tik nuotraukos?“ Tragiška poros mirtis dėl asmenukės

Daugiau kaip 10 tūkst. internautų sekė Meenakshi Moorthy ir Vishnu Viswanatho kelionių vingius. Vis dėlto mįslinga poros mirtis iškėlė klausimus apie asmenukių kultūrą.
Meenakshi Moorthy ir Vishnu Viswanathas Didžiajame Kanjone
Meenakshi Moorthy ir Vishnu Viswanathas Didžiajame kanjone / „Facebook“ nuotr.

Kaip rašo portalas theguardian.com, Meenakshi Moorthy ir Vishnu Viswanathas dokumentavo savo gyvenimą kelionėse ir jose išvystą gamtos grožį daugiau kaip 10 tūkst. sekėjų „Instagram“ tinkle.

Pora iš Indijos persikėlė į Silicio slėnį. Meenakshi Moorthy save apibūdino kaip puikią pasakotoją, kuri nuolat rašydavo socialiniuose tinkluose. Vishnu Viswanathas, anot jos, buvo jų gražiausių kelioninių nuotraukų autorius. Kelti nuotraukas su pasakojimais socialiniuose tinkluose, anot Meenakshi, buvo daugiau nei patiktukų rinkimas. Ir ji pati buvo perspėjusi apie pavojus, laukiančius fotografuojantis kai kuriose vietose.

Tačiau spalio pabaigoje Josemičio slėnyje buvo rasti poros kūnai. Neaišku, ar pora žuvo, kaip buvo pranešta, darydamiesi asmenukę. Vis dėlto tai nebūtų pirmas kartas, kai tai nutinka nacionaliniame parke.

Nors M.Moorthy save buvo apibūdinusi kaip beprotiškai drąsią ir adrenalino mėgėją, draugai ir šeima sakė, kad pora dažniausiai elgėsi labai atsargiai.

„Dauguma iš mūsų beprotiškai drąsūs, stovėdami ant uolos ar dangoraižio krašto, bet ar žinojote, kad stiprus vėjo gūsis gali būti lemtingas???“ – tai M.Moorthy buvo parašiusi po nuotrauka, kurioje ji sėdi ant uolos krašto ir žvelgia į Didįjį kanjoną. „Ar mūsų gyvenimas vertas vienos nuotraukos?“ – kėlė klausimą ji pati.

Ar mūsų gyvenimas vertas vienos nuotraukos? – kėlė klausimą ji pati.

View this post on Instagram

CHASING SUNSETS or CHASING LIKES ??? ???? ... Sooo today on #socialmediabadasstribe we are talking about limits of #doitforthegram.????Yeah sure it can be limitless but guys, we reaaaallly need to have boundaries(this is handy as life lessons too but we will revisit that later????) A lot of us including yours truly is a fan of daredevilry attempts of standing at the edge of cliffs ⛰and skyscrapers????, but did you know that wind gusts can be FATAL??? ☠️ Is our life just worth one photo? ... When we squirm at another selfie attempt gone south ???? from a skyscraper, let’s remember to save that in our core memory ???? and not the memory dump ????(I am still on the Inside Out ???? train y'all ????) Same applies when we get our knickers in a twist and hog a spot till we get the perfect shot???? I know I know, I am guilty as charged for all of this ????‍♀️ and if I didn’t have Mr. Two Goody Shoes, Vishnu ???? with me, I am not even sure if I would have written this post. ... Let us all try to be responsible digital citizens and use our “numbers” to be transparent and honest, shall we????? None of us is perfect and the more we accept it and share our flaws as much as our wins, we are one step closer to creating a sane social media without the scary brouhahas.????✨ ... Still there????? Woohoo, a backflip is in order, or wait maybe a pizza? ???? What about a unicorn ice-cream ???? ???? with some Disney-approved cotton candy ???????? and pixie dust infused sprinkles ????‍♀️ if…..IF you could tell me the one time you were effin’ proud of being candid and real AF in social media? ???? ... PS - Not sponsored but sweatshirt is from @radearthsupply • • • #grandcanyonnps #northrim #instagramaz #visitarizona #travelarizona #shotzdelight #discovertheroad #usaroadtrip #visittheusa #outdoorsusa #exploretheusa #womenwhoexplore #iamtb #radparks #thediscoverer #gtgi #sheisnotlost #wearetravelgirls #hikemore #radgirlslife #travelreality #dreamscape @womenwhoexplore @visit_arizona @visittheusa @shotzdelight

A post shared by TravelCreatives❤️Minaxi+Vishnu (@holidaysandhappilyeverafters) on

„Jis buvo žmogus, kuris galėjo pakeisti pasaulį“

V.Viswanathas ir M.Moorthy susipažino studijuodami Keraloje, Indijoje.

V.Viswanathas troško tapti gydytoju arba inžinieriumi. „Jis mėgo žaisti šachmatais ir matematiką“, – pamena jo brolis Jishnu.

Kaip ir daugybė jaunų indų, jis įstojo į informacinių sistemų programų inžineriją ir pažadėjo padarysiąs stulbinančią karjerą užsienyje. Baigę mokslus, jis ir M.Moorthy, tuomet jau jo mylimoji, persikėlė į Ilinojų, kur jis galėjo studijuoti Bradley universitete.

Ten dirbantis profesorius Chrisas Nikolopoulosas nusprendė, kad V.Viswanathas gilinsis į dirbtinio intelekto sritį. Vėliau jis savo studentą pasamdė dirbti tyrimų asistentu. Jo teigimu, V.Viswanathas buvo vienas šviesiausių jaunų programuotojų, kurį jam teko mokyti. „Jis labai dinamiška asmenybė, turėjo labai aštrų protą“, – taip apie buvusį studentą atsiliepė profesorius. Jo teigimu, jis buvo žmogus, galėjęs pakeisti pasaulį.

V.Viswanathas pastaruoju metu dirbo JAV tarptautinėje kompanijoje „Cisco“. Jo draugas Mageshwaranas Mohanas sakė, kad kadangi M.Moorthy nebuvo leista dirbti su V.Viswanath persikėlus į JAV, ji nukreipė visas pastangas į socialinius tinklus, tinklaraščio rašymą.

Praėjusiais metais pora sukūrė „Instagram“ profilį ir tinklaraštį, pavadinimu „Atostogos ir ilgai bei laimingai po jų“. Jį apibūdino taip: „Laiminga vieta, kurioje kelionių aistra susiduria su pozityvumo perspektyva.“ M.Moorthy nuolat publikavo įkvepiančias žinutes, prie kurių puikavosi laimingas emocijas reiškiantys ženklai, vaivorykščių ir vienaragių ikonėlės. Šalia jų – V.Viswanatho darytos spalvingos fotografijos, kuriose M.Moorthy pozuoja ryškiai rožiniais plaukais.

Viena jos bičiulė Ameena Badarudeen pasakojo, kad M.Moorthy jai rašė: „Pasaulyje tiek gražių vietų, ir aš jaučiu, kad turiu tiek mažai laiko viską pamatyti.“

Nors M.Moorthy skelbė žinutes apie naujų vietų atradimus, ji taip pat prisipažino, kad porai kildavo sunkumų dėl mobilaus gyvenimo. Ji atskleidė ir kaip sunku buvo ieškoti buto Niujorke, ir kaip pakavo visus poros daiktus prieš išsikraustant į Kaliforniją.

Buvo laikas, kai mergina kelis mėnesius nieko nedėjo į socialinius tinklus, o po tylos pripažino išgyvenusi ne pačius geriausius laikus ir prisidėjo prie interneto kampanijos dėl psichinių ligų #stopthestigma.

„Yra dienų mano gyvenime... kai vienaragiai vaivorykštės fone šoka aplink mane, bet dabar aš vis dar susisukusi į antklodę jau ne vieną savaitę – su savo juodžiausiomis mintimis“, – rašė ji.

Yra dienų mano gyvenime... kai vienaragiai vaivorykštės fone šoka aplink mane, bet dabar aš vis dar susisukusi į antklodę jau ne vieną savaitę – su savo juodžiausiomis mintimis, – rašė ji.

Jos draugė Mohan pasakojo, kad nors pasitaikydavo pakilimų ir nuopuolių, kurių buvo dėl persikraustymo į naują šalį, pora jautėsi gyvenanti savo svajonėje. „Jie mylėjo tai, ką daro“, – kalbėjo žuvusiosios bičiulė. Anot Mohan, draugei patiko rudens spalvos ir sniegas, kurio Indijoje niekas nematė, jie buvo laimingi.

Poros mirties aplinkybės šiuo metu tiriamos. Seanas Mattesonas, lemtingą vakarą lankęsis nacionaliniame parke, prisipažino netyčia nufotografavęs M.Moorthy, kai fotografavosi pats su drauge. Ji esą atrodė kur kas arčiau krašto nei kiti turistai.

Iš pradžių V.Viswanatho broliui buvo pranešta, kad pora darėsi asmenukę, kai žuvo. Vis dėlto interviu „the Guardian“ šią savaitę jis sakė, kad tai nėra nenuginčijama tiesa. Jis negalėjo priimti žinios, kad jie nukrito laikydami rankose fotoaparatą.

Nacionalinių parkų pavojus

Vis dėlto asmenukės kaltos dėl ne vienos mirties Josemičio slėnyje. Rugsėjį 18-metis izraelietis Tomeris Frankfurteris nukrito nuo uolos ir mirė būtent darydamasis asmenukę. 2011-aisiais trys jauni žmonės čia taip pat žuvo fotografuodamiesi.

Naujausias tyrimas, kuriame – 259 atvejai, kai žmonės visame pasaulyje darydamiesi asmenukes žuvo 2011 m. spalį – 2017 m. lapkritį, rodo, kad dauguma aukų buvo jauni žmonės, kurių amžius svyruoja nuo 10-ies iki 29-erių metų. Dažniausios mirties priežastys buvo įvardijamos kaip nuskendimas, avarija ir kritimas nuo aukštos vietos.

V.Viswanatho ir M.Moorthy mirtys kelia klausimų dėl JAV nacionalinių parkų įvaizdžio. Nors šios vietos sulaukia rekordinio populiarumo, jose yra laukinių ir pavojingų vietų. Anot 2017 m. žurnalo „Outside“ atliktos analizės, daugiau kaip 1000 žmonių žuvo JAV nacionaliniuose parkuose 2006–2016 m. (į šį skaičių neįtrauktos savižudybės).

Poros artimiesiems pastarieji įvykiai vis dar sunkiai suvokiami. Minėtas profesorius sakė, kad jam sunku patikėti, kad V.Viswanath mirė dėl tokio dalyko kaip... nuotrauka. „Galbūt elnias ar meška artinosi prie jų“, – svarstė jis. Profesorius sugalvojo pradėti stipendijų programą absolventams, pavadintą V.Viswanatho vardu.

Jishnu, Viswanatho brolis, sakė, kad V.Viswanathas ir M.Moorthy planavo grįžti į Indiją kitąmet ir susituokti. Jis pamena brolį kaip nuostabų žmogų, tobulą beveik visais aspektais. Jo brolis taip pat pamena, kaip pora vienas kitą mylėjo: „Kaip niekas kitas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius