Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 13

Atvirų lentynų virtuvė: argumentai „už“ ir „prieš“ bei užburiančios idėjos iš „Instagram“

Jei mėgstate naršyti „Instagram“, „Pinterest“ bei vartyti interjero dizainui skirtus žurnalus, greičiausiai pro akis neprasprūdo karšta tendencija – žavingos virtuvės, kuriose karaliauja atviros lentynos. Tad pavasarį, kai norisi atnaujinti namus (o gal sodybą, atostogų butą), galima pasvarstyti apie tokios stilingos virtuvės galimybę. Kaip visada, toks sprendimas turi argumentų „už“, ir „prieš“.
Atviros lentynos
Atviros lentynos / Vida Press nuotr.

Už: jei gaminate ne kasdien, retai kepate maistą riebaluose

Dažniausia abejonė, kuri kamuoja svarstančius, ar verta virtuvėje turėti daug atvirtų lentynų, paprasta: ar pavyks palaikyti švarą? Pasak vienos iš interjero tinklaraštininkių, keletą metų besimėgavusios atviromis lentynomis, bet galiausiai po remonto pasirinkusios uždaras spinteles, viskas priklauso nuo to, kiek dažnai ir kokio tipo maistą ruošiate. Pavyzdžiui, jei dažnai kepate įvairius produktus riebaluose, gaminate dažnai ir gausiai, o dar ir ne visada įjungiate gartraukį, visai tikėtina, kad atviros lentynos bei daiktai juose greičiau apsitrauks riebalų plėvele, pasidengs dulkėmis (nes apgaruos, o tada ant drėgnų paviršių greičiau kibs dulkelės). Tad pasiruoškite, kad atviras lentynas vis tiek teks valyti dažniau nei uždaras spinteles.

Už: jei turite panašios stilistikos rakandų ir indų, galbūt juos kolekcionuojate

Malonu mėgautis gražiomis nuotraukomis, kur lentynose išdėlioti įdomūs, panašios stilistikos indai, tačiau pagalvokite, kaip atrodys jūsų turimas turtas? Jei pirmenybę teikiate kokybiškiems, gerai atrodantiems indams, gal turite net vitažinių gėrybių ar žinomų prekių ženklų kūrinių – jie lentynose atrodys puikiai. Kaip ir variniai prikaistuviai, vienodi indai biriems produktams, įdomios taurės, kavos ruošimo agregatai, gal vienas kitas kolekcinis puodelis. Tačiau jei jūsų indų ir rakandų rinkinys chaotiškas, apleistas ir jums svarbus vien funkcinis jų vaidmuo, jokio grožio atvirose lentynose nesukursite.

Vida Press nuotr./Atviros lentynos
Vida Press nuotr./Atviros lentynos

Už: jei nemėgstate kaupti, o mėgstate žinoti, kas kur sudėta

Šis argumentas gali kelti šypseną, bet išties dalis žmonių uždarose spintelėse sugeba sukurti tikras „juodąsias skyles“, kurios „susiurbia“ indus, produktus, rakandus. Atvirose lentynose viskas bus prieš akis, tad ir ne taip apsikrausite, ir aktyviau naudosite tai, ką turite.

Už: jei norite madingos virtuvės

Akivaizdu, kad egzistuoja ne tik drabužių, bet ir interjero mados. Taip, atvirų lentynų virtuvės dabar madingos, tad jei norite pasimėgauti maloniai nustebusiais svečių žvilgsniais, ar mėgstate instagraminti savo virtuvę, griebkitės šios tendencijos, kol ji dar karšta.

Vida Press nuotr./Atviros lentynos
Vida Press nuotr./Atviros lentynos

Prieš: jei dažnas valymas – ne jums

Kaip jau minėjome, atviros lentynos reikalaus dažno valymo – sezoninio tvarkymosi čia tikrai neužteks – teks valyti ir lentynų plokštumas, ir tuos daiktus, kurie ilgiau stovėjo nenaudoti. Tad įvertinkite, kiek laiko ir pastangų norite tam skirti.

Prieš: jei mėgstate sterilią, minimalistinę virtuvę

Yra žmonių, kurie visai negamina namie, yra tokių, kurie gamina, bet visą virtuvės ūkį mėgsta laikyti už uždarų durų. Tokia pozicija visiškai suprantama ir gerbtina. Tad jei mėgstate minimalistinę, neapkrautą erdvę, greičiausiai, atvirų lentynų virtuvė jums nepatiks. Na, nebent apatinę virtuvės dalį skirtumėte uždaroms spintelėms ir ten sudėtumėte visus daiktus, o atvirose lentynose laikytumėte vos kelis to paties minimalistinio stiliaus akcentus.

Verta pasverti: jei jūsų virtuvė sujungta su gyvenamąja/poilsio zona

Sujungta virtuvės ir gyvenamoji zona – dažnų namų pasirinkimas. Tokioje erdvėje paprastai į akį krinta nemažai daiktų, tad atviros nukrautos lentynos gali įnešti dar daugiau vizualinio triukšmo. Tačiau jei jums tai netrukdo, o gal sugebate neapsikrauti ir kontroliuoti daiktų „dauginimąsi“ erdvėje, verta apsvarstyti ir atvirų lentynų variantą.

Vida Press nuotr./Virtuvė ir gyvenamoji zona
Vida Press nuotr./Virtuvė ir gyvenamoji zona

Neapsisprendžiate? Pasigrožėkite vaizdais iš „Instagram“!

???????? Loving this #IKEAatmine kitchen corner by @olekmanolek ????????

A post shared by at{mine} (@atmine) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius