-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 20

Auginame žoleles ant palangės: idėjos ir patarimai

Ne už kalnų esantis pavasaris į jūsų namus gali ateiti kur kas greičiau. Kaip jį prisišaukti? Palanges papuoškite žaliuojančiomis, kvapniomis ir gardžiomis žolelėmis.
Žolelės
Žolelės

Bazilikai, čiobreliai, raudonėliai, rozmarinai, šalavijai, petražolės, kalendros, špinatai, pipirnės, krapai, mėtos, peletrūnai, svogūnų ir česnakų laiškai – visa tai nesunkiai gali atsirasti ant jūsų palangės, be to, pagardinsite virtuvėje gimstančius šedevrus.

A post shared by liz (@marblecitymoment) on

Nuo ko pradėti?

  • Įsigykite norimų prieskoninių žolelių sėklų ar jų daigų, vazonų, lovelių, tinkamos žemės ir imkitės darbo. Greičiausiai sutiksite, kad patogiausia vieta auginti žoleles – virtuvė, be to, jos, atsižvelgiant į interjero ypatybes, ten ir tinka labiausiai.
  • Pasirinktus žalėsius būtinai auginkite ant pietinės, pietvakarinės, pietrytinės palangės. Kadangi niūriuoju ir tamsiuoju sezonu vis trūksta šviesos, savo augalėlius lepinkite papildomu apšvietimu.

A post shared by -•Emily•- (@belladonnabeds) on

  • Ar žinote, kokios žolelės išauga itin greitai? Tai pipirnės. Pipirnės turi daug vitaminų, yra nelepios, mėgsta drėgmę ir gaivų orą. Beje, nepagailėkite oro ir visiems kitiems žalėsiams. Tik venkite skersvėjo!
  • Žalumynus sėkite 1–1,5 cm gylyje, o kad greičiau išdygtų, galite pridengti plėvele.

A post shared by byfarrdesign (@byfarrdesign) on

  • Kai kurie žalumynai, tarkime, rozmarinai – daugiamečiai. Tai reiškia, kad jų derliumi galite džiaugtis ne vienerius metus, o jeigu dar pasodinsite į dailų indą – jie bus puiki interjero puošmena.
  • Prieskoniniams žalumynams patinka drėgna, bet ne perlieta dirva. Tad vandeniu lepinkite reguliariai ir stebėkite, kad jo nebūtų per daug. Labiausiai tinka pastovėjęs kambario temperatūros vanduo.
  • Jeigu trokštate daugiau spalvų, auginkite ryškiuosius bazilikus – jie puikiai atrodys ant palangės, o ir derinyje su pomidorais ir mocarelos sūriu yra tiesiog nepakartojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius