-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 09

Kaip efektyviai išvalyti gartraukio groteles?

Jeigu darbuojatės virtuvėje ne kartą per savaitę, o kasdien, greičiausiai jūsų gartraukis dirba visu pajėgumu. Natūralu, kad ten nešvarumų netrūksta. Tad nuo ko pradėti jį valyti?
Gartraukis
Gartraukis / 123RF.com nuotr.

Svarbu šį darbą atlikti reguliariai, kadangi per ilgai delsę, vėliau turėsite kaip reikiant paplušėti. Taip pat reikia žinoti prietaiso konstrukciją, ar jis išsiardo, ar galima ir kaip išimti groteles.

Išėmę groteles, jas galite išplauti ir indaplovėje, tačiau jeigu jos neturite, tuomet išmėginkite šiuos patarimus.

Indų ploviklis. Pripilkite į kriauklę vandens prieš tai ją užkimšę. Tuomet įpilkite šiek tiek indų ploviklio ir užmerkite ten groteles. Palikite 10 minučių. Praėjus nurodytam laikui, gerai nušveiskite šepetėliu. Nuskalaukite, išdžiovinkite ir toliau naudokite pagal paskirtį. Taip pat tinka ir kitos pirktinės priemonės, skirtos specialiai grotelėms valyti.

Soda. Paimkite didelį puodą, pripilkite jį vandens bei supilkite vieną stiklinę sodos. įdėkite į vandenį su soda groteles ir pavirinkite 10–15 minučių. Darbą atlikite atsargiai ir kruopščiai, kad nenusiplikytumėte.

Ūkinis muilas. Į puodą įpilkite 2,5 l vandens, sudėkite ten pusę tarkuoto ūkinio muilo gabalėlio ir virinkite, kol ištirps. Gautu tirpalu užliekite groteles ir palikite 20 minučių. Nuplaukite vandeniu ir nusausinkite.

Fotolia nuotr./Skalbiamasis muilas
Fotolia nuotr./Skalbiamasis muilas

Actas. Dėvėdami pirštines suvilgykite actu minkštą šluostę ir ja nutrinkite grotelių nešvarumus. Tada palikite groteles pamirkti acte iki 15 minučių. Vėliau gerai nuskalaukite ir išdžiovinkite.

Citrinos. Paimkite kelias citrinas, supjaustykite griežinėliais ir gerai jais įtrinkite groteles. Palikite kuriam laikui ir vėliau nuplaukite vėsiu vandeniu. Puikiai veikia ir citrinų rūgštis (2 valg. š. 1 l karšto vandens): tereikia užmerkti groteles vandens ir citrinos rūgšties tirpale ir palikti pernakt.

Beje, nepamirškite skirti dėmesio ir gartraukio korpusui – jį valykite specialiai tam skirtomis priemonėmis, kad nepažeistumėte paviršiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius