Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31

Gudrybės, kaip namus pripildyti šviesos

Netgi tyrimai teigia, jog natūrali šviesa – būtinas šeimos namų akcentas. Namus perkantys žmonės, dairydamiesi erdvės šeimai, dažniausiai turi tam tikrų reikalavimų – ir tai yra natūrali šviesa.
Šviesus interjeras
Šviesus interjeras / Vida Press nuotr.

Jos reikia 26 proc. apklaustųjų, rašoma House Beautiful. 19 proc. trokšta saugaus ir didelio sodo, o 16 proc. – atviros ir erdvios virtuvės. Tačiau grįžkime prie natūralios šviesos. Dėl jos namai atrodo didesni, erdvesni ir, žinoma, šviesesni. Juk nė vienam mūsų nesinori tūnoti niūroje palėpėje, kur neužklysta šviesos ruoželis.

A post shared by S (@serenesundayinteriors) on

Pabandykite rinktis šviesius, lengvus dažus bei atsisakyti tamsių spalvų, statiškų tapetų. Baltos spalvos atspalviai atspindi natūralią šviesą, pripildo namus erdvės, o ne ją sugeria. Venkite blizgančios baltos, nes tai – šaltas pasirinkimas. Išmėginkite baltą su gelsvu ir pilku pustoniu, kadangi taip namai atrodys šiltesni.

A post shared by Barnaby Lane (@barnaby_lane) on

Spindintys akcentai ir paviršiai pravers virtuvėje bei vonios kambaryje, kadangi atspindės šviesą, ir taip namai atrodys šviesesni bei didesni. Kituose kambariuose baldai ir aksesuarai su atspindinčiais paviršiais gali padėti išsklaidyti šviesą.

A post shared by S (@serenesundayinteriors) on

Grindys taip pat gali būti „draugiškos“ bei atspindinčios šviesą – tam jums tiks medinės, keraminės ar akmeninės su nupoliruotais paviršiais. Na, o jeigu negalite gyventi be kilimo, tuomet rinkitės šviesų, neutralių spalvų.

Žaluma lauke taip pat turi įtakos – atkreipkite, kokio dydžio krūmai, medžiai ir kiti augalai želia jūsų aplinkoje, ir reguliariai juos patrumpinkite, kad namuose būtų šviesiau.

Langai ir stiklai. Jiems patartina skirti pakankamai dėmesio bent kelis kartus per metus – reguliariai valydami dulkes ir kitas apnašas į namus įleisite dar daugiau šviesos.

„Shutterstock“ nuotr./Interjeras
„Shutterstock“ nuotr./Interjeras

Jeigu jūsų biudžetas pakankamas, rinkitės didesnius langus, stiklines duris – visa tai atvers dar nematytą erdvę.

Pasinaudodami dirbtine šviesa paryškinkite natūralią šviesą tose vietose, kur tamsiausia, pavyzdžiui, kambario kampuose, koridoriuose, nišose ir pan. Reguliuojamas apšvietimo intensyvumas jums padės kontroliuoti norimą šviesos srautą.

Atsikratykite tamsių baldų ir aksesuarų, ypač jeigu jie blokuoja natūralią šviesą – keiskite juos į lengvesnį, šviesesnį atspalvį. Atkreipkite dėmesį į užuolaidas, žaliuzes ar ritinines užuolaidas, kadangi netinkama jų spalva, audinio sunkumas taip pat užgožia natūralią dienos šviesą.

A post shared by S (@serenesundayinteriors) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius