Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 12

Kaip greitai iš vyšnių ir trešnių pašalinti kauliukus?

Vyšnios ir trešnės nepaliaujamai sirpsta ir vilioja savo saldumu ir sultingumu. Vienintelis šaukštas deguto medaus statinėje gali tapti uogose esantys kauliukai – ypač tada, kai ruošiatės iš jų virti, pavyzdžiui, uogienę.
Vyšnios
Vyšnios / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Uogos Vyšnios

Šalinti kauliukus nėra pats maloniausias darbas, o ir specialių prietaisų jiems šalinti turi ne visi. Ką galite išmėginti? Apsukriausieji tikrai suras namuose tokius dalykus kaip šiaudelį, dantų ar ausų krapštuką, smeigtuką. Štai būdai juos panaudoti:

VIDEO: Kaip greitai pašalinti vyšnių ir trešnių kauliukus

Šie uogų kauliukų šalinimo variantai gali praversti, norintiems greito rezultato. Jeigu turite konditerinio švirkšto antgalį – būtinai jį išmėginkite!

VIDEO: Kaip greitai iš vyšnių ir trešnių pašalinti kauliukus

O kodėl verta trešnes ir vyšnias įtraukti į savo racioną? Štai 5 priežastys:

1. Uogose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Jose yra odai svarbaus vitamino C, В1, В2, А, Е, РР, karoteno, pektino, flavonoidų, kalcio, kalio, geležies, jodo, polifenolių, kobalto, fosforo ir pan.

Trešnės teigiamai veikia inkstų darbą, virškinimo sistemą, padeda mesti svorį, gerina bendrą organizmo būklę. Verta žinoti, kad trešnės labai tinka sergantiems artritu, podagra, reumatu, nes turi skausmą malšinančių savybių.

2. Valgykite į sveikatą, tačiau nepadauginkite, visiškai pakanka 300 g uogų per dieną, kad nepūstų pilvo. Trešnės saldžios, todėl geriausia jas skanauti pirmoje dienos pusėje. 100 g yra vos 52 kcal, todėl tai itin nekaloringa uoga.

3. Termiškai apdorotos uogos praranda vertę, todėl geriausia valgyti šviežias trešnes ir vyšnias. Jeigu norite jų išsaugoti šaltiems žiemos vakarams, galite užsišaldyti arba džiovinti. Kompotai ar uogienės reikalauja daug cukraus, todėl pasvarstykite, koks „išsaugojimo“ būdas yra naudingiausias jums ir jūsų šeimai.

4. Trešnių ir vyšnių sultys puikiai veikia skrandžio darbą, gerina virškinimą, mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, apskritai stiprina kraują, tinka kenčiantiems nuo hipertonijos.

5. Trešnės naudojamos ir kosmetologijoje, pavyzdžiui, tikinama, kad šios uogos padeda atsikratyti spuogų ir dovanoja skaisčią odą, ją atjaunina, lygina raukšles, šviesina pigmentines dėmes.

Išbandykite štai tokią veido kaukę, tinkančią mišriai ir riebiai, spuoguotai odai: sutrinkite trešnes (prieš tai pašalinkite kauliukus) įmaišykite šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių. Ant veido uždėkite marlės audinį, o ant jo – gautą kaukę. Palaikykite 20 minučių ir nuplaukite vėsiu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius