Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 29

Kaip dažnai reikia laistyti agurkus?

Liejate agurkus, rūpinatės jais, tačiau derlius ne toks, kokio tikėjotės? Pasirodo, reikia žinoti, kaip tinkamai laistyti šias daržoves, nes šios į tai reaguoja jautriai.
Agurkai
Agurkai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Agurkai Daržas

Teigiama, kad agurkams labai nepatinka šalčiai ir vandens trūkumas, o jeigu tokios sąlygos tęsiasi ilgai, tuomet derliaus galite ir nebesulaukti, rašo goodhouse.ru.

Kaip teisingai laistyti agurkus:

  • Po pasodinimo, iki žydėjimo, laistykite kartą per 4–5 dienas. 1 kv. m reikia 5–7 litrų vandens.
  • Kai agurkai žydi ir mezga vaisius – laistykite kartą per 1–3 dienas. 1 kv. m reikia 6–8 litrų vandens. Žinoma, reikia atsižvelgti ir į oro temperatūrą, kiek agurkų auginate, oro prognozes. Svarbu nepersistengti, nes, net ir laistant normaliai, agurkai gali nugeibti.
  • Agurkus liekite saulėje pastovėjusiu vandeniu – jis neturi būti ledinis. Geriausia laistyti vakare, kad vanduo greitai neišgaruotų. Jeigu laistysite lapus ir dar karštą dieną, lapai gali nudegti, o jeigu bus per daug vandens – supūti.
  • Agurkus purenkite atsargiai, kadangi jų šaknys yra negilios, todėl neatsargiai dirbdami galite jas pažeisti.
  • Jeigu agurkus auginate šiltnamyje, tuomet priežiūra kiek skiriasi. Šiltnamyje agurkams labai patinka, kadangi ten daug šilumos ir drėgmės. Tačiau šiltnamį vakarais patartina išvėdinti.
  • Šiltnamyje agurkus patariama laistyti kas antrą dieną, o jeigu labai karšta – kiekvieną dieną. Sutaupysite laiko, jeigu įsirengsite automatinę laistymo sistemą, kuri pasirūpins jūsų augalais.

Jeigu laistysite lapus ir dar karštą dieną, lapai gali nudegti, o jeigu bus per daug vandens – supūti.

Ūkininkė Ingrida Verbylienė sako, kad lauke auginamų agurkų nelaisto, nebent ilgą laiką būna labai sausa, tačiau ir tada gelbėja mulčiavimas. Lauke augančius agurkus palaisto lietus.

Perlaisčius agurkus arba labai lietingu oru jie suserga miltlige. Šiltnamyje auginami agurkai mėgsta būti laistomi šiltu vandeniu, stengiantis nelieti ant lapų.

Vėsi ir lietinga vasara mūsų auginamoms daržovėms taip pat ne į naudą: „Agurkai yra šilumamėgė daržovė, todėl lietingas ir vėsus oras jiems netinka. Agurkams labiau patiktų lietingas ir šiltas oras.

Norint turėti gerą derlių prastu oru, agurkus reikia auginti po agrodanga arba šiltnamyje. Kai būna labai ilgai šlapia, agurkai suserga miltlige. Jeigu neturime galimybių agurkams suteikti palankesnių sąlygų, reikės laukti palankesnių orų“, – teigia ūkininkė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gausiname derlių: kurių daržovių kaimynystė gera, o kurių – kenkia?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius