-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25

Be atsikalbinėjimų: apie ekskursiją, pildančią slapčiausius norus

„Viktorija, paruošk karštą vonią, užtrauk užuolaidas, žiūrėsiu televizorių miegamajame“, – kartais to gana, kad vakaras įgautų komfortiškesnį atspalvį, tiesa? Ypač kai niekas neatsikalbinėja ir pačiam pasistengti nereikia.
„JUNG Vilnius“ išmanioji demonstracinė erdvė leidžia pajusti ir „prisimatuoti“ šiuolaikinių elektros instaliacijų galimybes ateities butuose, viešbučiuose ir biuruose.
„JUNG Vilnius“ išmanioji demonstracinė erdvė leidžia pajusti ir „prisimatuoti“ šiuolaikinių elektros instaliacijų galimybes ateities butuose, viešbučiuose ir biuruose. / Organizatorių archyvo nuotr.

Šiuo atveju jūsų užgaidas pildo ne mergina ar žmona, o balso sistema, pilotinis JUNG ir lietuvių startuolio kūrinys, klusniai sutikdamas: „Gerai“, na, ir imasi veiksmo čia pat, tarsi filme iš ateities.

„Bėdos nebus, net, jei tikrosios namų šeimininkės vardas Viktorija, esama ir daugiau vardų pasirinkimo variantų“, – apie išmanių namų sistemą pasakoja dukterinės vokiečių įmonės „JUNG Vilnius“ produkto vadybininkas Vaidotas Bijūnas, atvykus į valandos trukmės pažintinę, nemokamą ekskursiją po išmanius JUNG namus.

Organizatorių archyvo nuotr./„JUNG Vilnius“ išmanioji demonstracinė erdvė leidžia pajusti ir „prisimatuoti“ šiuolaikinių elektros instaliacijų galimybes ateities butuose, viešbučiuose ir biuruose.
Organizatorių archyvo nuotr./„JUNG Vilnius“ išmanioji demonstracinė erdvė leidžia pajusti ir „prisimatuoti“ šiuolaikinių elektros instaliacijų galimybes ateities butuose, viešbučiuose ir biuruose.

Nauja realybė jau čia

„JUNG Vilnius“ demonstracinėje erdvėje pateikiamas įkvepiantis išmaniųjų pastatų valdymo sistemų ir šiuolaikinio baltiškojo dizaino derinys.

270 kv. m plote demonstruojamos parodomajame bute bei viešbučio kambaryje veikiančios išmaniųjų namų instaliacijos. Lankytojai supažindinami, kaip JUNG produktus tinkamai įkomponuoti į gerai apgalvotą koncepciją, kurią sudaro medžiagos, paviršiai, spalvos, šviesa bei intuityviai valdomas funkcionalumas.

Šioje erdvėje labiau nei kur kitur sustiprėja suvokimas, kiek daug komforto suteikia ir kiek laiko sutaupo šiuolaikinės technologijos.

Anot ekskursijos gido, šiandien jos drauge su išmaniosiomis sistemomis gali dar daugiau: taupyti elektros energiją, bendradarbiauti tarpusavyje ir suteikti žmogaus gyvenimui komforto ir patogumo. Tiesa, apie tai būtina pagalvoti prieš įsirenginėjant būstą.

Tad, ir į ekskursiją verta atvykti su žmogumi, padėsiančiu jums tai įgyvendinti praktiškai (architektu, interjero dizaineriu, elektriku, antrąja puse).

Organizatorių archyvo nuotr./ Išmanūs sprendimai būste ar biure tampa vis labiau prieinamesni: būsto savininkai labiau suvokia išmanių sprendimų teikiamą vertę, ir todėl jie tampa vis populiaresni, funkcionalesni, prieinamesni.
Organizatorių archyvo nuotr./ Išmanūs sprendimai būste ar biure tampa vis labiau prieinamesni: būsto savininkai labiau suvokia išmanių sprendimų teikiamą vertę, ir todėl jie tampa vis populiaresni, funkcionalesni, prieinamesni.

Pamačius, kad kone visus namus, tai pasakytina ir apie biurų bei viešbučių erdves, gali valdyti vieno mygtuko paspaudimu arba, dar geriau, nepajudinus nė piršto, o išsakius norus balsu, telieka vienintelis klausimas, kur aš buvau iki šiol?

Rytinės naujienos, kurias gali skaityti vonios veidrodyje, o tarpduryje išdygus atžalai jas tiesiog išjungti, reikiamu metu įsijungiantys prietaisai, grįžus į namus pasitinkanti arba ryte pažadinanti muzika, susireguliuojanti norima būsto temperatūra ir prie žmogaus bioritmo prisitaikantis išmanaus namo apšvietimas (ryte ryškesnis, žvalinantis, o vakare šiltesnių spalvų, tarsi leidžiantis atsipūsti po dienos darbų)… Visą tai jau galima patirti ir išmėginti Vilniuje, ekskursijoje.

Lankytojams ekspozicinė erdvė atvira darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Tiesa, prieš vizitą būtina užsiregistruoti puslapyje demo.jung.lt. Tai atlikę, sulauksite kvietimo, jokio išankstinio pasiruošimo nereikia, tiesiog atvykite.

Išmanumas dovanoja estetiškus ir vietą taupančius sprendimus

Išmaniųjų pastatų valdymo sistemų srityje tendencijas diktuojantis elektros instaliacijos gaminių rinkos lyderis JUNG, įrengęs pirmąjį Lietuvoje išmanųjį demonstracinį viešbučio kambarį, sujungė į ateitį orientuotą pastatų valdymo įrangą ir estetišką dizainą.

Todėl norint labiau išsigryninti individualius poreikius verta pasisemti įkvėpimo ir išmėginti išmanius sprendimus žingsniuojant po išmanųjį demonstracinį viešbučio kambarį „JUNG Vilnius“. „JUNG sprendimai leidžia sujungti į ateitį orientuotą pastatų valdymo įrangą ir estetišką dizainą, taip pat padeda sutaupyti vietos.

Šiuo atveju išmanumas įgalina vieną jungiklį atlikti net keletą funkcijų. Tarkime, termostatai gali valdyti žaliuzes, šviesas, reguliuoti šildymą ir vėsinimą.

O sujungus pastato automatiką su viešbučio rezervacijų sistema gauname ne tik energiją taupančią, bet padedančią užtikrinti puikius svečių atsiliepimus sistemą“, – pasakojo V.Bijūnas.

Anot „JUNG Vilnius“ specialisto, lankytojai, gyvai susipažinę su išmaniu demonstraciniu butu ir viešbučio kambariu, sulaukia ne tik techninės konsultacijos, bet ir juos lydintis gidas-konsultantas išsklaido apie „išmanius namus“ sklandančius mitus, bei ramybės neduodančias abejones.

Čia apsilankę susipažįsta su KNX sistemos (pasaulinis pastatų automatizacijos standartas. Pastatų automatikos sistemos KNX pasaulyje diegiamos jau daugiau nei 20 metų) galimybėmis, išbando ją praktiškai.

Namuose daugiau saugumo

Technologijos jau pajėgios suteikti namų erdvėms ir daugiau privatumo: štai perregima, stiklinė vonios siena gali virsti nepermatoma, o nusiprausus po dušu, atgauti pirminį vaizdą.

Tai, kas anksčiau buvo pasiekiama vien kino ekranuose ir atrodė lyg laikui nepavaldi fantastika, šiandien jau prieinama ir įperkama vis platesniam visuomenės ratui.

Pasakoti apie šiuolaikinių technologijų galimybes, kurios palengvintų kasdienius procesus namuose ir biuruose, galima daug, tačiau kur kas labiau verta juos išmėginti gyvai.

Organizatorių archyvo nuotr./Apsilankę išmaniojoje demonstracinėje erdvėje „JUNG Vilnius“ nemokamai sulauksite profesionalo patarimų ir sužinosite, ko norėti įrenginėjat komfortiškus namus, tarpusavyje susikalbant šiuolaikinėms sistemoms.
Organizatorių archyvo nuotr./Apsilankę išmaniojoje demonstracinėje erdvėje „JUNG Vilnius“ nemokamai sulauksite profesionalo patarimų ir sužinosite, ko norėti įrenginėjat komfortiškus namus, tarpusavyje susikalbant šiuolaikinėms sistemoms.

Kaip pavyzdį paminėsiu ekskursijos metu išanalizuotą situaciją, kai išmaniojo namo šeimininkas informuojamas apie netikėtą svečią (jo žiūrimame ekrane iššoka naujas langas su laukiančiuoju už durų).

Išmanaus namo scenarijus itin praverstų ir apsilankius ilgapirščiams vagims, savininkas būtų informuojamas analogišku būdu.

V.Bijūnas mini ir dar vieną praktišką šių išmanių sprendimų panaudojimo momentą: tarkime, elektros energijos tausojimą, kai išmani namų sistema pati nusprendžia, kokiu metu verčiausia (geriausi įkainiai) plauti indus ar drabužius.

Pasisemti idėjų namams, biurams, viešbučiams čia atvyksta ir svečiai iš svetur.

Net ir tie patys vokiečiai ar skandinavai į pabaltijį užsuka. Išeičių ir laiko patikrintų sprendimų šiose erdvėse su profesionaliais patarimais randa architektai ir interjero dizaineriai.

Daugiau įkvėpimo pasisemsite apsilankę gyvai „JUNG Vilnius“ demonstracinėje erdvėje asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius