Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 09

Kačerginėje įžiebta išskirtinė eglutė – ją papuošė 100 rankų darbo žaisliukų

Kačerginėje ketvirtadienio vakarą buvo įžiebta Kalėdų eglutė, ant kurios nėra masinės gamybos blizgučių. Dailininkės Rodicos Morari 100 rankų darbo žaisliukų ir dekoracijos dvelkia šiluma ir primena vaikystę, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
Kačerginės eglutė papuošta rankų darbo žaisliukais
Kačerginės eglutė papuošta rankų darbo žaisliukais / Erlendo Bartulio nuotr.

Iš Moldovos atvykusi moteris Kačerginėje gyvena antrus metus ir mielai prisideda prie bendruomenės gyvenimo: pramokusi lietuvių kalbos ėmė dainuoti ansamblyje „Šypsnis“, rengia parodas, piešimo pamokas vaikams ir suaugusiesiems.

Menininkės įsiliejimu į bendruomenę ypač džiaugiasi Kačerginės seniūnė Aistė Ivanovaitė. „Rodica yra nepaprastai aktyvi ir kūrybinga. Kiekvienas jos žaisliukas yra meno kūrinys“, – sakė seniūnė.

„Norėjosi priminti namų jaukumą, vaikystę ir, kas svarbiausia, Kalėdų šventės dvasinį gylį“, – savo darbų prasmę aiškino R.Morari. Eglutėje menininkė paslėpė ir vieną ypatingą žaislą, kurio mitologinę prasmę atskleis kiekvienam jį radusiam.

Kačerginės Kalėdų eglutę supa jaukiai šviečiantys nameliai su bažnyčia, greta jų apsigyveno du besimeldžiantys angelai. „Kai lipdžiau angelą, jis linko. Iš pradžių mėginau taisyti. Vėliau supratau, kad jis meldžiasi. Už tai, ko dabar labiausiai reikia – taiką ir ramybę“, – šypsojosi menininkė.

Liepų parke esančiuose vintažiniuose skėčiuose, virš medinių namelių, kabo po dar vieną staigmeną. Neskubantys ir besimėgaujantys Kalėdų laukimu ją nesunkiai atras.

A.Ivanovaitė-Petraitienė pasakojo, kad ruošiantis Kalėdų šventei būta jaudulio, teko skubėti, bet į pagalbą atėjo bendruomenė. „Mūsų Kalėdų eglutė nekainuoja šimtų tūkstančių, bet yra unikali, svarbiausia, kad į jos puošybą bendruomenė įdėjo daug širdies“, – tvirtino seniūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius