Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip akimirksniu išvalyti orkaitę? Padės natūralus ir efektyvus būdas

Orkaitės valymas dažniausiai yra vienas iš labiausiai erzinančių darbų. Kaip jį atlikti kuo greičiau ir džiaugtis nepriekaištingu rezultatu? Galite išmėginti natūralias priemones, kurios, tikinama, padės pasiekti norimos švaros! Nuo ko pradėti?
Kaip iššveisti orkaitę?
Kaip iššveisti orkaitę? / Shutterstock nuotr.

Viskas, ko jums reikia, tai kepimo indas, kelios citrinos ir vanduo – jokių cheminių priemonių ar įnirtingo šveitimo tikrai neprireiks, rašoma bhg.com.

Kaip išvalyti orkaitę pasitelkus citrinas?

Norėdami išbandyti šį valymo triuką, pradėkite nuo dviejų ar trijų citrinų. Aštriu peiliu supjaustykite jas ketvirčiais arba storomis skiltelėmis, tada sudėkite į negilų kepimo indą vienu sluoksniu nupjauta puse į viršų. Į indą įpilkite tiek vandens, kad apsemtų citrinas. Įsitikinkite, kad jos tolygiai pasiskirsčiusios. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite indą 30 minučių.

Praėjus pusvalandžiui, išjunkite orkaitę. Galite palikti dureles uždarytas arba šiek tiek praverti, kol citrinos, vanduo ir pats prietaisas atvės. Kai orkaitė atvės, nušluostykite orkaitės sieneles, lentynėles ir dureles, papildomai nušveiskite įsisenėjusias vietas.

Taigi, jei ieškote paprasto orkaitės valymo būdo, kurį galėtumėte įtraukti į savo įprastą valymo rutiną, kai prietaisui nebūtinai reikia stipraus šveitimo, šis būdas yra puikus pasirinkimas.

Kiti natūralūs orkaitės valymo būdai

Yra keletas kitų natūralių orkaitės valymo būdų, kuriuos pasitelkiant nenaudojamos aštrios ir cheminės medžiagos. Valgomoji soda yra vienas geriausių būdų „atkurti“ prietaiso spindesį ir ją galite naudoti įvairiais būdais. Geriamoji soda natūraliai skaido nešvarumus ir purvą, o kartu pašalina nemalonius kvapus.

Pirmasis metodas: nedideliame dubenėlyje sumaišykite valgomąją sodą ir vandenį – įpilkite tiek skysčio, kad gautumėte tepamą pastą. Tada paimkite šaukštą arba mentelę ir užtepkite pastą ant nešvarių orkaitės sienų, apačios ir durelių. Jei neseniai naudojote orkaitę, įsitikinkite, kad ji atvėsusi. Leiskite pastai pastovėti iki 30 minučių, tada nuvalykite ją drėgnu skudurėliu.

Antrasis metodas: jums prireiks sodos pastos ir acto – šis būdas naudojamas įsisenėjusioms dėmėms išvalyti. Kaip ir ankstesniuoju metodu, sumaišydami sodą ir vandenį, pasigaminkite tirštą, bet tepamą pastą. Gerai išmaišykite, tada, naudodami gumines pirštines, pastą užtepkite ant nešvarių orkaitės vietų.

Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad iš orkaitės pašalinote bet kokius trupinius ar kitus nešvarumus, kad jie nesusimaišytų su pasta. Kai vidus bus padengtas pasta, palikite ją pastovėti iki 30 minučių, bet prireikus galite palikti per naktį. Kai būsite pasiruošę nuvalyti pastą, sumaišykite tris dalis vandens su viena dalimi acto ir supilkite mišinį į purkštuvą.

Užpurkškite acto tirpalą ant išdžiūvusios pastos, tada palikite dar 30 minučių. Praėjus 30 minučių, paimkite drėgną rankšluostį ir nuvalykite visą pastą bei visus nešvarumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius