Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 05 18

Kaip apsaugoti palėpę nuo įkaitimo vasaros metu

Ne paslaptis, kad palėpės vasaros metu dažnai įkaista daugiau, negu mes norėtume. Tačiau šiais laikais yra daugybė priemonių, padedančių sumažinti įkaitimą patalpose. Skirtingi stogo langų priedai gali ne tik užtikrinti efektyvią apsaugą nuo karščio, bet ir užtemdyti kambarį pageidaujamu lygiu bei sumažinti triukšmą iš išorės.
„VELUX“
„VELUX“ / Partnerio nuotr.

Net 87 procentai europiečių teigia, kad palėpės kambariai per pastaruosius metus buvo įkaitę nors kartą, o 31 procentas su tuo susiduria reguliariai. Tai – vienas iš daugelio rezultatų, kuriuos atskleidė 12 tūkst. europiečių, dalyvavusių 2016 metų tyrime „VELUX sveikų namų barometras“. Norint mėgautis malonia temperatūra palėpėje vasaros metu, derėtų pagalvoti apie įkaitinimą mažinančius stogo langų priedus. Stogo langų turėtojai gali rinktis užuolaidėles, markizes bei išorines žaliuzes, suteikiančias daugiau komforto namuose. Tačiau prieš apsisprendžiant, koks produktas jums tinkamiausias, svarbu nusistatyti poreikius: ar norite visiškai blokuoti saulės šviesą, apsisaugoti nuo aplinkos triukšmo, o gal tik sumažinti patalpos įkaitimą? Ar svarbi jums yra natūrali dienos šviesa, o gal norite kuo mažiau vargo montuojant produktus ant lango?

Partnerio nuotr./„VELUX“
Partnerio nuotr./„VELUX“

Išorinės žaliuzės: jūsų ramiam miegui

Išorinės žaliuzės ne tik neįleidžia karščio, bet ir apsaugo nuo pašalinio aplinkos triukšmo bei aklinai užtemdo kambarį netgi dienos metu, todėl tai yra idealus sprendimas miegamiesiems kambariams. Elektra arba saulės energija valdomos „VELUX“ išorinės žaliuzės laikomos labai patogiu produktu, nes apsauga nuo karščio ir užtemdymas aktyvuojasi vieno mygtuko paspaudimu. Šis sprendimas tinka ne tik vasaros metu: išorinės žaliuzės padeda išsaugoti šilumą šaltuoju metų laiku, nes su jomis pagerėja stogo langų izoliacija.

Markizės: apsaugo nuo saulės, bet netrukdomai įleidžia dienos šviesą

Kiekvienoje palėpėje galime rasti kambarių, kuriuose dienos šviesa yra būtina – tai virtuvės, vaikų ir darbo kambariai. Būtent šiuose kambariuose verta pasvarstyti apie „VELUX“ markizes. Jos apsaugo nuo patalpų įkaitimo, tačiau neblokuoja dienos šviesos ir taip užtikrina puikias sąlygas žaidimams, darbui ir kitai kasdienei veiklai. Be to, markizės neblokuoja vaizdo pro langą, tad galite mėgautis akims maloniais vaizdais neišėję iš namų.

Ar estate pasirengę išmaniems namams?

Aukščiau minėtos priemonės nuo karščio gali būti valdomos išmaniuoju telefonu ir netgi balsu, pasitelkus „VELUX ACTIVE“ išmaniųjų namų sistemą. Ją įsidiegus, galima nustatyti elektrinių gaminių valdymą pagal orų prognozes ir taip išlaikyti optimalią vidaus temperatūrą netgi vasaros metu.

Partnerio nuotr./„VELUX“
Partnerio nuotr./„VELUX“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius