-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

„Bajorų parko“ vystytojai infrastruktūros gerinimu stebina net ir pačius kvartalo gyventojus

Įsikūręs šiaurinėje Vilniaus miesto dalyje, greta geomorfologinio Vanagynės draustinio, išskirtinis kvartalas „Bajorų parkas“ siūlo miesto ir gamtos sinergiją: galima gyventi miškų apsuptyje, nors iki miesto centro – vos 10 km. Kvartalas išsiskiria ne tik savo kraštovaizdžiu, bet ir projekto vystytojais. Pasirūpinę pagrindinėmis kvartalo komunikacijomis, jie nesiliauja nuolat gerinti infrastruktūros – kad sklypą nusipirkę naujieji gyventojai turėtų kuo mažiau rūpesčių įsikurdami.
„Bajorų parkas“
„Bajorų parkas“ / Partnerio nuotr.
Temos: 3 Vilnius Gamta Bajorai

Išskirtinis kvartalas ne tik savo kraštovaizdžiu

Nors vyrauja mitas, kad šiaurinė miesto dalis – perpildyta, „Bajorų parko“ projektų vadovas Robertas Aleksa teigia, jog čia vis dar galima rasti puikių žemės sklypų: „Bajorų parko“ kvartale yra labai daug miško plotų, o ir pačių sklypų išdėstymas yra platus. Dėl šios priežasties nėra užgrūstumo jausmo“.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

Jo teigimu, erdvės pojūtį kvartale dar labiau sustiprina ir išskirtinis kraštovaizdis, išsidėstęs „amfiteatriniu“ efektu. Visi sklypai suformuoti taip, kad net ir pilnai užstačius kvartalą, gyvenamieji namai neuždengs vieni kitiems atsiveriančio vaizdo į gamtą. „Vaizdas, kurį matote dabar, išliks net ir tuomet, kai visuose sklypuose įsikurs gyventojai,“ – sako R.Aleksa.

VIDEO: „Bajorų parko“ vystytojai infrastruktūros gerinimu stebina net ir pačius kvartalo gyventojus

„Bajorų parko“ projektų vadovas pastebi, kad šiuo metu pasiūloje yra daug įvairių žemės sklypų, tačiau daugelyje jų pirkėjui teks pačiam rūpintis infrastruktūra. Pavyzdžiui, teks organizuoti darbus, kad būtų nutiestas privažiavimas ir komunikacijos iki nuosavos valdos, reikės dėl to tartis su kaimynais, rengti projektus, derinti su savivaldybe. Tai kainuoja papildomo laiko ir pastangų.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

„Tuo tarpu visą „Bajorų parko“ teritoriją tvarko vienas plėtotojas, kuris organizuoja projektavimo darbus, įrengia infrastruktūrą, tiesia privažiavimus. Todėl žmonėms nereikia sukti galvos - jie įsigyja tokią namų valdą, kur galima iš karto projektuotis savo individualų namą ir pradėti statybas“, – teigia jis.

Nuolat gerina infrastruktūrą

Kad „Bajorų parko“ projekto vystytojai rūpinasi būsimų gyventojų poreikiais – investuoja į kvartalo infrastruktūrą, stengiasi, kad sklypą įsigiję naujieji gyventojai turėtų kuo mažiau rūpesčių įsirengiant naujuosius namus, rodo ir kvartale nuolat atliekami plėtojimo darbai.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

Iki šiol visame kvartale išvedžiotos elektros ir dujų linijos, į surinkimo kūdrą nukreiptos lietaus vandens nuotekos, į kiekvieną sklypą atvestas šviesolaidinis kabelis. Dar 2018 m. išasfaltuotas Bajorų kelias, vedantis į kvartalą.

Akivaizdu, kad plėtotojams rūpi ne tik pats kvartalas ir jo komunikacijos, bet ir tai, kad naujuosius sklypų savininkus supanti aplinka atlieptų jų poreikius. Pavyzdžiui, gyventojų patogumui, palei Bajorų kelią įrengtas pėsčiųjų takas.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

2019-2020 m. sandūroje sėkmingai užbaigti vienos pagrindinių kvartalo gatvių - Žemuogių gatvės - asfaltavimo darbai, o šiais metais, kad gyventojai jaustųsi saugiau, „Bajorų parko“ vystytojų rūpesčiu bus įrengtas Draustinio ir Žemuogių gatvių atkarpų apšvietimas. Planuojama, kad iki 2021 m. tamsiojo sezono pradžios apšvietimo darbai bus užbaigti.

Daugiau sužinoti apie „Bajorų parką“, išsirinkti sklypą, peržiūrėti vizualizacijas galima internetinėje svetainėje www.bajoruparkas.lt.

Kvartalo vystytojas stebina ir gyventojus

„Kai pirkome sklypą, čia nebuvo net pagrindinio kelio. Tuomet iki darbo keliaudavome tik žvyro keliuku. Tačiau dabar situacija pasikeitusi – nutiesta pagrindinė gatvė. Nė karto nesuabejojome plėtotojo pažadais ir tikrai savo sprendimo nesigailime“, – teigė „Bajorų parko“ gyventojas Žydrūnas.

Jam pritarė ir čia jau kurį laiką gyvenantis Gintautas, kuris taip pat atkreipė dėmesį į projekto vystytojo atsakingumą. „Esu labai patenkintas savo pasirinkimu, plėtotojas viršijo lūkesčius. Kvartalo infrastruktūra yra nuolat gerinama“, – tikino pašnekovas.

Partnerio nuotr./DJI_0142
Partnerio nuotr./DJI_0142

Nuostabos dėl „Bajorų parko“ vystytojo neslėpė ir vienas pirmųjų kvartale įsikūręs Tadas: „Plėtotojas buvo įsipareigojęs įvesti komunikacijas, elektrą, dujas, sutvarkyti lietaus nuotekas. Visa tai buvo pilnai išpildyta, tačiau iš tiesų gavome netgi daugiau, nei buvo žadėta – klojamas asfaltas, rengiamas gatvių apšvietimas“, – aiškino jis.

Randa viską, ko ieškojo

Kvartalo gyventojai stebisi ne tik projekto vystytojų dėmesiu ir atsakingumu, bet ir kvartalo unikalumu. „Tai rinkoje analogų neturinti vieta, - sako Gintautas. - Priešingai nei kitur, čia visai netriukšminga, supanti gamta skleidžia nenusakomą ramybę, visai nesijauti esantis mieste. Ko daugiau reikia?“ Jis teigia, kad dėka kvartalo ir sklypų išplanavimo, projektuoti namą, kuriame dabar gyvena, buvo itin paprasta.

Gintautas pabrėžia, kad renkantis sklypą jam buvo svarbus ir geras susisiekimas - galimybė greitai pasiekti ne tik darbą, bet ir miesto centrą. „Iš „Bajorų parko“ galiu patogiai ir greitai patekti į dvi pagrindines miesto arterijas – Geležinio Vilko ir Ukmergės gatves“, – tikino jis.

Netoliese esantį mišką bei gamtos ramybę kaip kvartalo išskirtinumą įvardina ir Žydrūnas: „Plynuose laukuose nusipirkti sklypą galima visame mieste. Tačiau rasti tinkamą, su mišku pašonėje, tokį, kuris būtų patogus ir nekompromisinis, yra gana sudėtinga.“

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

Jam antrina ir Tadas: „Mūsų šeima svajojo apie sklypą prie miško. Atsikeli, pasidarai kavos ir mėgaujiesi gamta. Be to, nenorėjome gyventi kokiame nors vienkiemyje, kur artimiausias kaimynas tik už kilometro, ir prioritetu laikėme būsimą gyvenvietę. Džiaugiamės, kad „Bajorų parke“ radome viską, ko ieškojome.“

Miesto ir gamtos sinergija

„Bajorų parko“ lokacija išsiskiria tuo, kad iš visų pusių kvartalą supa miškai, greta yra Vanagynės geomorfologinis draustinis. Tačiau ši vieta per daug nenutolusi nuo miesto centro (iki Konstitucijos prospekto – vos 10 km.), todėl ją patogu rinktis tiems, kurie nenori apsigyventi tolimuose ir sunkiai pasiekiamuose užmiesčio rajonuose, tačiau vertina ramybę, individualumą, gamtos prieglobstį. „Čia galima gyventi miškų apsuptyje, tačiau miestas išlieka ranka pasiekiamas“, - sako „Bajorų parko“ projektų vadovas R. Aleksa.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

Kvartalui originalumo suteikia ir tai, kad nebandyta sklypų „sulyginti“, suformuoti vienas į kitą panašių. Atvirkščiai - stengiamasi išlaikyti autentiškas paviršiaus savybes, tarsi atkartojančias greta esančio geomorfologinio draustinio reljefą. Toks išskirtinis kraštovaizdis suteikia teritorijai savitų bruožų, išskiria sklypus iš kitų ir padidina jų vertę. Kraštovaizdžio ekspertai teigia, kad kalvotą sklypą vertėtų rinktis tiems, kurie siekia individualumo, unikalumo, architektūros ir gamtos sinergijos.

Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“
Partnerio nuotr./„Bajorų parkas“

Jų manymu, žmonės dažnai neįvertina estetinio vaizdo svarbos. Standartiniai, šabloniški sprendimai dažnai neatneša pasitenkinimo, tuomet keliaujama į gamtą ieškoti tobulybės. „Tačiau jei sugebėtume savame sklype sukurti prisitaikiusį prie aplinkos, draugišką gamtai ir unikalų architektūrinį sprendinį, viską arba beveik viską turėtume šalia ir savo namuose jaustumės gerai,“ – sako jie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius