Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Greitai ir efektyviai: kaip nuo marškinėlių pašalinti įkyrias dezodoranto dėmes?

Niekas taip nesugadina drabužių kaip dezodoranto dėmės po pažastimis. Deja, šios dėmės atsiranda dėl dezodoranto sankaupų audinyje ir antiperspiranto sudedamųjų dalių reakcijos su prakaitu.
Dėmės nuo dezodoranto
Dėmės nuo dezodoranto / Shutterstock nuotr.

Nesvarbu, ar tai būtų pakitusi spalva ant ryškių drabužių, ar geltonos dėmės po pažastimis ant baltų marškinėlių, jei problemą pastebėsite pakankamai anksti, galite pašalinti dezodoranto dėmes efektyviai ir greitai, rašoma realsimple.com.

Kaip pašalinti dezodoranto dėmes nuo spalvotų drabužių

Dėl susikaupusio dezodoranto ir kūno nešvarumų ilgainiui pasikeičia spalva, atsiranda standumas ir užsilaikantis kvapas. Pastebėję dėmes, pasikliaukite actu ir šepetėliu minkštais šereliais (puikiai tinka senas dantų šepetėlis)

Pirmas žingsnis

Nedideliame dubenėlyje arba matavimo puodelyje sumaišykite du valgomuosius šaukštus acto ir du valgomuosius šaukštus vėsaus vandens. To užteks vieniems marškinėliams apdoroti. Padėkite išvirkščius marškinius ant rankšluosčio ir į tirpalą pamerkite šepetėlį su minkštais šereliais arba seną dantų šepetėlį. Kruopščiai nušveiskite vidines marškinių pažastis.

Antras žingsnis

Išvalę kiekvienus marškinėlius ar kitus drabužius, pripildykite kriauklę ar plastikinę vonelę vėsaus vandens ir įpilkite vieną puodelį baltojo acto. Sudėkite dėmėtus drabužius ir leiskite jiems mirkti bent 30 minučių.

Trečias žingsnis

Išmirkytus drabužius skalbkite, kaip rekomenduojama priežiūros etiketėje, naudodami stipriai veikiantį skalbiklį, kuriame yra pakankamai fermentų, kad būtų kruopščiai suskaidyti ir pašalinti visi dezodoranto likučiai.

Nors daugelį drabužių galima dėvėti kelis kartus prieš skalbimą, jei labai prakaituojate ir naudojate daug kietų dezodorantų, marškinėlius ir viršutinius drabužius geriausia skalbti po kiekvieno dėvėjimo. Taip išvengsite, kad dezodoranto ir kūno nešvarumų likučiai pernelyg stipriai įsigertų į pluoštus.

Kaip iš baltų drabužių pašalinti geltonas dėmes nuo dezodoranto

Dėl dezodoranto ir kūno nešvarumų derinio baltų drabužių pažastys ilgainiui tampa geltonos arba pilkos spalvos. Kuo greičiau pastebėsite ir išspręsite problemą, tuo didesnė tikimybė, kad žalą pavyks panaikinti.

Jeigu pamatėte pageltusias vietas, bet neturite laiko dėmėms išvalyti, po skalbimo nedėkite drabužių į džiovyklę. Vietoj to džiovinkite tiesiog padžiaudami, nes dėl džiovyklės karščio šias dėmes pašalinti sunkiau.

Pirmas žingsnis

Nedideliame dubenyje sumaišykite po ketvirtadalį puodelio valgomosios sodos, vandenilio peroksido ir vėsaus vandens.

Antras žingsnis

Padėkite išvirkščius marškinėlius ant balto rankšluosčio (ant spalvotų rankšluosčių vandenilio peroksidas gali palikti balinimo dėmių). Naudodami seną dantų šepetėlį arba šepetėlį minkštais šereliais užtepkite mišinio ant dezodoranto dėmių. Gerai nušveiskite dėmes ir leiskite tirpalui veikti 30 minučių.

Trečias žingsnis

Drabužius skalbkite stipriai veikiančiu skalbikliu, pasirinkę jiems galimą aukščiausią temperatūrą. Jei po skalbimo lieka geltonos ar pilkos spalvos pėdsakų, pakartokite veiksmus.

Kaip greitai pašalinti dezodoranto dėmes nuo juodų marškinių

123RF.com nuotr./Dezodoranto dėmės ant marškinėlių
123RF.com nuotr./Dezodoranto dėmės ant marškinėlių

Jei ant juodų ar tamsių marškinėlių išorėje atsirado dezodoranto dėmių, pasinaudokite vienu iš šių trijų patarimų, kad atsikratytumėte „zebro dryžių“:

  • Paimkite porolono gabalėlį ir patrinkite dezodoranto dryžius.
  • Išbandykite panaudotą servetėlę (lapelį), skirtą džiovyklei. Kad pašalintumėte dryžius, trinkite greitais, trumpais judesiais.
  • Kai neturite nieko kito po ranka, paimkite marškinėlius ir energingai trinkite audinį, kad pašalintumėte dezodoranto likučius. Tada nuvalykite juos šepetėliu.

Kaip išvengti dezodoranto dėmių

  • Visada leiskite dezodorantui visiškai išdžiūti prieš dėvėdami drabužius. Šilto oro gūsis iš plaukų džiovintuvo gali pagreitinti šį procesą.
  • Pereikite prie dezodoranto be aliuminio. Aliuminis yra dezodoranto sudedamoji dalis, dėl kurios dažniausiai atsiranda dėmių.
  • Venkite naudoti per daug dezodoranto. Jei jis neveikia ir manote, kad daugiau yra geriau, pabandykite pakeisti prekės ženklą.
  • Keiskite kietą baltą gaminį į skaidrų gelio ar purškiamą dezodorantą.
  • Dėvėkite apatinius marškinėlius, kad išvengtumėte dėmių (ir prakaito žymių) ant viršutinių drabužių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius