Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 07

Kad margučiai būtų ryškiaspalviai: atsakė, kokios spalvos kiaušinius geriau dažyti

Velykinių kiaušinių dažymas gali būti smagus užsiėmimas. Visgi kartais išgauti norimą spalvą yra ne taip paprasta. Net laikantis pateiktų nurodymų, pasitaiko, kai margučiai vis tiek išeina blyškios spalvos.
Margučiai
Margučiai / 123RF.com nuotr.

Laimei, yra būdas, padėsiantis užtikrinti, kad jūsų velykiniai kiaušiniai būtų ryškesni ir spalvingesni nei bet kada anksčiau. Gali pasirodyti keista, tačiau gudrybė susijusi ne tiek su pačiais dažais, kiek su kiaušiniais, rašoma „Daily meal“.

Jei norite, kad margučiai būtų ryškūs, pasitikrinkite, ar perkate tinkamus kiaušinius. Pasirodo, balti kiaušiniai yra ne pats geriausias pasirinkimas dažymui. Rudi kiaušiniai suteikia sodresnį pagrindą prilipti dažams.

123RF.com nuotr./Kiaušiniai
123RF.com nuotr./Kiaušiniai

Nors abiejų spalvų kiaušiniai gali atrodyti gražiai, jei šiemet norite ryškesnės jų išvaizdos, pabandykite dirbti su rudais kiaušiniais. Tiesa, jie paprastai kainuoja šiek tiek brangiau nei balti.

Žinoma, balti kiaušiniai taip pat gali išlaikyti spalvą, tačiau, jei norite drąsesnių spalvų paletės, juos dažyti užtruks ilgiau. Iš rudų kiaušinių galėsite išgauti kur kas daugiau spalvų nei naudodami baltus kiaušinius.

Visgi, jei neturite rudų kiaušinių, nesijaudinkite. Yra daugybė būdų, kaip turėti ryškius margučius, o daugelį ingredientų galite rasti savo virtuvėje.

Nesvarbu, kokios spalvos kiaušinius pasirinksite, ruošdami dažus, būtinai įpilkite distiliuoto acto. Jei norite, kad margučiai būtų ryškiaspalviai, rinkitės 50 proc. vandens ir 50 proc. acto santykį. Distiliuotas actas tam ypač gerai tinka – tai 5 proc. acto rūgšties tirpalas vandenyje, o rūgštis sumažina dažų pH balansą tiek, kad dažai prilimpa prie kiaušinio. Svarbu neįpilti acto daugiau, nei siūloma.

Jei norite, kad kiaušiniai būtų blizgūs, ant popierinio rankšluosčio užlašinkite kelis lašelius aliejaus ir, dažams išdžiūvus, švelniai juo patepkite kiaušinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius