Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite genialų triuką: padės atsikratyti kalkių be vargo

Tam, kad vandens maišytuvas spindėtų, jums tereikia paprasto ingrediento, kurį tikriausiai jau turite savo sandėliuke. Neseniai „TikTok“ paplitusiame būde, kaip atsikratyti kalkių nuosėdų, pateikiamas visiškai natūralus sprendimas, nereikalaujantis jokio šveitimo ar aštrių cheminių medžiagų.
Kaip atsikratyti kalkių?
Kaip atsikratyti kalkių? / Shutterstock nuotr.

Nuo ko pradėti?

Jums tereikia pripildyti vienkartinį maišelį acto, panardinti į jį maišytuvą (ar dušo galvutę) ir stebėti, kaip dingsta purvas ir nešvarumai.

Paimkite gumytę ir pritvirtinkite maišelį, kad jis nenuslystų, ir leiskite maišytuvui mirkti valandą arba tol, kol pamatysite, kad jis jau švarus. Beliks tik gerai nuplauti vandeniu ir nusausinti.

„Actas, valant vandens maišytuvus, veikia neįtikėtinai gerai, – sako Sarah McAllister, „GoCleanCo“ įkūrėja ir generalinė direktorė, rašoma bhg.com.

Ne visi acto tipai yra vienodi, kai kalbama apie valymą. Svarbu, kad valydami naudotumėte įprastą baltą, pavyzdžiui, 9 proc., actą, o ne obuolių ar raudonojo vyno. Stiprus acto kvapas iš tikrųjų išnyksta daug greičiau, nei manote, tiesiog gerai išvėdinkite patalpą.

Ką dar galima valyti su actu?

„Maišytuvus, dušo galvutes, dušo stiklus ir t.t. Viską, kur susikaupia kieto vandens nuosėdos, galima valyti su actu, ir rezultatai jus nustebins“, – sako S.McAllister. Nors actas nedezinfekuoja taip, kaip baliklis, jis kruopščiai valo ir padeda atkurti tarsi naują spindesį. Tai nebrangus ingredientas, kurio lengvai galite įsigyti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Be to, jį galite skiesti vandeniu, priklausomai nuo paviršiaus, kurį norite valyti.

Actas gerai suardo nešvarumus, taip pat iš jo galite pasigaminti savo valymo purškalą. Sumaišykite jį lygiomis dalimis su vandeniu, supilkite į purkštuvą ir apipurkškite juo nerūdijančio plieno paviršių, tada – nuvalykite. Kitas valymo būdas – panardinti mikropluošto šluostę tiesiai į acto ir vandens tirpalą ir valyti paviršių.

Tinka ne viskam!

Kai reikia valyti įvairius namų paviršius, viena valymo priemonė nebūtinai yra visada tinkama ar saugi naudoti. „Valymas yra mokslas, todėl prieš pradėdami atsitiktinai purkšti chemines medžiagas, turite atlikti tyrimus, nes net toks paprastas produktas kaip actas gali pakenkti“, – sako S.McAllister. Kadangi actas yra rūgštus, jis gali pakenkti, pavyzdžiui, acto negalima naudoti nikelio ir vario apdailai.

Kai kurie metalai blogai reaguoja su actu, taip pat kurių akmeninių paviršių, pavyzdžiui, marmuro, taip pat negalima valyti šiuo skysčiu. Actas per akimirką gali pažeisti marmurą. Visada būtinai patikrinkite, ar actą saugu naudoti konkrečiam paviršiui ar medžiagai, ir išbandykite jį, kad išvengtumėte galimos žalos, o dar geriau – pasitarkite su specialistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius