Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 31

Ką reikia žinoti apie šiuolaikinę dušo sistemą ir kaip išsirinkti geriausią?

Keista, tačiau vis dar tenka susidurti su atsainiu požiūriu į dušo sistemas. Tačiau iš vonios kambario šiuolaikinis vartotojas tikisi tikrai daug – ne tik komfortiškai nusiprausti, bet ir atsipalaiduoti, atgauti jėgas po dienos darbų rūpesčių. Tad girdėdamas nuomonę, kad dušo sistema – tai tik „galvutė, iš kurios bėga vanduo“,  vis iš nuostabos kilsteliu antakį.
„Euphoria Smart Control“ dušo sistema
„Euphoria Smart Control“ dušo sistema / „Grohe“ nuotr.

Kita vertus, kaip išsirinkti tokią dušo sistemą, dėl kurios į vonios kambarį veržtumeisi ne tik nusiprausti, bet ir nuplauti dienos rūpesčių?

Jei apie išmanaus telefono patrauklumą vartotojai sprendžia iš ekrano dydžio, procesoriaus galingumo ar kameros, kokie techniniai parametrai padėtų išsirinkti nenuviliančią dušo sistemą? Kaip atrasti patikimą gamintoją, kurio dušo sistemos po poros metų nepradėtų streikuoti, nepasentų technologiškai, išsiskirtų įspūdingomis charakteristikomis ir inovacijomis, nepriekaištinga kokybe, o kasdienes vandens procedūras paverstų mažu neatsibostančiu gyvenimo džiaugsmu?

Vokietijos kompanijos GROHE dušo sistema „Euphoria SmartControl“ pateikia nemažai atsakymų. Beje, vis dar nedaug kam žinomas faktas, kad ši Vokietijos kompanija priklauso Japonijos santechnikos koncernui „Lixil Water Technology“, kuris visame pasaulyje garsėja santechnikos inovacijomis. Ir „Euphoria SmartControl“ puikus pavyzdys, ką vardan komforto ir vartotojų patogumo įdiegę inovacijas gali nuveikti susivienijusios vokiečių ir japonų technologų ir inžinierių pajėgos. Bet apie viską iš eilės.

„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema
„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema

Valdymas

Jei ieškote šiuolaikinės dušo sistemos, pirmiausia atkreipkite dėmesį, kaip ji valdoma – svirtelėmis ar mygtukais. Šiuolaikinės dušo sistemos dėl patogumo ir vandens taupymo jau valdomos mygtukais, tačiau „Euphoria SmartControl“ išsiskiria net tarp jų. Jau pats pavadinimas sufleruoja, kad „Euphoria SmartControl“ turi įdiegtą „SmartControl” sistemą, kurios dėka spaudžiant ir sukiojant mygtukus galima ne tik paleisti ar sustabdyti vandens srovę, bet ir nustatyti jos stiprumą bei temperatūrą.

Šis modulis dušo sistemos valdymą pavertė ne patogiu, bet dar daugiau – intuityviu. Kaip sakė viena „Smart Control“ savo namuose turinti pažįstama mergina – „duše tiesiog nereikia sukti galvos, kaip reguliuoti vandens srovę, nes visas procesas vyksta tarsi savaime“. Pasirodo, reguliuoti dušo vandens srovės stiprumą, temperatūrą taip pat užsimiršus lyg ieškant radijo stoties dažnio vairuodamas automobilį gali būti neįtikėtinai geras dalykas.

„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema
„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema

Srovės

Tikram vandens procedūrų gerbėjui būtų sunku įsivaizduoti šiuolaikinę dušo sistemą be kelių srovės režimų. „Euphoria SmartControl 310“ jų turi dvi. Didelis šios sistemos privalumas – abi sroves galima leisti ir kartu, ir atskirai. „PureRain“, primena švelnų vasaros lietų ir yra skirta atsipalaidavimui, o „ActiveRain“ pasižymi galinga ir masažuojančia srove, kuri yra pakankamai stipri nusiplauti muilą ir išskalauti šampūną.

„Euphoria SmartControl 260“ turi tris skirtingus srovės režimus: švelniai apgaubiantį „Rain“, atpalaiduojantį „SmartRain“ ir masažuojantį „Jet“, kurie reguliuojami specialiu dušo galvoje sumontuotu mygtuku.

„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema
„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema

Dizainas

Nors „Euphoria SmartControl“ pirmiausia paperka savo inovacijomis, dizaino sprendimams ir detalėms gamintojas skyrė nemažai dėmesio. „Euphoria SmartControl“ dušo galvos montuojamos ant patogios dušo alkūnės, kuri gali sukiotis 180 laipsnių kampu. Be to, su montavimo sistema „QuickFix“ paprastai ir greitai sumontuojamas dušo stovas o rankinio dušelio aukštį lengva nustatyti pagal individualų poreikį.

Pati „Smart Control“ sistema turi kompaktišką korpusą su lentynėle, ant kurios patogu pasidėti šampūną ar muilą. Beje, galima pasirinkti ir šios lentynėlės paviršių – blizgų patvarų iš chromo „StarLight“ ar elegantišką iš akrilo stiklo „MoonWhite“. Į privalumų sąrašą būtina įtraukti „Euphoria SmartControl 310“ dušo galvų formų pasirinkimą – jos gali būti apvalios ar stačiakampės.

„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema
„Grohe“ nuotr./„Euphoria Smart Control“ dušo sistema

Ar tikrai verta?

Klausimas, kurį įsigydami bet kokį daiktą ar paslaugą sau užduoda visi. „Euphoria SmartControl“ dušo sistemų kainos svyruoja nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio eurų. „Sumedžiojus“ gana dažnai skelbiamas akcijas, tokią dušo sistemą galima pagriebti net ir už mažiau nei aštuonis šimtus eurų – o tai vidutinės klasės išmanaus telefono kaina, nors vertė nepalyginama: juk investuojama ne tik į interjerą, patogumą, bet ir gerą savijautą. O jei vis tiek atrodo per brangu, patarimas būtų tiesiog surizikuoti – anksčiau ar vėliau tas abejones nuplaus per vandens procedūras patiriamas euforijos jausmas.

Daugiau informacijos apie „Euphoria SmartControl“ galima sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius