-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

Vejos pjovimas – vienas pagrindinių sodo priežiūros darbų nuosavame name ar sode. Ši kiemo priežiūros veikla tampa ypač aktuali atėjus šiltajam sezonui – pavasaris ir vasara kiekvienam nuosavo žolės plotelio savininkui asocijuojasi su vejos pjovimu. Norint veją nupjauti sutaupant laiko bei jėgų, į pagalbą atkeliauja daugelio jau išbandyti ir pamėgti išmanieji vejos robotai. Per pastaruosius keletą metų išpopuliarėjusios šių prietaisų technologijos paverčia vejos robotus nepakeičiamais pagalbininkais kieme.
Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą? / „Ecovacs“ nuotr.

Rinkoje esančių vejos robotų pasirinkimas itin platus – jie skiriasi ne tik savo funkcionalumu, bet ir galingumu bei kitomis savybėmis. Kaip reikėtų išsirinkti kiemui tinkamiausią vejos pjovimo robotą ir į ką svarbiausio atkreipti dėmesį, pasiteirausime pasaulinės robotų gamintojos „ECOVACS ROBOTICS“ („ECOVACS“) atstovės Astos Norkaitienės.

Pagrindiniai aspektai, renkantis robotą, dažniausios klaidos ir priežiūros svarba

Rinkoje šiuo metu yra didelė vejos robotų pasiūla, tad norint nepasimesti siekiant išsirinkti geriausią variantą, reikėtų atkreipti dėmesį į keletą svarbių dalykų. A.Norkaitienės teigimu, pradžioje svarbiausia įvertinti, kokio dydžio yra pjaunamas plotas ir koks sklypo reljefas.

„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

„Tuomet reikėtų įsivertinti, ar sklypas tinkamas belaidžiui ar robotui su perimetro kabeliu (kiek sklypas yra duobėtas, kokių kampų šlaitai). Dažniausiai tai padaroma atsakant į gamintojo pateiktus klausimus, tai yra, įvertinant, ar sklypas „dėkingoje vietoje“, ar jame yra geras ryšys, ar sklypo nedengia miškingos vietovės bei įvairūs dideli pastatai ir taip toliau. Jei svarstoma įsigyti belaidį vejos robotą, kuris šiuo metu ir yra populiariausias paprastesnių reljefų savininkų gretose, labai svarbu atkreipti dėmesį į ryšio bei operatoriaus tiekiamo interneto stiprumą“, – teigia „ECOVACS“ atstovė.

Tuomet, A.Norkaitienės teigimu, verta apgalvoti, su kokia technologija norime roboto (su perimetro kabeliu ar be jo), ar reikalinga, kad robotas būtų valdomas telefono programėle, ar su integruota apsauga nuo vagysčių, ar jis galės aptarnauti sklype esančias problemines (ypač siauras) vietas. Daugeliui svarbu, ar robotas turi lietaus daviklius, na, o roboto dizainas tikrai nėra paskutinėje vietoje. Tad aspektų, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį, tikrai yra ne vienas ir ne du.

Renkantis vejos robotą labai svarbu tinkamai įvertinti savo poreikius ir atlikti atidžią paiešką – klaidų renkantis šį kiemo pagalbininką iš tiesų pasitaiko. „Dažniausiai tai – netinkamas vejos roboto pasirinkimas pagal plotą, nesidomėjimas, kiek robotas konkrečiame sklype galės atlikti darbo (tai yra, kiek žolės nenupjaus prie krašto, aplink augalus ar kitas kliūtis). Taip pat ir viena iš klaidų – pernelyg dideli vartotojų lūkesčiai, kurie lemia nusivylimus“, – teigia A.Norkaitienė.

„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

Vejos robotą, be kita ko, neužtenka tik išsirinkti – jį reikia ir prižiūrėti. „Vejos robotui pirmiausiai reikia padaryti instaliaciją sklype. Laidiniams robotams atliekama instaliacija klojant perimetro kabelį sklype, belaidžiams robotams daroma virtuali instaliacija (virtualus perimetras) naudojant programėlę ir patį robotą bei tam tikrus ryšį stiprinančius priedus. Tuomet dar reikėtų nepamiršti šiek tiek jį prižiūrėti, tai yra, stebėti, ar nereikia pravalyti pjovimo dekos, reguliariai keisti pjovimo peiliukus, o pasibaigus sezonui rekomenduojama atlikti techninę profilaktiką servise (programinės įrangos atnaujinimas, peilių keitimas, valymas). Robotai, kurie valdomi programėle, primena apie serviso intervalus ir poreikį atlikti aptarnavimus.“, – teigia „ECOVACS“ atstovė.

Inovacija besirenkantiems vejos robotą – išmanusis „GOAT G1“

Ieškantiems kokybiško, funkcionalaus ir novatoriško vejos roboto – naujiena „ECOVACS“ „GOAT G1“ vejos robotas, atitinkantis visas minėtas funkcijas. Užimdama šiuolaikinėje žoliapjovių rinkoje atsivėrusią nišą, „ECOVACS“ sukūrė „GOAT G1“ – žolės pjovimo robotą, kuris pasižymi itin pažangiomis funkcijomis ir technologijomis.

Naudojant „GOAT G1“ lengvai ir greitai nustatysite vejos ribas. Vejos robotas turi lengvą ir efektyvią belaidę alternatyvą, kuri pakeitė kažkada daug laiko užėmusią ir varginančią ribų nustatymo procedūrą klojant perimetro kabelį. Perimetro kabelį keičia ryšio antenos, o pats vejos ribų nustatymo procesas atliekamas vos vienu bakstelėjimu mobiliojoje programėlėje taip sutaupant net 80% laiko. Bevielis reiškia be jokių susidėvėjimu ir senstančiomis medžiagomis susijusių procesų.

O norintiems tikslaus ir efektyvaus žolės pjovimo „GOAT G1“ įdiegta „TrueMapping Multi-Fusion“ lokalizavimo sistema. Pasitelkus dvigubo vaizdo sprendimus, tokius kaip panoraminė ir lenkto lęšio kameros, taip pat plačiajuosčio belaidžio ryšio, inercinės navigacijos ir GPS lokalizavimo technologijas, „GOAT G1“ suplanuoja patį protingiausią maršrutą, todėl pjauna žolę centimetro tikslumu. Tikslus ribų atpažinimas ir lokalizacija leidžia „GOAT G1“ nupjauti pievelę logiškai, dailiai, greitai ir lengvai.

„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

Saugiai apvažiuojamos kliūtys bei novatoriškos, žolės pjovimo procesą lengvinančios technologijos

Šio vejos roboto dirbtinio intelekto paviršiaus analizės technologija atpažįsta nenupjautas vietas ir pievelės kraštus. Jis gali privažiuoti kiek įmanoma arčiau krašto ir nupjauti pievelę tiksliau nei bet kada anksčiau. Didelis privalumas ir jo veikimo laikas – „GOAT G1“ akumuliatoriui išsikraunant jis automatiškai grįš į krovimo stotelę, o pasikrovus – atgal tęsti darbų.

„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

Naudojant šį „ECOVACS“ gaminį, sklandus žolės pjovimas bus atliekamas išlaikant saugią aplinką. Lengvas pjovimo procesas bus užtikrinamas šioje srityje pirmą kartą pasitelkiant novatorišką „AIVI 3D“ sistemą. Išmani kliūčių apvažiavimo technologija veikia pasitelkiant vaizdo ir lazerinį atstumo jutiklį, kuris tiksliai nustato kliūties vietą bei sudėlioja strategiją, kaip jos išvengti, optimaliai nupjaudamas veją.

Įsigijus „GOAT G1“, galėsite nesibaiminti dėl įvairių nelaimingų nutikimų ar sužeidimų – vejos robotas apvažiuos 3-15 cm atstumu užfiksuojant ir apvažiuojant įvairius nedidelius objektus – ežiukus, augintinius, kojines. O naudodamiesi „GOAT G1“ programėle vartotojai galės nustatyti iki 10 saugomų taškų. Kiekvieno taško apsaugos trukmė taip pat gali būti reguliuojama.

„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?
„Ecovacs“ nuotr./Atėjus šiltajam sezonui: kaip tinkamai pasirinkti vejos robotą?

Remiantis nustatymais, robotas automatiškai fiksuoja ir pažymi žemėlapyje bet kokio asmens padėtį. Kai būtina, į vartotojo mobiliąją programėlę siunčiami įspėjimo signalai. Įmontuota panoraminio vaizdo kamera leidžia stebėti žoliapjovės aplinką ir fiksuoti joje esančius ar judančius žmones 360° kampu. Be to, kaip ir visi „ECOVACS“ robotai bei jų programėlės, „GOAT G1“ turi Europoje pripažintą „TÜV Rheinland“ privatumo ir saugos sertifikatą, o tai reiškia, kad visi roboto į programėlę perduodami duomenys yra saugiai užšifruojami ir tinkamai saugomi. Yra užtikrinama, kad jokiomis nuotraukomis ar vaizdo įrašais nebus dalinamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis.

VIDEO: „ECOVACS“ „GOAT G1“ vejos robotas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius