Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24

Australijoje mirė seniausias pasaulio šuo

Australijos kelpių veislės kalytė Maggie šią savaitę ramiai baigė gyvenimą savo guolyje. Šeimininkas iš ryto rado ją nebepabudusią. Pasak jo, Maggie buvo 30 metų.
Kalytė Maggie
Kalytė Maggie / Kadras iš „YouTube“

Australijos Viktorijos valstijoje ūkininkaujantis Brianas McLarenas sakė, kad praėjusią savaitę Maggie dar jautėsi gerai. „Ji lydėdavo mane nuo fermos iki ūkio kontoros, urgzdavo ant kačių ir panašiai. Jos būklė pablogėjo prieš porą dienų ir tada pasakiau sau, kad jai liko nebedaug“, – šeimininką cituoja weeklytimesnow.com.au.

Maggie buvo palaidota pušyne greta kito B.McLareno šuns. Oficialiai patvirtinti jos amžių nėra galimybių, nes, pasak šeimininko, kalytės dokumentai kažkur nusimetė, kai jis buvo dar šuniukas. Tačiau, pasak B.McLareno, kai Maggie atsirado jų šeimoje, jų sūnui Liamui buvo ketveri. Dabar Liamas – jau 34 metų vyras.

Įprastai šunys, priklausomai nuo veislės, gyvena nuo 8 iki 15 metų, tad galima drąsiai teigti, kad Maggie nugyveno neįprastai ilgą gyvenimą. Egzistuoja įvairios teorijos, kaip palyginti šuns ir žmogaus gyvenimo metus. Net pagal kukliausius apskaičiavimus, Maggie gyvenimas truko maždaug 130 žmogiškų metų. Skaičiuojant pagal kitą formulę, kai vieni šuns metai prilyginami septyneriems žmogaus metams, Maggie jau buvo įžengusi į trečią šimtmetį.

„Žinoma, jaučiu liūdesį, bet džiaugiuosi, kad ji numirė ramiai, nesikankindama“, – sakė B.McLarenas.

VIDEO: Kalytė Maggie

Guinnesso rekordų knyga iki šiol ilgiausiai gyvenusiu šunimi pripažįsta Australijos aviganį Bluey, kuris nugaišo 1939 metais, sulaukęs 29-erių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius