Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2017 12 08

Išradingumui ribų nėra: kaip galima panaudoti tuščius vyno butelius

Klausimas „kur dedate tuščius vyno butelius?“ daugeliui gali skambėti keistai. Dažnai išgirstume atsakymą „Į stiklo konteinerį“ ar „Aišku, rūšiuoju“. Tačiau turbūt retas atsakytų – kuriu iš jų įvairias dekoracijas. Tad kviečiame pažiūrėti į tos mažumos kūrėjų gaminamus mažus stebuklus. Garantuojame, tai jus įkvėps ir daugiau vyno butelių nebenešite į konteinerį.
Dekoras iš tuščių vyno butelių
Dekoras iš tuščių vyno butelių / Pinterest

Kadangi artėja Kalėdos, socialinis tinklas „Pinterest“ lūžta nuo idėjų, kaip galima dekoruoti paprasčiausius tuščius vyno butelius, suteikiant jiems kalėdinių personažų dvasią. Šiek tiek išradingumo ir namuose ant lentynos turėsite savo Kalėdų Senelį su jo ištikimu palydovu Rudolfu.

Sniegas tampa vis didesne retenybe kalėdiniu laikotarpiu, žiema įsigudrino juo užversti mus vasario mėnesį. Tad kol kas galime pasidžiaugti besmegeniais, kuriuos galime pasidaryti kad ir iš vyno butelių.

Butelio forma, pasirodo, labai dėkinga kuriant netgi Kalėdų Senelį. Tad jums reikės tik akrilinių dažų ir vatos kepurės bumbuliukui.

Skirtingos formos – skirtingi personažai. Kresnas ir tvirtas Kalėdų senelis, išstypęs besmegenis ir daili eglutė – štai ir visa kalėdinė atributika vienoje vietoje. Kol kiti paniškai laksto ieškodami dekoracijų, jūs galite jas pasigaminti patys.

Koks Kalėdų Senelis be savo Snieguolės? O kiek laukia geros nuotaikos, kuriant šiuos naujus kalėdinius savo namų gyventojus!

Kalėdoms tinka blizgesys. Sidabrinis ar auksinis – jūsų pasirinkimas, tačiau tai garantuotai namams suteiks šventiškumo ir šviesos.Nudažykite butelius akriliniais aukso arba sidabro spalvos dažais ir dekoruokite juos dekoratyviu blizgiu smėliu. Tokie buteliai puikiai gali atlikti ir vazų funkciją.

Atskirkite servetėlės sluoksnius ir pačiu ploniausiu, apatiniu, apklijuokite butelį, naudodami PVA klijus. Nesistenkite servetėlės priklijuoti labai glotniai – lai ji raukšlėjasi, taip bus dar įdomiau. Kai servetėlė išdžius, juodu guašu arba akriliniais dažais nupieškite medį. Kai dažai nudžius, jo šakų viršūnes galėsite papuošti kristalais. O dabar belieka padaryti mažą stebuklą – į butelį įdėti lempučių girliandą ir ją uždegti.

Šviesa butelio viduje atrodo tikrai magiškai. Tačiau tam reikia paruošti butelį, tai yra, meistriškai nuskelti jo dugną. Kaip tai padaryti patiems namuose, galite pasižiūrėti šiame vaizdo reportaže.

VIDEO: How to Cut Glass Bottles | 3 ways to do it

Turėdami daugiau vienodų ar skirtingų butelių be dugno, galite sukurti netgi originalius šviestuvus. Beje, butelį galima nuskelti ir įstrižai, taip išgaunant dar originalesnę formą.

Tokie šviestuvai ypač originaliai atrodo loftuose ir moderniame interjere.

Na, o jeigu visi šie triukai jums atrodo sunkiai įkandami, visada galima į tuščią vyno butelį tiesiog įstatyti žvakę ir leisti jai nevaržomai degti. Tekėdamas vaškas sukurs savus raštus, savotiškai pats dekoruodamas butelį.

Idėjų daug, o kurią rinksitės jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius