-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08

Kaip papuošti Velykų stalą? Jums pravers ir kavos pupelės. Dekoro specialistės patarimai

Šiemet Velykas praleisime namie. Nesvarbu, kad prie šventinio stalo bus tik mūsų šeimų nariai, tačiau papuošti namai ir stalo dekoras padės labiau pajusti gražiausios metų šventės nuotaiką.
Velykų stalo dekoras
Velykų stalo dekoras / 123RF.com nuotr.

„Šv. Velykos yra viena ypatingiausių metų švenčių, kai susirenka šeimos ir džiaugiasi vieni kitais, puoselėja šeimos tradicijas margučių marginimu, patiekalų ruoša, žaidimais ar tiesiog jaukiais pokalbiais.

Šiais metais jos bus netradicinės, nes saugodami vieni kitus vengsime susibūrimų. Tikiu, kad daugiausia švęsime pavieniui, atskirai.

Į šią situaciją kviečiu pažvelgti kūrybiškai. Šios Velykos nebūtinai turi būti liūdnos ar vienišos. Jos gali būti spalvotos, kvapnios, su tam tikra tematika“, – sako „Lonas Home“ namų tekstilės ir dekoro specialistė, „Stiliaus gurmanė“ tinklaraštininkė Svajūnė Vainauskienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Sidabrinės linijos“ įkūrėjas M.Čiuželis: puiki velykinė dovana tėvams ar seneliams – paskatinimas paieškoti bendraminčių

Pasak S.Vainauskienės, gausiai maistu nukrauto stalo šiemet greičiausiai neprireiks, todėl namų tekstilės ir dekoro specialistė siūlo atverti virtuvės stalčius, vaiko kambarį ar kūrybišku žvilgsiu pažiūrėti į tai, kas yra ant darbo stalo. Taip pat – išeiti į lauką prisirinkti pavasarinių augalų, šakelių, žolės.

S.Vainauskienė dalinasi keliomis idėjomis, kaip šias Velykas, net ir švenčiant šeimoje, poroje ar vienam galima paversti mielomis ir jaukiomis.

Kačiukais jaukios Velykos

Jeigu į parduotuvę kišti nosies nesinori, svogūnų lukštų taip ir neprikaupėte, o kuo marginti kiaušinius namie su žiburiu nerasite, užteks žavaus vainikėlio iš lauko gėrybių! Rašikliu brūkštelėta šypsena ant margučio net ir vienišoms Velykoms suteiks geros nuotaikos.

Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras
Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras

Kava kvepiančios Velykos

Turbūt reta kuriuose namuose nėra kavos. Kavos pupelės gali tapti puikia stalo dekoracija. Jeigu turite tik maltos kavos – nieko baisaus, galima dekoruoti ir malta, įberiant jos į žvakidę ar kitą dekoraciją. Rusva staltiesė ir kavoje marginti margučiai, dekoruoti maistiniais blizgučiais, garantuos kvapnias Velykas.

Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras
Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras

Akvarelinės Velykos

Gaivumo pojūtį visada kuria šviesios spalvos, tad kviečiu pasitelkti akvarelę ir pastelines spalvas bei sukurti tikrą pavasarį ant velykinio stalo.

Neturite staltiesės? Puikiai tiks ir paklodė! Ant virto kiaušinio akvareliniais dažais išpiešti ornamentai – žavus, išskirtinis velykinis akcentas.

Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras
Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras

Avietinės Velykos

Neturite ūpo marginti? Užteks pamerkti į norimos spalvos dažus, o šalia pasiruošti mėgstamą patiekalą, desertą ar gėrimą! Neturite aviečių? Nieko baisaus, jūsų Velykos gali būti citrininės, bananinės, obuolinės ar bet kokios kitos, kokias tik sugalvosite.

Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras
Svajūnės Vainauskienės nuotr. /Velykų stalo dekoras

Vaivorykštinės Velykos

Velykos vaikams – spalvų ir kūrybiškumo šventė, kuomet su tėvais galima marginti margučius, o paskui juos ridenti! Tad pasitelkiam visą spalvų artileriją ir piešiam visa šeima vaivorykštes ant margučių, kas pieštukais, kas kreidelėmis, kas akvareliniais dažais. Kiekvieno šeimos nario vaivorykštės spalvos gali būti vis kitokios – tai įneš džiugesio, netikėtumo ant šventinio šeimos stalo.

Pasak S.Vainauskienės, šiuo įtemptu laiku fantazija gali išlaisvinti: „Tad siūlau pasukti galvą, apsidairyti, ką turime namuose ar namų kieme, ir susikurti mažas, jaukias, spalvingas Velykas.“

Kalbėdama apie spalvas, specialistė patarė išlaikyti harmoniją. Jeigu spalvos – jos turėtų derėti tarpusavyje ar būti vienos spalvos atspalviai. Ta pati taisyklė galioja ir raštams, kurie tarpusavyje taip pat turėtų žaisti.

„Velykas mes galime susikurti lygiai taip pat, kaip ir gimtadienio šventę ar Kalėdas, su tam tikra tematika. Negalime keliauti? Tai nieko baisaus, gal tuomet šiais metais bus vandenyno gelmių Velykos su išpieštomis žuvelėmis ir koralais, gal negyvenamos salos su palmėmis, gal juodos ir baltos, o gal vien geltonos, gal marokietiškais raštais ir spalvomis puošti namai ir margučiai, o gal skandinavišku subtilumu?

Jei nesinori nieko pernelyg intensyvaus, puikiausiai užtenka velykinės klasikos, augalais ir svogūnų lukštais margintų kiaušinių, vazelės su lapų pumpurais aplipusia šakele, gal samanų saujelės ar tų pačių kankorėžių, kerpių nuo medžio kamieno stalo dekorui. Svarbiausia – pasipuošti šypsenomis, nes Velykos nuo to tampa tik šiltesnės“, – patarimais dalijosi S.Vainauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius