-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 27

Efektyvios namų valymo priemonės – vos iš kelių ingredientų

Įvairius valiklius galite pasigaminti patys – jie puikiai tiks virtuvės įrangai šveisti ar čiužiniams bei kilimams išvalyti. Tam reikia tik kelių ingredientų. Nuo ko pradėti?
Natūralios namų valymo priemonės/ 123rf nuotr.
Natūralios namų valymo priemonės/ 123rf nuotr.
Temos: 2 Namas Švara

Ir kvapiklis, ir valiklis

Jums reikės tiesiog sodos ir mėgstamo eterinio aliejaus. Sumaišykite šiuos du ingredientus ir turėsite puikią valomąją ir kvapnią priemonę. Ji idealiai tiks kilimams, čiužiniams ir virtuvės kriauklei valyti.

Kilimus ir čiužinius apibarstykite soda ir kuriam laikui palikite, o vėliau gerai išsiurbkite. Svarbu tai, kad soda turi būti sausa! Dviem stiklinėms sodos reikia 20 lašų eterinio aliejaus – išmėginkite citrinų arba gvazdikėlių.

Švarios grindys

Jeigu turite butelį su purkštuvu, eterinio citrinų aliejaus, acto ir vandens, tai jums labai pasisekė – sumaišius šias priemones ir supylus į butelį, turėsite gerą medinių grindų valiklį.

Pirmiausia vieną ketvirtadalį butelio užpildykite actu, įlašinkite 3–6 lašelius eterinio citrinų aliejaus ir užpilkite vandens iki pat viršaus. Gerai sukratykite ir naudokite grindims valyti.

Dušo kabina

Jums reikės pusės stiklinės vandenilio peroksido, pusės stiklinės spirito arba degtinės, 1 valg. š. indų plovimo priemonės, 1 valg. š. indų skalavimo priemonės, 2 stiklinių vandens. Viską sumaišykite ir naudokite valyti dušo kabinoms. Ši priemonė ne tik lengvai pašalina purvo ir muilo likučius bei kalkių nuosėdas, bet ir ilgam palaiko švarą vonios kambaryje.

Kaip pašalinti riebalus?

Jeigu jūs norite išvalyti riebalų dėmes, tuomet jums reikės butelio su purkštuvu, skysto Kastilijos (kastilietiško) muilo, kuris pagamintas tik iš augalinių ingredientų, kelių lašelių eterinio apelsinų aliejaus ir vandens. Viską sumaišykite, suplakite ir naudokite virtuvės paviršiams, stalviršiams, šaldytuvui, viryklei valyti.

Indaplovės tabletės savomis rankomis

Jums reikės 1,5 stiklinės kalcinuotos sodos, 3 valg. š. druskos, 15 lašų mėgstamo eterinio aliejaus, geriausia citrinų, pusės stiklinės vandens. Viską gerai išmaišykite dubenyje ir sudėkite į ledukų formas – labiausiai tiks minkšta forma, nes kitu atveju bus sunkiau ištraukti tabletes. Palikite sustingti dviem paroms, o po to, kai išimsite, laikykite inde su dangteliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius