Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerių patarimai, kaip skoningai dekoruoti Velykų stalą

Natūralus ir žalias, užburiantis mėliu ir aukso šiluma, o gal metališkai tviskantis ir minimalistinis – šiemet Velykų stalo dekoro tendencijas diktuoja gamta, kviečianti atsigręžti į tikrumą ir autentiką.
Velykų dekoras
Velykų dekoras / Pranešimo autorių nuotr.

„Interjero dekore šiemet karaliauja pastelinės spalvos ir minimalizmas, itin ryški priartėjimo prie gamtos, jos perkėlimo į namus tendencija. Tad Velykų stalui rinkitės natūralias medžiagas ir spalvas – dangaus mėlyną, miško žalią ar žemės“, – pranešime žiniasklaidai siūlo NOI studijos interjero dizainerė Aistė Mickevičienė.

Ji pristato tris pavasariška gaiva alsuojančius Velykų stalo dekoravimo stilius, tiksiančius tiek skirtingiems interjerams, tiek asmenybėms.

Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras
Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras

Jaukus, pavasariškas ir žalias

Pirmajame derinyje A. Mickevičienė pasirinko žalią spalvą, kuri, pasak jos, ne tik primena apie atbundančią gamtą, tačiau taip pat simbolizuoja saugumą, o interjere veikia raminančiai.

Šiam deriniui ji taip pat siūlo rinktis iš natūralių medžiagų – medžio, vilnos, lino, molio – sukurtas detales, pintus akcentus.

„Galbūt natūralios medžiagos nėra tokios praktiškos – jas reikia pasaugoti, tačiau juk būtent tai kuria didesnę jų išliekamąją vertę!“ – pabrėžia ji.

Šį dekorą dizainerė rekomenduoja derinti prie interjerų, kuriuose dominuoja natūralios medžiagos.

Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras
Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras

Auksu švytinti mėlyna

Interjero dizainerės teigimu, šiemet itin madinga mėlyna spalva. Su dangumi, oro ir vandens stichijomis besiasocijuojanti spalva simbolizuoja atsinaujinimą, švarą, kuria erdvės pojūtį, todėl tobulai atitiks svarbiausios pavasario šventės nuotaiką.

„Pasaldinę, sušildę šaltą mėlyną aukso akcentais, taip pat galime kurti kelių stilių dekorus: šviesiuose interjeruose rinktis modernią klasiką, o pakeitę kelis elementus, nesunkiai pritaikysime šį derinį kitokio stiliaus namams“, – sako A. Mickevičienė.

Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras
Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras

Perregimas futuristinis minimalizmas

Interjero dizainerė neslepia, kad jos pačios favoritas – trečiasis derinys, paperkantis netradicinėmis formomis, minimalistiniu lengvumu, švaros ir estetikos pojūčiu.

„Savo netradicinėmis formomis jis man siejasi su futurizmu ir yra tobulas pavyzdys, kad mažiau yra daugiau. Minimalistinį įspūdį stiprina perregimas stiklas ir lakoniškos formos, o metalizuotas paviršius sukuria subtilią prabangą“, – sako A. Mickevičienė.

Pasak jos, ant tokio stalo pagrindiniu akcentu tampa gražiai pateiktas maistas.

Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras
Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras

Siūlo vengti dirbtinumo, perkrovimo

Kalbėdama apie akcentus, kurių šiemet reikėtų vengti, A. Mickevičienė išskiria dirbtines gėles: „Velykos – gražiausia pavasario šventė, tad verta paieškoti prabudusios augmenijos ir būtent ją rinktis stalui papuošti“.

Ji taip pat rekomenduoja neperkrauti stalo, vengti maišyti skirtingų stilių interjero detales, nestatyti ant stalo puošmenų, kurių aukštis būtų didesnis nei 30 centimetrų.

„Nors ši taisyklė negalioja žvakėms, įsitikinkite, kad jos netrukdys bendrauti skirtingose stalo pusėse sėdintiems žmonėms. Pagrindiniu jūsų šventės akcentu turėtų būti geros žmonių nuotaikos, o ne perkrautas stalo vaizdas“, – pastebi dizainerė.

Rengiant šventinį stalą ji taip pat rekomenduoja nepersistengti su spalvomis: „Pagrindinė dekoro taisyklė – jame turėtų būti 3–4 pagrindinės spalvos ir akcentai. Velykos siejasi su pavasariniu atgimimu, švara, tad joms ypač aktualu sukurti išgrynintą įspūdį“.

Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras
Pranešimo autorių nuotr./Velykų dekoras

Jaukumas ir autentika

Vis dėlto A. Mickevičienė primena, kad svarbiausias akcentas susirinkus prie šventinio stalo turėtų būti jaukumas ir geros emocijos.

„Nesvarbu, ar stalas bus gausus ir puošnus, ar minimalistinis – svarbiausia yra geros emocijos prie jo susėdus. Todėl rinkdamiesi stalo dekorą pirmiausia atsižvelkite į tai, kas artima jūsų širdžiai. Įkvėpimu šventiniam stalui gali tapti intuityviai dėmesį patraukęs daiktas: nuo jo galime pradėti kurti savo dekoro viziją“, – siūlo ji.

Dizainerė kviečia švenčių stalui rinktis ir autentiškus, kaip šeimos relikvija keliaujančius daiktus, o renkantis interjero detales galvoti apie ilgaamžiškumą.

Šias Velykų stalo tendencijas A. Mickevičienė pristatė Kauno „Akropolyje“ įsikūrusio „C&D Style“ lankytojams.

„Prieš Velykas žmonės ieško akcentų šventiniam stalui, velykinių dekoracijų bei stilingų dovanų artimiesiems. Norėjome suteikti galimybę tiek išgirsti praktinių patarimų stalo dekorui, tiek pasisemti įkvėpimo, kaip tvariai ir stilingai papuošti savo namus. Nors šiais laikais tampa įprasta nuolat atnaujinti turimus daiktus, būtent kokybiški, išliekamąją vertę turintys interjero akcentai, kurie galės būti perduoti iš kartos į kartą, geriausiai pasakos jūsų namų istoriją ir atskleis asmenybę“, – sako namų dekoro ir dovanų salono projektų vadovė Viktorija Milė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius