Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 26

Geriausios knygos pradedantiems domėtis okultizmu

Ilgais karantino vakarais ar laisvesniais savaitgaliais skaitote knygas, bet įprasti žanrai pabodo? Norite atrasti nepažįstamą ezoterinį pasaulį ir nežinote, nuo ko pradėti? O gal nusprendėte įkurti asmeninį okultizmo bibliotekėlę, bet neišsirenkate įdomiausių knygų?
Ritualas
Ritualas / Joshua Newton / Unsplash nuotr.
Temos: 2 Burtai Ragana

Daugiau nebeieškokite, vice.com pateikė sąrašą knygų, kurios puikiai tiks ir smalsaujantiems naujokams, ir patyrusiems ezoterinės literatūros mylėtojams.

„Astrologija“ (Andrea Richards)

Taschen/Astrologija
Taschen/Astrologija

Leidykla „Taschen“, pasižyminti išskirtiniu sugebėjimu parengti knygas meniškai, išleido gražų ir išsamų vakarų astrologijos vadovą. Kaip portalui sakė knygos autorė Andrea Richards, astrologija turi galią padaryti mus geresnius XXI amžiaus žmonėmis, taip pat svarbu suprasti astrologiją per jos turtingą vaizdinę istoriją. Jei prie šios knygos pridėsite ir tos pačios leidyklos „Tikslų Taro kortų vadovą“, turėsite neblogą pradžią astrologijos žinių užpildyme.

„Namų ragana: jūsų gidas, kaip sukurti stebuklingą erdvę su ritualais ir burtais širdžiai ir namams“ (Arin Murphy-Hiscock)

Amazon/Namų ragana
Amazon/Namų ragana

Mes visi daugiau laiko praleidžiame uždarose patalpose, tad kodėl gi neįrengus namuose raganos dirbtuvėlių? Autorė Arin Murphy-Hiscock ves jus už rankos per daugybę jaukių maginių praktikų šioje knygoje, kurioje pateikiamos geriausi raganiški receptai, viralai ir rankdarbiai.

„Likimo taurė“. Knygos ir arbatos puodelių rinkinys

Urban Outfitters/Likimo taurė
Urban Outfitters/Likimo taurė

Išmokti skaityti iš arbatos lapelių yra puikus triukas, kurį galima pademonstruoti draugams ar išsiburti sau. Arbatos lapelių ir kavos tirščių skaitymo tradicija tęsiasi bent kelis šimtus metų, o šis puodelių ir lėkščių rinkinys iš tikrųjų yra Viktorijos laikų būrimo versijos kopija. Jūsų virtuvėje ji atrodys puikiai, nesvarbu, ar naudosite pasakojimams apie ateitį, ar tiesiog organizmo papildymui kofeinu.

„Kalifornijos pragaras: Antonas LaVey ir Jayne Mansfield Walterio Fischerio akimis“ (Anton LaVey ir Jayne Mansfield)

amazon/Kalifornijos pragaras
amazon/Kalifornijos pragaras

Šėtono bažnyčios įkūrėjo Antono LaVey ir Jayne Mansfield santykiai žlugo okultinėje popkultūros šviesoje (jis ją nužudė, ar ne?). Kol daugelis spėliojo, kas vyko ritualų kambaryje, vokiečių paparacas Walteris Fischeris iš tikrųjų buvo ten. Veiksmai užfiksuoti nuotraukose, kurios buvo surinktos į knygą jūsų vojeristiniam malonumui.

„Mėnulio piešimas: raganos, druidai, deivės-garbintojos ir kiti pagonys Amerikoje“ ( Margot Adler)

Amazon/Mėnulio piešimas
Amazon/Mėnulio piešimas

Klasika. Vargu, ar yra kita knyga, kuri taip gerai atskleidžia pagonybę ir XX-ojo amžiaus dvasinę neopagonišką praktiką, kurią ji įkvėpė, kaip Margot Adler sukurtas vadovas (kuriame net paliečiamas mokslinės fantastikos kontekstas). Tai yra puikus gidas, jeigu painiojatės dėl raganystės, neopagonizmo ir visko, kas yra tarp jų.

„Kinų astrologijos kursai: atskleiskite savo likimą pasinaudoję keturiais sėkmės ramsčiais“ (Altheja A. S.)

amazon/Kinų astrologijos kursai
amazon/Kinų astrologijos kursai

Tai tarsi priminimas, kad Vakarų zodiakas yra tik viena ledkalnio viršūnė ir kad kinų astrologijos studijos taip pat gali praturtinti mūsų supratimą apie kinų burtus, homeopatinį gydymą ir dar daugiau. „Šią knygą įsigijau kartu su autorės (Althea S.T.) Feng Shui knyga, - rašo vienas apžvalgininkas, - nes norint iš tikrųjų išmokti Feng Shui, reikia žinoti bent kinų astrologijos pagrindus.

„Jambalaya: Natūralios moters asmeninių kerų ir praktinių ritualų knyga“ (Luisah Teish)

bookshop/Jambalaya
bookshop/Jambalaya

Luisah Teish pateikė atsiminimų nuotrupas lyg meilės laišką Afrikai. Rašytoja Alice Walker tai apibūdino geriausiai: „[Jambalaya yra] stulbinančių prisiminimų, apreiškimų, direktyvų ir imperatyvų knyga, pripildyta afrikietiškos Motinos religijos mistikos, išminties ir sveiko proto. Ją reikėtų skaityti su tokia pat atvira meile, su kuria buvo parašyta“.

„Raudonoji knyga“ (Carl Jung)

Amazon/Raudonoji knyga
Amazon/Raudonoji knyga

„Įtakingiausias nepublikuotas darbas psichologijos istorijoje“ iš esmės yra iliustruotas vėlyvosios psichoanalitinės ikonos Carlo Jungo dienoraštis. Kadaise tarp Sigmundo Freudo ir jo draugo, C.Jungo, kilo ginčas, kai jis pradėjo tirti sapnų psichoanalizę su dvasingesniu, ezoteriškesniu polinkiu. Todėl Jungas dešimtmečius slėpė šią knygą Šveicarijoje, bijodamas konservatyvios akademinės bendruomenės. Tik maždaug prieš dešimtmetį buvo išleistas puošnus leidimas su psichodeliniais piešiniais. „The New York Times“ tai pavadino „sąmonės šventuoju Graliu“.

„Dingusios raganos: atkuriamos tikros feministinės magijos istorijos“ (Risa Dickens ir Amy Torok)

bookshop/Dingusios raganos
bookshop/Dingusios raganos

Dingusios raganos pradėtos kaip Risos Dickens ir Amy Torok tinklalaidė. Dalį savo išminties jos sudėjo į to paties pavadinimo knygą. Knyga siekia susigrąžinti žodį „ragana“ iš mūsų dažnai klaidingai suprantamo, šiuolaikinio raganavimo, tyrinėjant praktikas „nuo Harlemo iki Haičio, Oaksakos iki Mesopotamijos“ ir už jų ribų.

„Taro kelias: Dvasinis mokytojas kortose“ (Alejandro Jodorowsky, Marianne Costa)

Amazon/Taro kelias
Amazon/Taro kelias

Yra tiek daug epinių Taro kortų kaladžių, bet jei nežinote nuo ko pradėti, galbūt geriausia pradėti nuo populiarios kaladės: Marselio Taro kortos. Kultinis režisierius Alejandro Jodorowsky su menininke, sukūrė kaladę, artimą seniausiam taro kortų rinkiniui, kurį turime ir kartu su Marianne Costa parašė šį vadovą, kuris padės jums suprasti Taro kortų meną. Pasinersite ne tik į tarpusavio santykius, bet ir išskirsite kiekvienos paskutinės eilutės bei spalvų pasirinkimo reikšmę kortų dizaine.

„Kalno analogas: romanas apie simboliškai autentiškus neeuklidinius nuotykius lipant į kalnus“ (Rene Daumal)

amazon/Kalno analogas
amazon/Kalno analogas

Tai gerbiama, „užkabinanti“ fantastinė Rene Daumal novelė, kuri iš tikrųjų įkvėpė viską: nuo Šventojo kalno iki didžiausio hipių ir milijardierių biosferos eksperimento devintajame dešimtmetyje. Apibendrinant, knygoje aprašoma žmonių grupės kelionė į nepasiekiamą kalną – kalną, kurį galima suvokti tik tada, kai žmogus įgijo tam tikrų žinių... Kalnas, beje, yra metafora.

„Meksikos magija ir paslaptys: Arba senovės meksikiečių ir majų paslaptingos paslaptys ir okultinė istorija“ (Lewis Spence)

Amazon nuotr./Meksikos magija
Amazon nuotr./Meksikos magija

Tai archeologinis, dvasinis ir antropologinis nuotykis, ši knyga turėtų būti namuose tų, kurie kada nors turėjo minčių norėti sužinoti daugiau apie Mesoamerikos šamanų tradicijas, ir naudingai lygina kitus graikų-romėnų kultūrų, kad suvoktum platų istorijos paveikslą.

„Kur gyvena magija“ (Doreen Valiente)

bookshop/Kur gyvena magija
bookshop/Kur gyvena magija

Nors kalbant apie naująjį raganavimo amžių svarbu paminėti raganius ir okultistus, tokias kaip Aleisteris Crowley ir Geraldas Gardneris, yra labai daug raganų, kurios daug rašė apie savo patirtį. Doreen Valiente buvo viena iš jų. Viskas, ką ji paskelbė, buvo puiki starto aikštelė pradedantiesiems.

„Kalibanas ir ragana: moterys, kūnas ir primityvus susikaupimas“ (Silvia Federici)

bookshop/Kalibanas ir ragana
bookshop/Kalibanas ir ragana

Jei mėgstate raganavimą komunizmą, Sylvia Federici yra jums. Feministinė jėga griauna Salemo raganų teismus ir institcijas, kai moterų ir makštį turinčių žmonių kūnai buvo niekinami ir naudojami kapitalui. Iš esmės „Kalibanas ir ragana“ pristato didžiulį proveržį, kaip patriarchatas elgėsi ir paaiškino, kas iš tikrųjų yra raganavimas. Knygoje pateikiamas naujas istorinis kontekstas, kurio niekada neišmokote mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius