Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 05

Kaip išsirinkti tinkamą patalynę?

Lovoje praleidžiame trečdalį savo gyvenimo, todėl patalynę rinktis reikia atsakingai. Itin svarbu, kokios emocijos lydi mus prieš užmiegant, miego metu ir nubudus, tai, kaip pradedame kiekvieną savo rytą. Kadangi patalynė siuvama iš skirtingų audinių, kiekvienas gali išsirinkti savo poreikius geriausiai atitinkantį variantą. Tačiau kaip neapsirikti? Svarbiausia – žinoti keletą pagrindinių dalykų, kuriuos atkleidžia Ogmios mieste įsikūrusios vilnos gaminių įmonės „Flokati“ marketingo vadybininkė Martyna Šimkutė.
Flokati patalynė „Karamelė“
„Flokati" patalynė „Karamelė“ / Partnerio nuotr.

„Žmonės yra skirtingi, jų poreikiai taip pat skirtingi. Vienus žavi prabanga, kitiems artimas neformalus, kasdieninis stilius, vieni mėgsta šilumą, kiti geriau jaučiasi vėsumoje, vieni linkę peršalti, kiti skundžiasi jautria oda arba alergijomis“, – teigia M.Šimkutė ir skatina išsirinkti individualiai jums tinkančią patalynę pirmiausiai išsirenkant jos audinį. Juk nors nemaža dalis patalynę prilygina miegamojo interjero detalei, pirkdami patalynę besivadovaudami tik mados tendencijomis rizikuojate stipriai nusivilti. Neapdairiai pasirinkta patalynė gali ne tik būti nemaloni jūsų odai, sukelti šiurkštumo, niežėjimo pojūtį, bet ir pasižymėti nepatvarumu.

Specialistė išskiria tris pagrindinius audinius, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį renkantis patalynę – vilną, liną ir satiną.

Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Alpės“
Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Alpės“

Vilna

Teigiama, jog tik natūralios vilnos patalynė gali visiškai patenkinti miegančiojo fiziologinius poreikius. „Vilna dėl savo struktūros sukuria aplink kūną tam tikrą termoizoliacinį barjerą, kuris apsaugo tiek nuo karščio, tiek nuo šalčio“, – teigia M.Šimkutė ir priduria, jog vilna idealiai tinka ir gausiai prakaituojantiems, kadangi puikiai absorbuoja ir išgarina drėgmę. „Pasirinkus vilnonę patalynę, neteks atsibusti „išpiltam prakaito.“ Tokioje patalynėje nesidaugina prakaito kvapą sukeliantys bei alergijas provokuojantys pelėsiai, bakterijos ir namų dulkių erkės, antibakterines savybes vilnai taip pat suteikia lanolinas – natūrali avies odos išskiriama medžiaga, apsauganti nuo infekcijų, todėl patalynė ilgiau išlieka švari ir gaivi. Vilna – idealus variantas tiems, kas linkę į alergijas, stipriai prakaituoja ar jautriai reaguoja į temperatūros pokyčius“, – tikina specialistė.

Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Latte“
Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Latte“

Linas

Lininė patalynė bene labiausiai vertinama pasaulyje dėl aukštos higienos ir praktiškumo. Specialistės teigimu, linas, kaip ir vilna, sukuria aplink kūną termoizoliacinį barjerą, todėl per karščius vėsina, o per šalčius – šildo. „Lininė patalynė puikiai absorbuoja ir išgarina drėgmę, pasižymi anti-alerginėmis ir anti-statinėmis savybėmis. Linas gana šiurkštus, tačiau su kiekvienu skalbimu, šis šiurkštumas mažėja, nors audinys išlieka toks pat tvirtas“, – teigia M.Šimkutė ir pažymi, jog linas sąlyginai brangesnis už medvilnę, tačiau pasižymi ilgaamžiškumu, ir iš jo pagamintą patalynę naudosite dukart ilgiau. „Audinys lengvai glamžosi, nelygus paviršius sukuria neformalią, nuotaiką, todėl tinka ir įprastiniuose interjeruose. Idealiai tinka visiems, kas rūpinasi sveiku gyvenimo būdu, ekologija ir mėgsta neformalų kasdienį stilių“, – teigia specialistė.

Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Camel“
Partnerio nuotr./„Flokati“ patalynė „Camel“

Satinas

Satino patalynė išsiskiria unikaliomis savybėmis – yra ypač švelni, minkšta, gražaus atlasinio žvilgesio. „Satinas yra 100 proc., medvilnė, suausta ypatingu, unikaliu būdu. Dėl specifinio audimo būdo, satinas pasižymi blizgiu, lyg šilkiniu, paviršiumi. Satinas maloniai liečiasi prie kūno, lengvai krinta ir sudaro prabangos įspūdį“, – tvirtina M. Šimkutė, tačiau pažymi, jog nors satinas pasižymi prabanga, patalynę itin paprasta prižiūrėti – ji lengvai skalbiama, o jei džiovinsite ištiesintą, lyginti net nereikės. „Satinas, lyginant su kitais audiniais, nepasižymi geromis termoizoliacinėmis savybėmis ir greitai sudrėksta nuo prakaito, todėl jį turėtų rinktis tie, kurie nėra jautrūs temperatūros pokyčiams bei nesiskundžia intensyviu prakaitavimu. Satinas – alternatyva tiems, kurie yra labai jautrūs lino ir vilnos prisilietimui. Tai puikus pasirinkimas norint paprastais būdais susikurti prabangos ir elegancijos atmosferą“, – tikina specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius